HABERLER>EKONOMİ
3 Haziran 2012 Pazar - 14:45

İzmirli öğrencilerden Sakız’a dostluk turu

İzmir Ticaret Odası ile Sakız Belediyesi’nin, Sakızlı ve İzmirli çocuklar için karşılıklı gezi organizasyonları düzenlenerek, iki ülke halkı arasındaki dostluğun daha sağlam temellere oturtulması sağlanmasıyla amacıyla imzaladığı protokol kapsamında geçtiğimiz ay Sakızlı öğrencilerin İzmir’e gelmesinin ardından ilk İzmirli öğrenci kafilesi de 2 Haziran Cumartesi günü Sakız’a gitti.

İzmirli öğrencilerden Sakız’a dostluk turu

İZMİR - İzmir Ticaret Odası ile Sakız Belediyesi'nin, Sakızlı ve İzmirli çocuklar için karşılıklı gezi organizasyonları düzenlenerek, iki ülke halkı arasındaki dostluğun daha sağlam temellere oturtulması sağlanmasıyla amacıyla imzaladığı protokol kapsamında Sakız Adası’ndan gelen 100 öğrencinin İzmir Ticaret Odası tarafından 10 Mayıs tarihinde İzmir’de ağırlanmasının ardından, Türk öğrenciler 1 Haziran tarihinde Sakız’a günübirlik gezi düzenledi.
 
İzmir Ticaret Odası organizasyonunda, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde, İzmir’deki Mehmet Emin Yurdakul İÖO, Hakimiyet-I Milliye İÖO, Müdafa-I Hukuk İÖO, Peker İÖO, Atatürk Lisesi, ve İnönü Lisesi’nden 11 - 16 yaş arasındaki 80 öğrenci ile öğretmenleri, Sakız Belediyesi tarafından Sakız Adası’nda ağırlandı. İzmirli öğrenci kafilesine İTO uzmanları da eşlik etti.
 
Aynı yaş grubundaki Yunanlı öğrenciler tarafından Sakız Limanı'nda karşılanan Türk öğrenciler, program kapsamında ilk olarak Sakız Belediyesini ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Sakız Belediye Başkanı Polidoros Lambrinoudis İzmir Ticaret Odası ve Sakız Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde ikinci öğrenci turuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “İki ülke çocuklarının bir araya gelmesi iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirecektir. Bu organizasyona öncülük yapan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’a ve öğrencilerin Sakız’a ücretsiz olarak götürülmesini sağlayan Ege Birlik şirketine ve sahibi Metin Akdurak’a katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
İKİ ÜLKE ÇOCUKLARI YAKINLAŞACAK
Kuzey Ege Bölge Valiliği Sakız'dan Sorumlu Vali Yardımcısı Litsa Likou, Sakız’da Türk öğrencileri görmekten mutluluk duyduklarını, bu organizasyonların her yıl gerçekleştirilerek gelenek haline getirilebileceğini söyledi. Sakız Belediyesi Eğitim Sorumlusu Nikos Niktas organizasyon üzerinde uzun süre çalıştıklarını belirterek, iki ülke çocuklarının birbirlerini tanımasından memnuniyet duyduklarını söyledi.
 
Türk Öğrenci Kafile Başkanı Mehmet Emin Yurdakul İÖO Müdürü Aycan İnanlı, ilk turdan itibaren iki ilke çocuklarının dostluk kurmasına, birbirlerinin kültürlerini tanımaya çalışmalarına yakından şahit olduğunu, buna vesile olan başta İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Sakız Belediyesine organizasyonu başarıya ulaştırdıkları için teşekkür etti. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Ege Birlik firmasının sahibi Metin Akdurak, bu organizasyonların gerçekleşmesi için her zaman her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.
 
Sakız Belediye’sine gerçekleştirilen ziyaretin ardından, öğrenciler Sakız Adası Sakız Üreticileri Birliği’nde sakız üretiminin nasıl yapıldığına dair bilgi edindi, Dionisos Müzik Okulunda müzikli dans gösterisini izlediler. Gösterinin ardından Sakız Müzik Okulu velilerinin hazırladıkları ev yemekleri Türk ve Yunan öğrencilere ikram edildi, öğrenciler Sakız’ı gezdi. Gezi boyunca Türk ve Yunan öğrencilerin ilk defa tanışmalarına karşın kısa sürede kaynaştıkları görülürken öğrenciler ayrılırken birbirlerine iletişim adreslerini vererek yeniden görüşmek üzere sözleştiler.
 
DOSTLUK KÖPRÜSÜ OLACAK
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Sakız’a geçtiğimiz aylarda yaptıkları ziyarette İzmirli ve Sakızlı öğrencilerin karşılıklı ziyaretleri konusunda Sakız Belediyesi ile protokol imzaladıklarını, mayıs ayında Sakızlı öğrencilerin gelmesinin ardından İzmirli ilk öğrenci kafilesinin Sakız’a gittiğini söyledi. Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişimi için yıllardır büyük çaba gösterdiklerini belirten Demirtaş, “Amacımız çocuklarımıza kuvvetli bir dostluğu miras bırakabilmek. Öğrencilerin karşılıklı ziyaretleri de bu amaca hizmet ediyor. Çünkü onlar olaylara büyükler gibi değil çok daha çok çıkarsız, dostluk ve kardeşlik penceresinden bakıyorlar. Bugünün gençleri yarının yöneticileri olacak. Sakızlı ve İzmirli öğrencilerin birbirini tanıması ve ziyaret etmesi, Ege’deki barışa çok büyük hizmet verdiği geleceğe yönelik çok güçlü bir dostluk köprüsü de oluşturacak” dedi. Bu gezilerin çocukluk yıllarının unutulmaz anıları olduğunu belirten Demirtaş, ”Bunu kendimden de biliyorum. Ortaokul yıllarımda Milas’tan Bodrum’a düzenlenen gezide Bodrum’da evlerde misafir edilmiştik ve üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen unutamadım. Bu karşılıklı ziyaretler devam edecek. Başta Sakız Belediye Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafikte yeni dönem: EDS her yerde olacak!
Şehiriçi yollarda hatalı sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Elektronik ...
Elektronik eşya alırken bu ibareye dikkat!
Bilgisayar, monitör, televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi elektronik ...
Korkutan tablo: Ne kadar petrolümüz kaldı?
Türkiye’de üretilebilir petrol rezervi 310,4 milyon varil, doğalgaz rezervi ...
 
EBSO Kıbrıs’a gitti gündem Demirtaş’tı
EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 120 kişilik bir heyetle Kuzey Kıbrıs ...
Mayıs ayında ihracattan iyi enflasyond​an kötü haber
Ekonomi haberleri, vergi ve yeni Türk Ticaret Kanunu konuları ile gündemdeki ...
İzmir uçuşa hazır: Adnan Menderes aktarma merkezi olsun!
Lucien Arkas’ın gündeme getirdiği Adnan Menderes Havalimanı'nın aktarma ...
 
Çeşme-Sakız işbirliği büyüyor
Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ÇESO) Başkanı Mustafa Cenger ile Sakız ...
İnşaat sektörü Swissotel'de buluştu
Gaziemir Müteahhitler ve İş Adamları Derneği’nin, Müteahhitler Federasyonu ...
İzmir kruvaziyer turizminde 1000. gemiye ulaştı…
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva