HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2011 Perşembe - 09:14

'Boşanabilmem için ölmem mi gerekiyor'

Eşinin cehennem azabı yaşattığını haykıran Fatma Bakırlı, "Bu adam beni öldürecek.. Ama neden boşanamadığını anlamıyorum" dedi.

 Boşanabilmem için ölmem mi gerekiyor

İZMİR - Son günlerde artan kadına yönelik şiddet olaylarının İzmir'deki son halkası olan Fatma Bakırlı, kendisini Çiğli'de 3 yerinden bıçaklayıp kaçan öfkeli kocası Hasan Bakırlı'nın yakalanıp tutuklanmasıyla rahat bir nefes alırken, açtığı boşanma davasından gelen haberle sarsıldı. Hastanede tedavisi süren Fatma Bakırlı'nın açtığı boşanma davasının 5. duruşmasını gören Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi, çifti yine boşamayarak, tanıkların dinlenmesi için davayı Eylül ayına erteledi.

1.5 yıllık eşinin kendisine kızgın demirle kalçasına adınının ilk harflerini yazmak da dahil birçok işkence yaptığını belirten Fatma Bakırlı, "Benim bu adamdan boşanıp kurtulmam için ölmem mi gerekiyor? Neden beni hala boşamıyorlar anlayamıyorum. Devlet beni bu adamdan korusun. Birkaç ay sonra hapisten çıkıp beni öldürebilir" dedi.
 
KAHVEDE YAKALANDI
Geçtiğimiz pazartesi sabahı Çiğli'de bir anaokulunda öğretmenlerin yardımcılığını yapan 49 yaşındaki Fatma Bakırlı, servis aracını beklerken karşısına boşanma davası açtığı ve 2010 Nisan ayında evlendiği 54 yaşındaki eşi Hasan Bakırlı çıktı. Yinelediği barışma teklifi reddedilen Hasan Bakırlı, belinden çıkardığı bıçakla Fatma Bakırlı'yı sağ kolu, sol karın boşluğu ve göğsünün sol kısmından bıçakladı. Bakırlı suç aleti bıçakla birlikte yaya olarak olay yerinden kaçarken, kanlar içinde yere düşen talihsiz kadın sağlık ekiplerince ambulansla Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Fatma Bakırlı, tedaviye alındı. Bakırlı'nın bıçaklanması Yeni Asır Gazetesi tarafından da haberleştirildi.
Olaydan 24 saat sonra Bakırlı, ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Doktor raporu alındıktan sonra Çiğli Şehit Erdal Kılıç karakoluna götürülen zanlı polise verdiği ilk ifadesinde, "Ben barışmak istedim, kabul etmedi. Bana hakaret etti, bir anda sinirlerime hakim olamadım. Bıçakladım" dediği öğrenildi. İşlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak Buca Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
 
YİNE KARAR ÇIKMADI
Fatma Bakırlı tutuklama haberiyle sevinirken, açtığı boşanma davasından şok bir haber aldı. Talihsiz kadın, kendisine sürekli işkence yaptığını iddia ettiği Hasan Bakırlı'nın en son kendisini 3 yerinden bıçaklamasına rağmen Karşıyaka 1. Aile Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasından da boşanma kararı çıkmamasıyla yıkıldı. Fatma Bakırlı'nın avukatı Cenk Düzgüner'in tüm bıçaklama olayı raporlarını ve diğer delillerini sunmasına rağmen çifti boşamayan mahkeme, bundan sonraki duruşmayı da Hasan Bakırlı'nın tanıklarının dinlenmesi için önümüzdeki 7 Eylül tarihine erteledi.
 
"Kurtarın beni"
Haberi hastanede tedavisi sürdüğü sırada öğrenen Fatma Bakırlı, "Şu anda bu soyadımı halen kanuni olarak taşıdığım için kendimden iğreniyorum. Bu adamdan kurtulmam için ölmem mi gerekiyor? Birkaç ay sonra çıkıp beni öldürebilir. Devletin beni koruma altına almasını istiyorum. Bana evlendiğimiz günden beri işkence yapıyor" dedi. Hasan Bakırlı'nın kendisine her türlü işkenceyi yaptığını ve defalarca zorla ters ilişkiye zorladığını iddia eden Fatma Bakırlı, ayrıca Hasan Bakırlı'nın kızgın demirle kalçasına isminin baş harflerini yazdığını iddia etti.

Onlarca kez dayak yediği Hasan Bakırlı'nın boşanma davasını açtığı dönem kendisini Çanakkale'ye kaçırıp işkence yaptığını iddia eden Fatma Bakırlı, jandarma tarafından kurtarıldığını söyledi. Ancak, bu meselenin daha fazla büyümemesi için davacı olmadığını söyleyen Fatma Bakırlı, "Şimdi de 3 yerimden bıçakladı. Beni öldürmesinden korkuyorum" dedi. Hastaneye gelen Fatma Bakırlı'nın çocukları da 1 yıl önce annelerinin nikah yaparak evlendiği ancak gördüğü kötü muamele yüzünden boşanmak istediği Hasan Bakırlı'nın annelerine işkence yaptığını söyledi.
 
Eşinden şiddet gören kadın evi terk ediyor
Emniyet Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'ndan alınan verilere göre Ege'de 220 kadın için kayıp başvurusu yapılırken, bunların büyük bir bölümünün ailesinden şiddet gören kişiler olduğu ifade edildi. Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, şiddet gören bir çok kadının kayıp olarak arandığını ancak adresleri belli olur korkusuyla mahkemeye bile gidemediklerini söyledi.
 
HUKUKİ GEREKLİLİK
Kadınların boşanmak için mahkemeye başvurması durumunda adres vermek zorunda olduğunu, bu şekilde eşlerinin adreslerini öğreneceğinden korktuğunu işaret eden İlhan, "Bu tür hukuki gereklilikler şiddet gören kadınlar için aşılmalı. Kadın şiddet gördüğü için eşinden kaçıyor ama kadın sığınma evinde kalsa bile mahkemeye gidince adresini vermek zorunda. Bu şekilde eşler tarafından kadının ikametgahı bulunabiliyor" dedi. Öte yandan Ege Bölgesi'nde toplam 220 kadın kayıp olarak aranırken, bunların büyük bir bölümünün aile içi şiddetten dolayı evini terk ettiği kaydedildi. İzmir'de 75, Manisa'da 44, Denizli'de 33, Muğla'da 24, Balıkesir'de 21, Uşak'ta 14, Aydın'da 7 ve Çanakkale'de 2 kadın 'kayıp' olarak aranıyor.(Fatih Şendil/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Ercan’dan Bornova uyarısı
Hizmete giren Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan ...
Çeşme’de elektrik çilesi
Çeşme’de sık ve saatlerce süren kesintiler vatandaşı ve turizmciyi isyan ...
İzmir'de patlama: 1 ölü
İzmir'in Bornova ilçesindeki bir kimya firmasında tank sökümü sırasında ...
 
Ayasuluk 2012'de ziyaretçiye açılacak
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Ayasuluk Kalesi ve St. Jean Kilisesi'nde ...
Eczacıların gurur günü
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi’nden 75 öğrenci bugün düzenlenen ...
Ödemişli karpuzcuların fiyat isyanı
Ülkenin önemli karpuz üretim merkezlerinden Ödemiş'te, ürünün pazara çıkmasının ...
 
Tartışmalı arazi arapsaçına döndü
Altay ve Göztepe’yi karşı karşıya getiren Gaziemir’deki 152 dönümlük Orman ...
Menderes protokolü turneye çıkıyor
İzmir’in Menderes ilçe protokolü Türkü gecesinde sahne aldı.
Pekdaş'tan yeni hükümete 'sözleşme' çağrısı
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, yeni hükümetin, Kadına Yönelik Şiddet ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva