HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2011 Cuma - 10:26

Kartondan kano olur mu?

Türk denizciliğinin en önemli günü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, İzmir ve çevre ilçelerde coşku içerisinde törenlerle kutlanacak.

Kartondan kano olur mu?

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Her yıl geleneksel hale gelen karton tekneler yarışması bugün saat 15.00’te Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak. 4. Karton tekneler yarışması öncesinde bugüne kadar hiç birinci olamayan Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, bu sene birinci olabilmek için dün hazırladıkları 2 farklı modeldeki teknelerini Pasaport İskele’de suya indirdi.

Esprili açıklamaları ile dikkat çeken TMMOB Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emrah Erginer, “Her yıl Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geleneksel hale gelen Karton Tekneler yarışmasına bu yılda katılacağız. Bugüne kadar sürekli olarak diğer odalara yardım etmemiz nedeniyle en centilmen yarış ekibi olarak seçilmemize rağmen hiç birinci olamadık. Bu seneki yarışlar öncesinde karton tekne modellerimizi denemek istedik. Bu yıl birinci olmak istiyoruz” dedi.



İzmir emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekiplerinde deneme seferi yapıldı. Deneme sonrasında teknelerden birini yarışma için seçeceklerini ancak yapılacak değerlendirmeden sonra karar vereceklerini belirten Erginer, “Bu yıl teknelerin altının tamamen bantla kapatılmasını ve palet kullanımını yasakladık. Bu yıl daha zevkli bir yarış geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Bugünkü kutlamalar sabah Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyulması ile başlayacak. Ardından protokol ve vatandaşların katılımlarıyla Bergama Vapuru ile İzmir Körfezi’nde kısa bir gezinti gerçekleştirilecek. Gezi sırasında deniz şehitlerinin anısına denize çelenk bırakılacak. Körfez turu sırasında ‘Kurtarma-10 romorkörü’ su gösterisi yaparken çok sayıda tekne ve balıkçı motorları da onlara eşlik edecek.

DTO İzmir Şube Başkanı Géza Dologh, kutlamalar çerçevesinde DTO İzmir Şubesi tarafından İnciraltı Crowne Plaza’da “Denizcilik Resepsiyonu” , 2 Temmuz Cumartesi günü ise, İzmir Körfezi’nde Urla’da ilk defa “TYF-DTO 1. İzmir Açık Su Türkiye Şampiyonası” düzenlendiğini söyledi.

Kabotaj konusuna da değinen Dologh, “Bir devletin kendi karasularında deniz ticareti yapabilmek yetkisini, kendi vatandaşlarına ve kendi bayrağını taşıyan gemilere has bir hak olarak tanımasına kabotaj hakkı deniliyor” dedi.

Dologh, 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun, bir Türk limanından bir Türk limanına sadece Türk bayraklı gemilerin yolcu ve yük taşıması, bu gemilerde Türk gemi adamlarının çalışması, tüm kurtarma ve yardım işlerinin Türkler tarafından yapılmasına yönelik bir kanun olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yaşar Paşa bizi sattı!'
2. Balyoz davasının iddianamesinde çıkan internet yasaklı belgede Hurşit ...
Kaldırımlarını istiyorlar!
İzmir Gönüllü Engelliler Grubu önderliğinde bir araya gelen engelliler ...
Hakkari'de mayın tuzağı: 1 şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında askerlerin arazı araması sırasında ...
 
''Yamuk'' için adalete 83 bin imza
İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir büfe önünde duran kutuda duran felçli ...
'Barışı isteyelim'
Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’de yaşayan Mardinlileri ...
Süper Loto çıldırdı!
Bugün çekilecek Süper Loto 22 milyonluk ikramiyesiyle herkesin hayalini süslüyor.
 
RTÜK’ten ıstakoz cezası
RTÜK, “Master Chef Türkiye” programında ıstakozların canlı canlı pişirilmesi ...
'Boşanabilmem için ölmem mi gerekiyor'
Eşinin cehennem azabı yaşattığını haykıran Fatma Bakırlı, "Bu adam beni ...
Prof. Ercan’dan Bornova uyarısı
Hizmete giren Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva