HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2013 Çarşamba - 08:15

Profesörden öğrenciye 'evlenme' tecavüzü

Sakarya Üniversitesi öğrencisi genç kız, profesörünün kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla üniversite yönetimine ve savcılığa suç duyurusunda bulundu. Rektörlük, olaya önce “Özel hayatı ilgilendirir” diyerek tepkisiz kaldı, ardından “uyarı” cezası vermekle yetindi. Profesör hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Profesörden öğrenciye  evlenme  tecavüzü

İSTANBUL - Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yaşanan ilginç olaylar zinciri iddiaya göre şöyle gelişti. Prof. Dr. A.S. (52), yüksek lisans yapan T.G.’yle (26) yakınlaşmak istedi. Öğrencisini her fırsatta odasına çağırarak eşiyle sorunlar yaşadığını ve boşanacaklarını anlatan A.S., genç kıza ilgi duyduğunu söyledi. T.G., Prof. A.S.’nin ilgisinden rahatsız oldu ve bir süre okula gitmedi. Ancak A.S. bu kez öğrencisini telefonla taciz etmeye başladı. Sık sık T.G.’yi arayan ve konferanslarına davet eden A.S., her defasında olumsuz yanıt aldı. 7 Haziran 2011’de İstanbul’a konferansa gelen A.S., T.G.’yi arayarak, mutlaka görüşmek istediğini söyledi.

MUHAFAZAKÂRIM, İMAM NİKÂHI KIYALIM’

T.G., A.S.’nin isteği üzerine konferansın düzenlendiği salona gitti. A.S. öğrencisine burada, “Okuldan yakında mezun olacaksın. Ben seni kaybetmek istemiyorum. Eşimden boşanmaya karar verdim. Seninle evlenmek istiyorum” dedi. Teklif karşısında şaşıran T.G., düşünmek için süre istedi. İki gün sonra okula giden T.G., A.S.’ye, eşiyle boşanması halinde evlenebileceklerini söyledi. A.S. bu kez, “Ben muhafazakar biriyim. Öncesinde imam nikâhı kıyalım. Bana güven” dedi. T.G. imam nikâhını kabul etti. A.S. ve  T.G. 9 Haziran’da Sapanca’da bir restoranda imam nikâhı kıydı. A.S.’nin şahitliğini iki yeğeni yaptı. Nikâhı ise aynı üniversitede bir dönem okutmanlık yapan D.D. kıydı.

AİLENE SÖYLERİM’ TEHDİDİYLE ÇAĞIRDI

Bir ay sonra Mardin’de bir konferansa konuşmacı olarak davet edilen A.S., T.G.’yi de buraya davet etti. Ancak T.G. ailesinden izin alamayacağını söyleyerek teklifi reddetti. A.S. bu kez genç kıza, “Sen benim karımsın. Ben nereye istersem oraya gelmek zorundasın. Eğer gelmezsen imam nikahı kıydığımızı ailene anlatırım” dedi. Genç kız A.S.’nin bu tepkisi karşısında Mardin’e gitmek zorunda kaldı. T.G. konferansın ardından otel odasına çıktı. Birkaç dakika sonra odaya gelen A.S., kendisine direnmesine rağmen T.G.’yi zorla yatağa yatırarak ilişkiye girdi. Genç kız, yaşadıklarını kimseyle paylaşamadı. 

SAVCILIK BAŞTA TAKİPSİZLİK VERDİ

Olaydan üç ay sonra ise A.S., kızı telefonla arayarak, “İlişkimizin sonu yok. Ben ayrılmak istiyorum” dedi. Şok olan genç kız, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Adli tıpta yapılan incelemede, T.G.’nin bekâretini kaybettiği ancak olayın üzerinden aylar geçtiği için bunun zorla olup olmadığının tespit edilemediği belirtildi. Savcılık soruşturmaya delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik verdi. Genç kız yılmadı. Önce rektörlüğe, ardından Başbakanlığa, sonra yeniden Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi ve soruşturma açılmasını sağladı.

REKTÖRLÜK: ÖZEL HAYATI İLGİLENDİRİR

MARDİN Cumhuriyet Başsavcılığı’nın takipsizlik vermesi üzerine T.G. üniversite rektörlüğüne olayı anlatan bir dilekçeyle başvurdu. Rektörlük, yapılan inceleme sonucunda A.S. ile T.G. arasında yaşananların özel hayatı ilgilendirdiği ve herhangi bir cezaya gerek olmadığını resmi bir yazıyla genç kıza bildirdi. T.G. bu cevap üzerine bu kez Başbakanlığa bir dilekçeyle başvurdu. A.S.’nin kendisine tecavüz ettiğini söyleyen T.G. cezalandırılmasını talep etti. Başbakanlık, “acil” uyarısıyla durumu YÖK’e bildirdi. YÖK, üniversite yönetimine yeniden soruşturma yapılması yönünde talimat verdi.

KINAMA OLDU UYARI CEZASI

Komisyon, iki tarafı da dinledikten sonra, Prof. A.S.’ye, 13 Ağustos 2012 tarihinde YÖK Disiplin Yönetmeliği’nin 6. Maddesi’nde yer alan, “Hizmet dışında resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak” sucundan “kınama” cezası verdi. Ancak A.S.’nin daha önceki sicili gözönünde bulundurularak ceza, “uyarı” olarak düzenlendi.

ÖĞRENCİSİNE SEKS TUZAĞI’

T.G., üniversiteye itiraz dilekçesi verdi. Aynı zamanda Sapanca Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeniden suç duyurusunda bulunan T.G., A.S.’nin kendisini evlenme vaadiyle kandırarak zorla tecavüz ettiğini söyledi. İmam nikahı yapıldığına dair belge ve bilgileri savcılığa veren T.G., ifadesinde, “Öğrencilerine seks tuzağı kuran bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum” dedi. İfadeye çağırılan A.S., üniversitede verdiği bilgilerin aksine, imam nikahı kıymadıklarını ve T.G.’ye tecavüz etmediğini söyledi. Savcılığın olayla ilgili başlattığı soruşturma devam ediyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da karbonmonoksit faciası: 5 ölü
Zeytinburnu'da şofbenden sızan karbonmonoksit gazı 5 can aldı. İGDAŞ tarafından ...
Uyuşturucu sandılar, bomba çıktı!
Mersin'de uyuşturucu madde satışı yaptığı şüphesiyle takibe alınan zanlının ...
İzmir’de 2012/2: Tüm detaylarıyla yılın ikinci üç ayı…
Kentte 2012’nin ilk üç ayında gündem olan gelişmeler, yaşanan olaylara detaylı bakış…
 
‘Düşürülen’ Türk jeti için soruşturma
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Suriye semalarında düşürülen Türk jeti ...
Kaybettiği kimliği yüzünden 13 gün yattı!
İzmir'de 6.5 yıl önce kimliğini kaybeden ve işlemediği suç yüzünden cezaevine ...
Ayşenur'un hayatının bedeli: 18 ay hapis ve 14 bin lira!
İzmir'de, 1.37 promil alkollü olarak direksiyonuna geçtiği otomobille ...
 
2013'ün ilk mucizesi: Minik Büşra ailesini kurtardı!
Kastamonu'nun Abana ilçesinde 40 metrelik şarampole uçan araçtan çıkıp ...
Düşürülen uçağımızla ilgili iki flaş gelişme
Suriye tarafından düşürülen Türk savaş uçağıyla ilgili iki flaş gelişme ...
Yeni yıl hediyeleri işsizlik oldu!
İzmir'de, bir hastanenin taşeron şirketinde çalışan 10 yıllık temizlik ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva