HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2011 Perşembe - 12:24

'Barışı isteyelim'

Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’de yaşayan Mardinlileri ‘Geleneksel Eğlence Gecesi’nde bir araya getirdi.

 Barışı isteyelim

İZMİR - Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, “Geleneksel Eğlence Gecesi” düzenledi. İnciraltı Gurme Restoran’da yapılan etkinliğe kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Mardin halkoyunları gösterisinden yöresel yemeklere kadar Mardin’e ait unsurların sergilendiği gecede birlik ve barış mesajları verildi.

Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Mardin’i İzmir’e taşıdı. İzmir’deki tüm Mardin yöre dernekleri ile dost kuruluşları bir araya getiren Genç Mar- Der, Mardin’in bütün renklerini geceye taşıdı. 

 
BARIŞI İSTEYELİM
Genç Mar-Der Başkanı İsmail Taş, iki yıl önce kurdukları derneğin kısa zamanda önemli çalışmalara imza attığını ifade ederek, “Derneğimiz eğitimi ve kültürü merkeze almış ve bu alanlarda çalışmalar yürütmüştür. Derneğimizde çocuklarımıza yönelik İngilizce kursu vermekteyiz. Öte yandan derneğimiz bünyesindeki halk oyunları ekibi, Mardin’imizin kültürünü yansıtmakta ve bunu kentin her tarafına taşımaya çalışıyoruz. Derneğimiz Mardinliler Çalışma Platformu’nun da 20. buluşmasına ev sahipliği yaparak önemli bir çalışmaya imza atmıştır” dedi.

Mardinlilerin Türkiye’nin kültürel birikiminde ve birliğinde önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, “Ülkemiz için çok önemli bir genel seçimi geride bıraktık. Sonuçların ülkemize ve bölgemize hayır getirmesini diliyoruz. Siyasi karmaşanın biran evvel bitmesi temennimizdir. Unutmayalım ki huzuru olmayan bir ülkede istediğiniz kadar para ve mülk sahibi olun, bu hiçbir şey ifade etmez. Son olarak şunu belirteyim. Önceliğimiz her zaman barış olmalı. Barış yoksa da barışı istemeyi bilmeliyiz” diye konuştu.

Geceye İskenderun’dan katılan Mardinliler Çalışma Platformu Genel Sekreteri Salih Bayar da konukları Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice selamladı. Bayar, Mardinlilerin, Mardin’de ve tüm Türkiye’de önemli atılımlar içinde olduğunu belirterek, kentin ekonomik ve kültürel gelişmesi için herkesi katkı koymaya çağırdı.

Konuşmaların ardından Mardinli sanatçılar Mehmet Ali Aydoğdu ve Hüseyin Tatar konuklara her dilden şarkılar söylediler. Gecenin en renkli bölümü ise Genç Mar- Der Halkoyunları Ekibi’nin Mardin yöresine ait folklor gösterisi oldu. İsmail Taş yönetimindeki 10 kişilik ekip sahnede büyük alkış aldı. Geceye katılanlar da daha sonra folklor ekibiyle aynı sahnede halaya durdular.
 
GECEYE KATILANLAR
Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı geceye Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen Mardinliler ve İzmir’de bulunan Mardin yöre dernekleri ilgi gösterdi. Ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Rasim Kahraman, Urla Kaymakamı Şeyhmus Günaydın, Buca Belediyesi Meclis Üyesi Seyfettin Alptekin, Karabağlar belediye Meclis Üyesi Serdar Kuçhan, Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürü Ramazan Baran, Mehmet Şaki Irmak Konak Nüfus Müdürlüğü Nüfus Şefi, Bürokrat Muhittin Dağ, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Sandıklı da etkinlikte yer aldı.

İzmir’de bulunan Mardin dernek başkanları da neredeyse eksiksiz yerini aldı. Mar- Der Onursan Başkanı Aziz Bedir, İZMAR Dernek Başkanı Emin Umur, Karabağlar Mar Der Başkanı Osman Doğan, Çiğli Mar- Der Başkanı Fuat Uzunkaya, Şenköy Dernek Başkanı Adil Bedir,  Ziyaretliler Derneği Başkanı Ali Siyahkoç, Kutlubey Derneği Başkanı Ali Korkut, Savurlular Derneği Başkanı Metin Aslan, Alıçlılar Derneği Başkanı Başkan M Salih Altuğ etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Mardinlileri dost kuruluşlar da yalnız bırakmadı. Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Emin Karaçohan, Diyarbakırlılar Vakfı’ndan Ayhan Sevinç, Siverekliler Derneği Başkanı Koçali Al, Anadolu Birliği Başkan Yardımcısı Şeyhmus Alptekin ve Hüseyin Cemiloğlu etkinliğe katıldılar.  Gecenin sonunda tüm dernek başkanları ve konuklar hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
GECE İÇİN NE DEDİLER?
 
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema: Seçim yoğunluğunu geride bıraktığımız şu günlerde bu gecenin bütün siyasi tartışmalardan uzak yapılması bizce çok önemli. Bu gece, iyi ki burada bulunmuşum, dedim. Mardin gökkuşağı misali renklerini bizim için sergileyen tüm dostlara teşekkür ederiz.
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay: Biz bu gece Mardin’i burada yaşadık. Dostluk, kardeşlik mesajları birliktelik görüntüleri vardı. Böylesi gecelerin şehrimizde daha çok yapılmasını ve şehrimizdeki farklı kültürlerin tanınmasını sağlamasını diliyoruz. Geceyi hazırlayan herkesin eline, yüreğine sağlık.
 
Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Emin Karaçohan: Sevgili İsmail Taş kardeşim, bizi davet ettiğinde tereddütsüz geleceğimi söyledim. İsmail Taş ve dostları İzmir’de dostluğun ve kardeşliğin bayraktarı olmuş isimler. Sivaslı olarak her türlü katkı sunmaya daima hazırım.
 
AK Parti Meclis Üyesi Serdar Kuçhan: Bu gecetüm Mardinlilerin birlik beraberlik adına vermesi gereken mesajları duymak önemliydi. Ayrıca Güneydoğulular adına önemli bir ses yükseldi bu gecede. Tüm hemşerilerimiz renklerini ortaya koydu. Devamının gelmesini diliyorum.
 
Siverekliler Derneği Başkanı Koçali Al: Gençlerin kurduğu ve örnek çalışmalarla yaşattıkları Genç Mar- Der’i her zaman önemsemişimdir. Bu kentte olgun sivil toplumculuk örneği sergiliyorlar. Bu gecede de halkoyunlarından yemeklerine kadar Mardin’e ait her şeyi gördük. Eksiksiz bir geceydi. Herkesin emeğine sağlık.
 
Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Sandıklı: Ben Mardinlilerin damadıyım. Mardinlilerin damatlarına ne kadar değer verdiklerini ben bilirim. Bu gecede olmaktan çok mutluyum. Lorke de oynadık Zeybek de. İşte biz buyuz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper Loto çıldırdı!
Bugün çekilecek Süper Loto 22 milyonluk ikramiyesiyle herkesin hayalini süslüyor.
RTÜK’ten ıstakoz cezası
RTÜK, “Master Chef Türkiye” programında ıstakozların canlı canlı pişirilmesi ...
'Boşanabilmem için ölmem mi gerekiyor'
Eşinin cehennem azabı yaşattığını haykıran Fatma Bakırlı, "Bu adam beni ...
 
Prof. Ercan’dan Bornova uyarısı
Hizmete giren Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan ...
Çeşme’de elektrik çilesi
Çeşme’de sık ve saatlerce süren kesintiler vatandaşı ve turizmciyi isyan ...
İzmir'de patlama: 1 ölü
İzmir'in Bornova ilçesindeki bir kimya firmasında tank sökümü sırasında ...
 
Ayasuluk 2012'de ziyaretçiye açılacak
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Ayasuluk Kalesi ve St. Jean Kilisesi'nde ...
Eczacıların gurur günü
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi’nden 75 öğrenci bugün düzenlenen ...
Ödemişli karpuzcuların fiyat isyanı
Ülkenin önemli karpuz üretim merkezlerinden Ödemiş'te, ürünün pazara çıkmasının ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva