HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2011 Cuma - 11:12

Uluslararası film festivalinde hemşire çatlağı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin gerçekleştireceği uluslararası film festivali başkanlığına bir hemşirenin getirilmesi üniversiteyi karıştırdı.

Uluslararası film festivalinde hemşire çatlağı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü (DEÜ) ve Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü tarafından önümüzdeki yıl yapılacağı açıklanan Uluslararası İzmir Film Festivali üniversitede krize neden oldu. Festivalin organizasyon komitesi başkanlığına Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zuhal Bahar’ın getirilmesi üniversitenin içinde yer alan uzmanların tepkisini çekti. Aynı zamanda Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürüten Bahar’ın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar’ın eşi olması konusu da rektörlüğe taşındı.
 
Türkiye'nin ilk film festivallerinden olan 1. Sanat Festivali'nin İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 1961'de yapıldığı şehirde "festivaller şehri" ruhunu güçlendirme hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden üniversite yönetimi çalışma başlattı. Yapılan bir toplantı ile kamuoyuna açıklanan organizasyonun arka planında yaşananlar gün yüzüne çıktı. Daha önce yıllarca Güzel Sanatlar ve Eğitim Vakfı (GÜSEV ) tarafından gerçekleştirilen film organizasyonu bu kez daha üst boyuta taşınarak uluslararası hale getirildi. Üniversitenin daha önce festival ve film organizasyonunu yöneten ekibin onayı alınmadan yapılan yeni çalışma üniversitede tartışmalara neden oldu. Üniversite içinde yaşanan kriz organizasyon komitesi başkanlığına hemşirelik yüksekokulu müdürünün getirilmesiyle daha da derinleşti. Bazı öğretim üyeleri ve uzmanların komite başkanın mesleği ve eşi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Bahar’ı yönetime şikayet etti.
 
ADIMIZI KULLANDILAR
Uluslararası bir çalışma olduğu ifade edilen İzmir Film Festivali’ne katkı koymayacaklarını ifade eden Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Ragıp Taranç, organizasyonun kendileri dışında yapıldığını söyledi. Taranç, “O organizasyonun bizimle alakası bile yok. Bizim adımızı kullanıyorlar. Bölümün dışında dönen bir takım dolaplar nedeniyle bu duruma gelindi. Biz bunu onaylamıyor hatta ret ediyoruz. Aralarında işi bilen yok. Bu işte rektörü de yanılttılar” dedi.
 
 
BAŞARILI OLAMAZLAR
Festivalin üniversiteyi böldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Makal ise, yeni yapılanmada bu organizasyonun uluslararası boyuta gelmesine neden olan kişilerin olmadığını söyledi. Sadece fakültenin ya da belli bir grubun yönetimine giren organizasyonun başarılı olamayacağını anlatan Makal, “Bu işin içine Kültür Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar da dahil edilmelidir. Çok kültürlü ve donanımlı bir organizasyon olacaksa adına yakışır bir durum almalıdır. Küçük düşünerek bu işler olmaz” diye konuştu.
 
 
ÇEKEMEYENLER VAR
Hemşirelik Yüksekokulu Müdürü’nün kendisine gelerek konuyu anlattığını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Yanıma geldiğinde ben de aynen kendisine ‘sen hemşiresin, tepki alabilirsin’ dedim. O da istekli olduğunu söyledi. Böyle bir çalışmayı yapabileceğini anlattı. Kimsenin olmadığı, bu işi sahiplenmediği zaman yanıma gelip çalışma isteğini dile getirdi. Kendisi oldukça fazla gayret gösterdi. Komite başkanlığına o değil de başka birisi de getirilebilirdi. Zaten Güzel Sanatlar Fakültesi’nin denetiminde yapıyoruz. Bu bir sosyal aktivitedir. Tabi ki dost var düşman var. Çekemeyenler çok olur” ifadelerini kullandı.
 
KAPALI YAPILANMA VAR
Film festivalini daha önce yıllarca devam ettiren GÜSEV’in Başkanı Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, “Yapılanma şu anda çok dar ve kapalı. Bizden izin istediler fakat bu işin daha da ileri boyutlara taşınması gerekiyor. Üniversite bu işin altından tek başına kalkamaz. Tüm yönleriyle avantajları ve götürecekleri ortaya konulmalıdır. Şu anda oluşturulan yapılanma üniversite içinde sıkıntıya neden oluyor. Böyle giderse burakın yıllarca yapmayı ilk organizasyon bile tehlikeye düşer” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aydın 2 Temmuz 2011 Cumartesi 10:02

krizi ortaya çıkaranlar yıllardan beri bu kentte bir işe elini sürmemiş. kendini akademisyen sanan, okul bahçesinden dışarı bile çıkamayanlardır. kriz onların kafalarında, egolarında. yıllarca sen yapmaya çalıştında engel mi çıkarttılar senin karşına, şimdi neden engel olmaya çalışıyorsunuz. yürekten tebrik ediyorum festival komitesini. diğerleri sadece miğde bulandırıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Haberci 1 Temmuz 2011 Cuma 18:28

Bence hemşire demek yanlış olur, Zuhal Hanım bir bilim insanıdır. Tabiki kurulun başkanlığına getirilmesi hatalı olmuştur. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı bu işin sahibi ve başı olmalıdır. Rektör Füzün, karar vericidir, çok daha dikkatli olmalıdır

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kartondan kano olur mu?
Türk denizciliğinin en önemli günü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj ...
'Yaşar Paşa bizi sattı!'
2. Balyoz davasının iddianamesinde çıkan internet yasaklı belgede Hurşit ...
Kaldırımlarını istiyorlar!
İzmir Gönüllü Engelliler Grubu önderliğinde bir araya gelen engelliler ...
 
Hakkari'de mayın tuzağı: 1 şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında askerlerin arazı araması sırasında ...
''Yamuk'' için adalete 83 bin imza
İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir büfe önünde duran kutuda duran felçli ...
'Barışı isteyelim'
Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’de yaşayan Mardinlileri ...
 
Süper Loto çıldırdı!
Bugün çekilecek Süper Loto 22 milyonluk ikramiyesiyle herkesin hayalini süslüyor.
RTÜK’ten ıstakoz cezası
RTÜK, “Master Chef Türkiye” programında ıstakozların canlı canlı pişirilmesi ...
'Boşanabilmem için ölmem mi gerekiyor'
Eşinin cehennem azabı yaşattığını haykıran Fatma Bakırlı, "Bu adam beni ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva