HABERLER>EKONOMİ
3 Haziran 2012 Pazar - 09:04

İzmir uçuşa hazır: Adnan Menderes aktarma merkezi olsun!

Lucien Arkas’ın gündeme getirdiği Adnan Menderes Havalimanı'nın aktarma merkezi olması fikri işadamları "Bu proje hayata geçmeli" düşüncesinde birleşti.

İzmir uçuşa hazır: Adnan Menderes aktarma merkezi olsun!

İZMİR - Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın, "İstanbul'daki havalimanları çok yoğun. Bu yüzden rötarlar yaşanıyor. İzmir, hava yolculukları için İstanbul'dan sonra ikinci aktarma merkezi haline getirilsin" önerisi ses getirdi. Öneriye, İzmir iş dünyası da sahip çıktı.

Yeni Asır’dan Murat Şahin’in haberine göre Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın da bu öneriye elinden gelen her türlü desteği vereceğine emin olduklarını belirten iş dünyası temsilcileri, bu sayede hem İstanbul hava ve yol trafiğinin rahatlayacağını hem de İzmir'in kazanacağını söyledi.
 
ORTAK GÖRÜŞ: İSTANBUL'A DA İZMİR'E DE BÜYÜK FAYDA SAĞLAR
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar:"Sıkışıklık ve rötarlar azalır"
"İzmir'in aktarma limanı olması konusunda daha önce de açıklamalarda bulunmuştum. Sayın Lucien Arkas'ın konuyu yeniden gündeme taşıması çok yerinde olmuş. Özel havayolu şirketleri İzmir'den direkt uçuşlar yapıyor. Özellikle İstanbul'dan Avrupa'nın bazı noktalarına günde birkaç kez yapılan uçak seferlerinin bir bölümü İzmir aktarmalı yapılabilir. Bu sayede İstanbul Havalimanı'ndaki sıkışıklıklar ve rötarlar azalırken, İzmir'de büyük fayda sağlar."
 
İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu: "Bakanımız doğru kararı verecektir"
"Hangi gerekçelerle ve hangi projelerle olursa olsun İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na bugüne göre daha ağırlıklı bir işlev kazandırmak gerekiyor. İzmir ikinci bir transfer limanı olabilir. THY'in direkt uçuşlarını artırmasıyla da havalimanımız hareket kazanır. Anadolu kentleri de, birçok direkt uçuşunu, aktarma limanı olmamız halinde İzmir üzerinden gerçekleştirir. Bakan Binali Yıldırım, işin uzmanı. Bakanımızın vereceği doğru karar bizim için çok yararlı olacaktır."
 
İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz: "Çok uzun süre bekleniyordu"
"İzmir'in aktarma limanı olma önerisi çok yerinde. Bu konuda Sayın Arkas çok güzel bir öneri getirdi. Bu proje İzmir için çok yerinde. İstanbul zaten artık yükü kaldırmıyor. Uçaklar havalimanında kalkmak için 1 saate yakın sürelerde beklemek zorunda kalıyor. İzmir'in aktarma limanı olması ile hem İstanbul'un yükü azalacak hem de İzmir bu sayede ekonomik yönden yarar sağlayacak. Kentin önünün açılması, daha çok tanınması açısından da bu öneri desteklenmeli ve hayata geçirilmeli."
 
İZSİAD Başkanı Ayhan Baran: "Daha ekonomik bir uygulama"
"Sayın Arkas'ın önerisi hakikaten İzmir için çok önemli ve yararlı bir öneri. Bu proje İzmir'e büyük katkı sağlar. İstanbul'a yeni bir havalimanı yapmaktansa, İzmir'in yeni bir aktarma limanı olması herhalde daha ekonomik bir uygulama olur. İş dünyası olarak bu önerinin hayata geçirilmesi için sahiplenmeliyiz. İstanbul aktarmalı uçuşlarda çok sıkıntı yaşıyoruz. İzmir sayesinde bu sıkıntılarımız azalacaktır."
 
ESİAD Başkanı Bülent Akgerman: "Sözlerini ayakta alkışlamak lazım"
"Aslında Ankara'daki havaalanı yurtiçi uçuşlarda aktarma limanı olarak kullanılıyor. Ancak, İzmir'in gerek nüfüsu, gerek iş dünyası, gerekse de son dönemlerde yaptığı atılılımlar göz önüne alındığında Lucien Arkas'ın söylediklerini ayakta alkışlamak ve desteklemek gerek. Sunexpress aslında yıllar önce bu iddia ile yola çıkmıştı, nedense sözünü tutmadı."
 
ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara: "Yüksek sesle konuşulmalı"
Sayın Arkas doğru bir öneride bulunmuş. Bu öneri yüksek sesle konuşulmalı ve kesinlikle uygulanmalı. İzmir'in turizmine ve ekonomisi büyük yarar sağlar. 15 milyonluk İstanbul metropolü artık bu yükü çekemiyor. Hem havaalanı trafiği hem de kent trafiği felç oluyor. Bu proje, maliyetleri de azaltır diye düşünüyorum. Aynı zamanda EXPO sürecine de katkısı olur. Kesinlikle yapılmalı."
 
Akça Holding Başkanı Rıza Akça: "Son yıllarda eziyet çekiyoruz"
"Sayın Arkas, İzmir'in önünü açacak nitelikte çok güzel bir öneri getirdi. Sürekli uçak ile seyahat eden bir işadamı olarak son yıllarda İstanbul'da eziyet çekmeye başladık. İstanbul'un yükü çok fazla. Bu yük İzmir'e yayılırsa İstanbul rahatlar. İzmir'de bu sayede önemli bir kazanım sağlar. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'da hızlı karar veren yapıcı bir insan. Bu öneriye sıcak bakacağını düşünüyorum. Kısa sürede bu önerinin hayata geçeceğine inanıyorum.
 
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak: "Şehir trafiğini de etkiliyordu"
"Sayın Arkas, İzmir için çok güzel bir öneri yapmış. Çok isabetli. İstanbul'da büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Uçaklar havalanmak için bile uzun süre beklemek zorunda kalıyor. İstanbul'un şehir trafiği de bu yüzden artıyor. 3. bir havalimanı projesinden bahsediliyor. Öncelikle aktarma merkezinin İzmir'de olması önerisi değerlendirilmeli. Bu konuda Sayın Bakanımızın gereken çalışmayı yapacağına inanıyoruz."
 
SunExpress ilk önemli adımı attı
İzmir'den Avrupa'nın 18, Türkiye'nin ise 13 kentine direkt uçuş gerçekleştiren havayolu devi Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Adnan Menderes Havalimanı'nı aktarma merkezi yapma kararı aldı. 1 Kasım 2012 tarihinden itibaren Anadolu illerinden yurtdışına gitmek isteyen yolcuları, İzmir aktarmalı olarak uçuracaklarını açıklayan Sun Express Ticari Direktörü Michael Buck, "İzmir'in uçuş potansiyelinden ve Ege illerinin ilgisinden çok memnunuz. Önümüzdeki kıştan itibaren Anadolu illerinden Avrupa'ya geçecek olan konuklarımızı, İzmir üzerinden uçuracağız" dedi. Şirketlerinin İzmir'den 12 ay boyunca yurtiçi ve yurtdışına en fazla uçuş gerçekleştiren kuruluş olduğunu belirten Buck, yolcu rakamlarında da lider durumda olduklarını söyledi. İzmir'in direkt uçuşlarda artan ve tanınan bir pazar olduğunu belirten Buck, "İzmir'in yurtiçi ve yurtdışında önemli havacılık merkezlerinden birisi olması için çalışıyoruz. Bu nedenle Adnan Menderes Havalimanı'nı aktarma merkezi yapma kararı aldık. Bu kararın İzmir'in sıçramasına katkı koyacağı inancındayız" diye konuştu. Sun Express İzmir Müdürlüğü yetkilileri de, "İzmir'in aktarma merkezi olmasının ardından İstanbul'un yoğunluğu azalacak. Yenilenen Adnan Menderes Havalimanı'ndan daha çok yolcu uçuş gerçekleştirecek. Örneğin Adana'dan Almanya'nın herhangi bir kentine gitmek isteyen bir kişi, 1 saatlik uçuşla önce İzmir'e inecek, ardından da Almanya'ya uçacak. Ayrıca bu durum, tur operatörlerinin de işine yarayacak. Yurt dışından Aydın'a, Denizli, Muğla'ya turist getirecek operatörler, İzmir'i de tur programlarına koyacak. Yurtdışından İzmir'e getirip konaklatacak ve ardından Ege'ye ya da Anadolu kentlerine götürecekler. Tur sonunda da tekrar İzmir'den direk olarak uçuracaklar" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cengiz Nuri 3 Haziran 2012 Pazar 12:13

Yapılsın, yapılsında İzmir'in beceriksiz, yeteneksiz yerel yöneticileri insanlara dünyanın kaç bucak olduğunu göstersinler(!)

Yorumu oyla      15      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme-Sakız işbirliği büyüyor
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Mustafa Cenger ile Sakız ...
İnşaat sektörü Swissotel'de buluştu
Gaziemir Müteahhitler ve İş Adamları Derneği’nin, Müteahhitler Federasyonu ...
İzmir kruvaziyer turizminde 1000. gemiye ulaştı…
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer ...
 
Tek başına 3 GSM şirketini dize getirdi!
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kent içindeki baz istasyonlarının uzun zaman ...
Kaçak elektriğe af geliyor: İşte yeni uygulama
Kaçak elektrik kullananlara af getiren düzenleme komisyondan geçti. Yasa ...
Sanayicilerden enerjide tasarruf kampanyası
Ege Bölgesi Sanayi Odası bünyesindeki sanayiciler, enerji tüketimini azaltmak ...
 
Arkas'tan Binali Yıldırım'a çağrı var
Lucien Arkas, İstanbul havalimanlarının uçuşlara yetmediğini, yolcuları ...
İzmir’de zeytin zirvesi: Stok vurgusu
TBMM Cumhuriyet Halk Partisi Zeytin Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ...
Hangi memur ne kadar maaş alacak?
Memur maaşlarına yapılan zamlar sonucu, 12'nin 1'indeki hizmetli maaşı ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva