HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2011 Perşembe - 13:18

''Yamuk'' için adalete 83 bin imza

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir büfe önünde duran kutuda duran felçli ve hasta kediyi öldürüdğü iddiasıyla hakkında dava açılan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi 1'ci sınıf öğrencisi U.G'nin yargılanmasına devam edildi.

 Yamuk  için adalete 83 bin imza

İZMİR - Duruşmaya öldürülen kedinin sahibi Arda Baran adına Avukat Barış Kaşka, İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Halil Dönmez, Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu adına avukat Ayça Sümeyra Oruç ile çok sayıda hayvan sever katılırken, sanık sanık avukatı Murat Yılmaz ile sanık U.G.,mazeret vererek duruşmaya katılmadı. Avukatlar, çelişkili ifadeler veren sanığın mahkeme huzuruna getirilerek ifadesinin alınmaasını istediler. Avukatların bu talebini redden hakim, kedinin sahipli olup olmadığının araştırılması için polise yazı gönderilmesine karar verdi. "Yamuk için Adalet" sağlanması için yurt içinde 79 bin 944, yurt dışında ise 3 bin 365 toplandığını ve bu imzaları Meclis'e göndereceklerini belirten Avukat Ayça Sümeyra Oruş, ayrıca internet ortamında yine Yamuk için çok sayıda site açıldığını duruşmada ifade etti.
 
Hayvanseverler duruşma salonuna sığmadı
İzmir 9.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmayı izlemek isteeyen çok sayıda hayvansever, salona sığmadı. Mahkeme hakimi durşma başlamadan önce davayı izlemek için salona gelen dinleyicilieri uyardı. hakim, Nezaket bildirimi diye başladığı konuşmasında, " Duruşma sırasında müdahale istemiyorum. Araya girip, söz atmak yok. Buraya geliş duyarlığınızı biliyorum.Ama bizde görevimizi yapıyoruz. Ona göre söylediklerimi dikkate alınız. Yardımcı olursanız sevinirim "dedi. Savukatı Murat Yılmaz, şehir dışında duruşması olduğu için mazeret dilekçesi gönderdi. ''Haklı bir neden olmaksızın, sahipli hayvanı öldüren, işe yarayamayacak hale getiren veya değerinin azalmasına neden olma "suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır'' diyen TCK'nın 151/2. Maddesi uyarınca cezalandırılması isteyen hayvansever avukatlar, sanığın huzurda ifade vermesini istediler. Mahkeme hakimiise bu talebi reddetti.
 
Sanık yalan söylüyor
Ölen Yamuk'un sahibi Arda Baran'ın avukatı Barış Kaşka'da "Sanık hunlarca işlediği suçu kabul etti.4 .Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgu aşamasında verdiği ifadesinde ise kedinin köpeğine saldırmak istediğin o yüzden kediye tekme attığını söylüyor.Adil yargılama yapılması için sanığa burada soru sorma hakkımız vardır. Bu nedenle zorla getirilmesin talep ediyorum "dedi. Hakim, sanık U.G'nin daha önce iki kez ifadesinin alındığını belirtip, talebi reddetti. Söz alan Ankara Baraosu Hayvan Hakları Kurulu adına katılan avukat Ayça Sümeyra Oruç, Türkiye ve Avrupa'da öldürülen kedi 'Yamuk' için açıla internet sayfalarında 'Yamuk için adalet istiyoruz' diye , hayvanseverler tarafından Türkiye'de 29 bin 944, Avrupa da ise 3 bin 365 imzanıın toplandığını ve bu imzaları yeni hayvan yasasının biran önce çıkması için, Meclise göndereceklerini söyledi. (Cumhur Erkek)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı Alper 30 Haziran 2011 Perşembe 13:53

Bu cani kediyi sarhoşken öldürdü... Peki yine bu olaydan sonra samsundamıydı bi yerdeydi köpeklerini kalasla döverek , kemiklerini kıra kıra işkenceyle öldüren caniler vardı onlara ne oldu???

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Barışı isteyelim'
Genç Mardinliler Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir’de yaşayan Mardinlileri ...
Süper Loto çıldırdı!
Bugün çekilecek Süper Loto 22 milyonluk ikramiyesiyle herkesin hayalini süslüyor.
RTÜK’ten ıstakoz cezası
RTÜK, “Master Chef Türkiye” programında ıstakozların canlı canlı pişirilmesi ...
 
'Boşanabilmem için ölmem mi gerekiyor'
Eşinin cehennem azabı yaşattığını haykıran Fatma Bakırlı, "Bu adam beni ...
Prof. Ercan’dan Bornova uyarısı
Hizmete giren Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’nin açılışında konuşan ...
Çeşme’de elektrik çilesi
Çeşme’de sık ve saatlerce süren kesintiler vatandaşı ve turizmciyi isyan ...
 
İzmir'de patlama: 1 ölü
İzmir'in Bornova ilçesindeki bir kimya firmasında tank sökümü sırasında ...
Ayasuluk 2012'de ziyaretçiye açılacak
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Ayasuluk Kalesi ve St. Jean Kilisesi'nde ...
Eczacıların gurur günü
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi’nden 75 öğrenci bugün düzenlenen ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva