HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2011 Çarşamba - 13:51

Tartışmalı arazi arapsaçına döndü

Altay ve Göztepe’yi karşı karşıya getiren Gaziemir’deki 152 dönümlük Orman Arazisi nedeniyle Altay Eski Başkanı Tandoğan ve Sarnıç Eski Başkanı Acar davalık oldu. Altay Başkanı Taşpınar da Göztepe’ye devredilmesi için meclis kararı alınan arazi için bastırıyor.

Tartışmalı arazi arapsaçına döndü

Fatih Yapar/Egedesonsöz/Özel - İzmir’in iki ezeli rakip takımı Altay ve Göztepe’yi karşı karşıya getiren Gaziemir Sarnıç’taki arazi konusu bu kez farklı boyuta taşındı. Mülkiyeti Orman Bölge Müdürlüğü, kullanım hakkı Gaziemir Belediyesi’nin olan 152 dönüm arazi sözleşmeye aykırı davranıldığı gerekçesiyle Altay Spor Kulübü’nün elinden alınmıştı. Orman ile belediye arasında yapılan sözleşmede “üçüncü şahıslara kiralanamaz” ibaresi bulunmasına rağmen dönemin AK Partili Sarnıç Belediye Başkanı İsmail Acar imzasıyla Altay’a tahsis edildi. Resmi kayıtlara geçen inceleme raporunda Acar’ın Altay’a araziyi eşinin başkanlığını yaptığı Sarnıç Güzelleştirme Derneği, Sarnıç Belediyesi ve yakını Abdülkadir Yıldız üzerinden üçe bölerek verdiği ortaya çıkmıştı.
 
350 BİN LİRA NEREYE GİTTİ?
Yerel seçimlerin ardından göreve gelen CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, konuyla ilgili bir rapor hazırlatmış, karışık yapılanmanın ortadan kalkması için sözleşmeleri iptal etmişti. Dönemin Altay Kulüp Başkanı Melih Tunç Tandoğan’ın “Bu araziye cebimden 350 bin TL verdim. Parayı da eski Başkan İsmail Acar aldı” iddiası Gaziemir Belediye Başkanı Şenol’un ise “Parayı kime verdiyse ondan alsın. Bizde böyle para yok” diyerek kendini savunduğu olay savcılığa taşındı. Tandoğan’ın hakkında ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu belirten Sarnıç Eski Belediye Başkanı Acar, arazi olaylarında oğlunun isminin kullanıldığını söyledi. Savcılığa yaptığı başvuruda, bu olayda Tandoğan üzerinden Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar A.Ş (BESAŞ ) kanalıyla kendisinin de dolandırıldığını ifade etti. Alacakları karşılığında BESAŞ’tan 350 bin liralık hissenin oğlu Fatih Acar’a devredildiğini savunan İsmail Acar, ‘Melih Tunç Tandoğan’la birlikte çalışan bir şahıs tahsis bedeli karşılığında BESAŞ ortağı yapıldı. Şirket batınca da hisseler elde kaldı. Yani bize verilmiş nakit bir para söz konusu değildir” dedi. 
 
HİSSELER SATILDI
Oğlu Fatih Acar’ın adına sahte imzalarla BESAŞ tarafından olağan genel kurul toplantısı çağrı kağıdı ve vekaletname gönderildiğini dile getiren Eski Başkan İsmail Acar, gerekli itirazları yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi. Fatih Acar tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuruda ise şirket ile bir bağının olmadığı ifade edildi. Savcıya ifade veren oğul Acar, “BESAŞ ile hiçbir bağım yok. Mustafa Tarıyan isimli bir kişiden değeri 1 TL olan 175 bin adet hisse senedi aldığım ortaya çıktı. Tam 175 bin TL’ye denk gelen bu para için imza atmadım. Sahte imzalar kullanarak beni kongrede hazirun çetveline kaydedip hisse almışım gibi göstermişler.

İŞLER ARAPSAÇI!
Asla BESAŞ’ın bir toplantısına bile katılmadım” dedi. BESAŞ tarafından gönderilen toplantı çağrı tutanağına ilk başta noterden ihtarname çektiğini anlatan Acar, hakkında İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne alacak davası açıldığını söyledi. Pay devir beyanında imzasının sahte olduğunu da anlatan Acar, karakolda verilen ifade tutanakları incelendiğinde ismi geçen Mustafa Tarıyan’ın eski Altay Kulüp Başkanı Tandoğan’ın talimatıyla hisse devrini yaptığının ortaya çıktığını söyledi. Acar, Tarıyar ve BESAŞ yetkilileri hakkında evrakta sahtecilikten savcılığa suç duyurusunda bulundu. Tandoğan’ın da Acar hakkında daha önce açtığı davadan sonra Gaziemir’deki tartışmalı arazi konusu tam anlamıyla arapsaçına döndü.
 
ALTAY ARAZİDEN VAZGEÇMİYOR
Arazinin Göztepe Spor Kulübü’ne verilmesini öngören meclis kararının ardından Altaylı yöneticiler panik yaşamaya başladı. Bir yıldır boşta duran arazi için herhangi bir girişimde bulunmayan Altay Spor Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar, yönetim kurulu ile birlikte Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’u ziyaret etti. Göztepe’ye verilen arazinin yakınlarında yer alan belediyeye ait Sarnıç Dinlenme Tesisleri’nde takım yöneticilerini kabul eden Şenol, meclisten henüz her hangi bir protokol geçirilmediğini ifade etti. Kulüp yöneticileri ise olağanüstü kurultay sürecinde arsanın Göztepe’ye geçmesi halinde kendilerinin zor durumda kalacağını vurguladı. Taşpınar’ın, “Zaten sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Bir de arazi tamamen giderse başarısız oluruz. Kurultay sürecinde elimizi zayıflatacak bu işi ortadan kaldıralım” dediği öğrenildi.
 
NELER YAŞANDI?
Altay’ın uzun süre başını ağrıtan 152 dönüm arazi içindeki 79 dönümlük boş parsel AK Partili eski Belde Belediye Başkanı İsmail Acar tarafından Orman Bakanlığı’ndan kiralandıktan 5 ay sonra 13.02.2008'de Abdurrahim Yıldız isimli şahsa kiralanmıştı. Aynı tesis, sadece 3 ay sonra İsmail Acar'ın kiraladığı Ardurrahim Yıldız'dan Altay Spor Kulübü'ne kiralanmıştı. 7 yıllığına kiralanan tesis için Abdurrahim Yıldız isimli kişi ile sözleşme imzalayan dönemin Altay Başkanı Melih Tunç Tandoğan, yıllık 12.500 TL kira ödemeyi taahhüt etmişti. Yapılan incelemede Tandoğan’ın Başkan Acar’ın başkanlığını yaptığı Sarnıç Belediyesi ve Sarnıç Güzelleştirme Derneği ile de ayrı ayrı 10 bin TL'lik bir yıllık kira sözleşmesi yaptığı anlaşılmıştı Altay Spor Kulübü’nün 350 bin TL'sini buharlaştıran tesisteki ilk hukuksuzluk, Sarnıç Belediyesi'nin Orman Bakanlığı ile yaptığı sözleşmenin kesin hükmüne rağmen tesisi üçüncü şahsa devretmesiyle başlamıştı. Başkan İsmail Acar, 79 dönümlük alanı Abdurrahim Yıldız isimli kişiye kiralarken, Orman Bakanlığı ile yaptığı sözleşmenin 5. sayfasında L bendi olarak yazılan ’‘Tesisin tamamı bir başkasına devredilemez’’ maddesine aykırı davranmıştı. Belediyenin kapatılması ve Gaziemir’de yönetime CHP’li Halil İbrahim Şenol’un gelmesinin ardından usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle sözleşme feshedilmiş, arazi Altay’dan geri alınmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 29 Haziran 2011 Çarşamba 23:36

Arazinin anonim şirketine verilmesi kesinlikle mantıksızdır. Ya Belediye'de kalmalı, ya da Projesini bile hazırlayan Altay Spor Kulübü'ne verilmeli.

Yorumu oyla      12      5  
Durmuş Kara 29 Haziran 2011 Çarşamba 17:05

Gaziemir Belediyesine yazıklar olsun, kendi ilçelerinin takımı deplasmanlı lige çıktı, ama belediye başkanı desteklemediği için ligten çekilmek zorunda kaldılar. Şimdi kendi kullanımında olan araziyi karşılıksız başka kulübe veriyorlar.CHP genel merkezi başarısızlığın nedenlerini arıyorsa bunlara baksın !

Yorumu oyla      11      6  
Ali Serhatogullari 29 Haziran 2011 Çarşamba 16:14

Altay'in nafile cabalari bunlar... Karar Gaziemir Belediye Meclisi'nden gecti...Orman Bakanligindan da onay yakinda cikar... Bu dakikadan sonra ne yapsalar bos...

Yorumu oyla      11      6  
Haberci 29 Haziran 2011 Çarşamba 15:50

Konuyu biliyorum. Gaziemir Belediyesi kararlı durmalı. Yoksa 'taraf' tutmuş olur

Yorumu oyla      11      5  
Şeytan ve pabucu 29 Haziran 2011 Çarşamba 14:39

BESAŞ örtüsünü kaldırın bakalım altından daha neler çıkacak. Ne esnaf şirketleriymiş be... Ne esnaf yöneticileri varmış be... Şeytana pabucu ters giydirmişler.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes protokolü turneye çıkıyor
İzmir’in Menderes ilçe protokolü Türkü gecesinde sahne aldı.
Pekdaş'tan yeni hükümete 'sözleşme' çağrısı
İzmir Barosu Başkanı Sema Pekdaş, yeni hükümetin, Kadına Yönelik Şiddet ...
Ziyaretçi sayısı 1 milyonu aştı
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'ni, yılbaşından bu yana bir ...
 
Villakent'ten 'Yaza Merhaba'
Ege-Koop'un Menemen Seyrek'te yer alan bin bahçeli konut projesi Villakent'te ...
EÜ 271 yavru leyleği etiketledi
Ege Üniversitesi (EÜ), leyleklerin Türkiye'deki azalma nedenlerini ortaya ...
'Bilim adamı olamayacaksam...'
Konak'ta siyanür içerek intihar eden Özgür Akbulut'un "Bilim adamı olamayacaksam ...
 
Ve Urla Meydanı açılıyor
İzmir’in ünlü işadamlarından Nafiz Gönen'in “Onur Projesi” olarak anlattığı ...
Erol Evcil İzmir'de teslim oldu
Malki cinayetinden 2 yıl önce tahliye olan işadamı kalan 341 günlük cezasını ...
‘Seni vatana helal etmiyorum’
Van’da şehit düşen Erkan Durukan’ın cenazesi, Karşıyaka’da oturan kayınpederi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva