HABERLER>POLİTİKA
15 Şubat 2024 Perşembe - 06:57

Özel, İzmir araştırmasını anlattı: Anketler 30'da 30'u müjdeliyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Belediye Başkan Adayları tanıtım töreninde konuştu. "Müjdem var" diyen Özel, "Anket yaptırdık. Anketlerin sonucunda gördüğümüz o ki adayların gördüğü kabul, sahadaki heyecan 30’da 30’u müjdeliyor. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil. Örneğin Karşıyaka’da çok açık öndeyiz. Kiminde açık farkla, pek çoğunda garanti farkla öndeyiz. 4-5 ilçede ciddi yarışıyoruz. Birkaç puanda ya önde ya gerideyiz. 25-25 ilçeyi gördük. Çalışırsanız İzmir’de 30’da 30 yapacağız" dedi.

Özel, İzmir araştırmasını anlattı: Anketler 30 da 30 u müjdeliyor!

Oktay GÜÇTEKİN/Diren ÇELİK- EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday tanıtım programı ve seçim çalışmaları kapsamında İzmir'e geldi.

Genel Başkan Özgür Özel, bugün Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'da aday tanıtım toplantısına katıldı. Partililer kendilerine ayrılan yerleri doldurdu. Salonda "İşimiz gücümüz Türkiye", "Hep birlikte İzmir için daha ileriye" yazılı pankartlar görüldü.

Partililer Özel'e ve belediye başkan adaylarına tezahüratlar yapıldığı görüldü. Program İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

ANKETİ AÇIKLADI: 4-5 İLÇEDE CİDDİ YARIŞIYORUZ, DİĞERLERİNDE ÖNDEYİZ
Özel'in konuşmasında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel'in açıklamasındaki en dikkat çeken nokta ise İzmir anketi oldu. Özel açıklamasında "Müjdemi veriyorum. Anket yaptırdık. Anketlerin sonucunda gördüğümüz o ki adayların gördüğü kabul, sahadaki heyecan 30’da 30’u müjdeliyor. Hiçbir belediyemiz kaybedilme noktasında değil. Örneğin Karşıyaka’da çok açık öndeyiz. Kiminde açık farkla, pek çoğunda garanti farkla öndeyiz. 4-5 ilçede ciddi yarışıyoruz. Birkaç puanda ya önde ya gerideyiz. 25-25 ilçeyi gördük. Çalışırsanız İzmir’de 30’da 30 yapacağız" dedi.

Özel açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün CHP'nin sancak gemisindeyiz. Bugün Milli Mücadelede ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Bugün kadınlar için gençler için bir imparatorluğun tebası olmaktan, padişahın kulu olmaktan çıkıp bir cumhuriyetin onurlu eşit vatandaşları olma erdemine kavuşmanın en önemli mücadelesinin hem başladığı hem bittiği yerdeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin emanet edildiği kentteyiz. Bugün Kubilay'ın başını verdiği ancak onlara başını eğmediği kentteyiz. Bugün 2 büyük eserim var biri cumhuriyet, diğeri CHP diyen, hepimizin baba ocağı, herkesin içine doğduğu, kimin ayrılıp gittiği bir evdeyiz. O evin tapusunu kayıtlı olduğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün evindeyiz.

İlkokul son sınıfta öğretmenin 2 sınava gireceksin dedi. Formumu doldurdu Gülseren öğretmen. Şimdi 89 yaşında hala Karşıyaka'da yaşıyor ve 10 yaşında Bornova Anadolu Lisesi'ne geldim. Ortaokul, lise, üniversite, askerliğimi de şurada Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nda yaptım. 

Ömrümün en güzel 12 yılının geçtiği, hayat arkadaşım Didem'le tanıştığım ve aşık olduğum bu güzel kente bugün Genel Başkan olarak geldim. Bugün bu güzel kentle kucaklaşmanın onurunu yaşıyorum.

Aziz Kocaoğlu'na, Tunç Soyer'e, İzmir'in efsane belediye başkanı Ahmet Piriştina'ya Allah rahmet eylesin. Çok şey borçluyuz.

KÖTÜNÜN YERİNE İYİYİ GETİRMEDİK
Kötünün yerine iyiyi getirmeye gelmedik. Yarınların yöneticilerinin, bugünden İzmir'e tanıştıracağımız dinamik kadroların bayrak devir teslim törenine geldik.

AKP tarafından birçok iftira ve hakaret sıralanıyor ve devam edecek ancak CHP olarak göğsümüz dik, başımız ileride. İzmir bizi, biz İzmir'i biliyoruz. Hiç heveslenmesinler.

İzmir'i ayağa kaydıracak, İzmir'i bir dünya kenti yapacak dinamik kadroları oluşturmaya geldik. 30 belediye başkan adayı kürsüye çıkacak. Bu süreçte İzmir'in beklentilerine baktığımızda, madem Cumhuriyet'in sancak gemisidir. Birileri 18 bakan ilan edip kadınlara sadece aile bakanlığını verirken, 'yani senin işin evindir bakan da olsan sadece aile bakanı olabilirsin' 18'de 17 erkeklere bu işi emanet edenlere 6 kadın belediye başkanımız varken hepsi de seçilecek yerden 9 cumhuriyet kadınıyla karşınızdayız.

BU GENÇLERİN YAPACAĞI DEVRİM İZMİR'İ DEVLEŞTİRECEK, TÜRKİYE'Yİ ŞAHA KALDIRACAK
İzmir’de adayların 12 tanesi 40 yaşın altında. İzmir’e emanet olsunlar, İzmir onlara emanettir. 32 yaşında gencecik belediye başkan adayını gösteriyorsunuz. Bir akıl çıkıyor ’bu yaşta belediye mi yönetebilir’ diyor. 30 yaşında Deniz Baykal Türkiye hazinesini yönettiyse, 36 yaşında bakanlıklar yapıldıysa CHP’nin birbirinden genç ve dinamik en az 1 yabancı dil bilen, eğitim ve kültürleri ile vizyonları ile bu gençlerin yapacağı devrim İzmir’i devleştirecek, Türkiye’yi de şaha kaldıracak. Bundan sonraki süreçte CHP’nin kimse küçük iktidar alanlarının partisi olarak görmesin. CHP, cumhuriyetin ilk yüzyılında büyük bir ayağa kalkış, şahlanış, ekonomik devrim, siyasal devrimi hayata geçirmiş partidir. 6 okundan birisi devrimcilik olan partidir. Cumhuriyetin 100’üncü yılındaki seçimleri çok istemiştik ve hak etmesine rağmen kazanamamış, sizlerin başını önüne eğmiş, büyük umutlarını hayata geçirememiş ancak Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçimlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmaya ant içmiş kadrolar tarafından yönetiliyor.

İZMİR'DEKİ İYİ YÖNETİM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK
Bugün İzmir’de ortaya koyduğumuz iyi eğitimli, yaş ortalaması 45 olan adayları bütün olarak baktığımızda benden 4 yaş genç, hepsi iyi düzeyde yabancı dil bilen, yaptıkları mücadele ile kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, kente yakışır ve kenti ranttan ve talandan evlatlarını koruyacak gibi koruyacak kadrolara emanet etmek için yola çıktık. Bu kadroları önümüzdeki 5 yılda yaptıkları her hizmetle İzmirli gurur duyacak. Türkiye bu kadroları görecek ve cazibe noktası olma konusundaki ilerlemesini büyütecek. İzmir’deki iyi yönetim Türkiye’ye örnek olacak ve gün gelecek Türkiye’nin yönetim kadrolarını CHP’nin yönetim kadroları ile ödüllendirecek.

İZMİR YÜZDE 93 İLE DEĞİŞİMİ İSTEYEN BİR KENTTİ
İzmir’de harika bir kadro var. Bu takımın bir de kaptanı var. Biz 14 ve 28 Mayıs’tan sonra büyük bir üzüntü ve moral bozukluğu, seçmendeki küskünlük, duygusal kopuş var. Bir şey yapmazsak belediye seçimleri çok büyük bir tehlike var. Recep Tayyip Erdoğan bizi bu moral bozukluğu ile yakalarsa Allah korusun. Dedik ki biz bir yola çıkıyoruz. Seçmen değişimini ne kadar istiyor diye geçmişe baktığımızda farklı sonuçlar gördük ancak İzmir sonucu şaşırtmadı. İzmir yüzde 93 ile değişimi isteyen bir kentti ve değişimin başkentiydi. O günlerde sokağı duyan, yapılması gereken adımı atmaya ilk karar veren ve bana telefon açıp sonuç ne olursa olsun sonuna kadar yanınızdayım diyen ve tüm süreçte Türkiye’deki tüm belediyeyi inanılmaz dinamizmle ezen, ben yorulduğumda yorulmayan, ben düştüğümde düşmeyen, kararlı, iyi organizatör ve bir cerrah titizliği ve yöneticilik vasfı olan soğukkanlılığını hiç kaybetmeyen bir yol arkadaşım vardı. Şimdi o yol arkadaşım, sevgili dostum, hem sevdiğim hem güvendiğim hem bu takıma kaptanlık edeceğine yürekten inandığım kişidir Cemil Tugay.

SOYER YER ALMADI
Salonda CHP'nin İzmir milletvekilleri, parti il yöneticileri, belediye başkan adayları ile partililer katıldı.

Toplantıya yeniden aday gösterilen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin dışındaki CHP'li ilçe belediye başkanları ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yer almadığı görüldü.

‘ONLARIN LİDERİ KAÇIP GİDEN VAHDETTİN, BİZİMKİ ATATÜRK’
Kürsüye ilk çıkan isim CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu. Aslanoğlu, yaptığı açıklamada AK Parti'yi ve AK Parti belediyeciliğini hedef alarak şunları söyledi:

İzmir’de çekirdeğe çiğdem, domatese domat deriz biz. Biz kendimizi bu vatanın her bir evladından ayırt etmesek de şehir dışında ‘İzmirli’ derler. İzmir hayata farklı yerden bakar. Keyfine düşkün derler, az çalışıyor derler. Çok çalışırız ancak hayatın tadını da çıkarmak isteriz. Ruhumuzu paraya, dolara, daha fazla kazanmaya satmayız. Denize girebilmenin lüksünü, eşimizle Kordon’da yürümenin hazzını makama da paraya da değişmeyiz. Biz İzmir’in denizine, güneşine, toprağına aşığız. Biz Kordon’da gün batımı seyretmeye aşığız, bir de modern yaşamın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e aşığız. Sürekli betonu övenler ile aramızda kocaman fark var. Bizler Karagöl’de, İnciraltı’nda piknik yaparken mutlu oluruz. Onlar oralara rezidans yaparken mutlu olurlar. Onlarla bizim gurur duyduğumuz şeyler çok farklı. Biz İnciraltı’nı rezidansa çevirmek isteyenlere inat, biz kupon arazide 6 bin 222 araziyi yeşil alan yapan Ahmet Priştina ile gurur duyarız. 570 bin metrekare alanı AVM yapmayıp yaşayan parka çeviren Tunç Soyer ile gurur duyarız. Yine bu güzel işler sürecek. Yine İzmir'in doğası, denizi halkın malı korunacak. Bu güzel işlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cemil Tugay bunlara imza atacak. Güzel işler yapmak bizimkilerin işiydi, yapılan güzel işleri dosta düşmana anlatmak bizim işimiz. Nerede tarımı kalkındırmaya çalışan belediye başkanı görürseniz dersiniz ki CHP'nin belediye başkanı. Bizler doğanın peşinde onlar betonun peşinde. Bıraksan Alsancak Liman’ına AVM yapacaklar... Bunlara bıraksak yer yer beton olacak, her yer rant olacak. Bizimkiler Buca Cezaevi alanını yeşil alan kalmasının peşinde. Onlara bıraksak Çeşme'yi betonlaştıracaklar. Bizimkilere bakın tüm Türkiye'de neredeler. Bizimkiler taş ocağı nöbetinde, ağaçlar kesilmesin nöbetinde, altın madenleri nöbetinde. Bir de bize soruyorlar AK Parti yerel yönetimleri alırsa ne olur diye. Bir kere gelirlerse ne ağaç bırakırlar ne çiçek. Ne arı bırakırlar ne böcek. Bu güzel işlere imza atan birbirinden kıymetli tüm belediye başkanlarımız için sizlerden alkış istiyorum. Bu yolu birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Azalmadan, kırılmadan dökülmeden bir olacağız, iri olacağız diri olacağız ve zafere odaklanacağız. Bizler CHP’yiz. Partimizin politikalarını hayata geçiren belediye başkanları başımızın tacı. Sosyal belediyecilik ile halkımızı yeniden buluşturacak belediye başkan adaylarımız ile gurur duyuyoruz. İzmir sevdalısı, vizyoner birbirinden başarılı belediye başkanlarımızın halkımızdan bir kez daha vize alacağından hiç şüphem yok. Yoksulluğun, doğanın atasının izinde olan, çağdaş hayatın yanında olan, göstermelik işlerin değil altyapının yanında olan belediye başkanlarımız ve adaylarımız ile gurur duyuyoruz.

Onların lideri İngiliz gemisi ile kaçıp giden Sultan Vahdettin. Bizimki Bandırma Vapuru ile gelen Mustafa Kemal Atatürk. Onların kahramanı milli mücadeleye hakaretler yağdıran İskilipli Atıf Hoca. Bizim kahramanımız İsmet İnönü. Onların akıl hocaları Atatürk düşmanı Fesli Kadir Hoca. Oysa tüm İzmirliler bulunduğumuz her yerde haykırırız. Hangi çılgın bize zincir vuracakmış şaşarız. 14 Mayıs'ta çok çabaladık ancak yetmedi haramilerin saltanatını yıkmaya. Ancak heveslenmeyin, İzmir'i size teslim etmeyeceğiz. Bize düşen özgürlükten, Atatürk’ten yana olan belediye başkan adaylarımızı bir kez daha belediye başkanı haline getirmek Var gücümüz ile çalışıp 30 ilçe ve büyükşehirde bir kez daha CHP bayrağını dalgalandırmak için ayağa kalkın. Vazgeçmeyin, göz açtırmayın, ayağa kalkın. Başka İzmir yok.

CUMA GÜNÜ ÜÇ PROGRAM
Özel, yarın ise üç ilçede seçim çalışması yürütecek. İlk olarak saat 11:30’da Dikili’de vatandaşlarla bir araya gelecek olan Özel, ardından 14:30’da Bergama’ya geçecek. Burada vatandaşlara seslenecek olan Özel son olarak ise saat 16:00’a Kınık’ta düzenleyeceği çalışma ile İzmir programını tamamlayacak.

 
Cumhur'un İzmir adayı Dağ'dan 'yaşam tarzı' mesajı: Hayat şu an nasıl akıyorsa yine aynen akar!
 
Marketlerde yeni dönem: O ifadelere yasak gelecek!
YORUMLAR
Toplam 49 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Terlik 16 Şubat 2024 Cuma 12:21

Bir an CHP beni aday yapacak diye korktum

Yorumu oyla      1      1  
Kalenga 16 Şubat 2024 Cuma 02:36

Bugün İzmir’de ortaya koyduğumuz iyi eğitimli, yaş ortalaması 45 olan adayları bütün olarak baktığımızda benden 4 yaş genç, hepsi iyi düzeyde yabancı dil bilen, yaptıkları mücadele ile kentin yüzünü güldürecek, kent suçlarına geçit vermeyecek, kente yakışır ve kenti ranttan ve talandan evlatlarını koruyacak gibi koruyacak kadrolara emanet etmek için yola çıktık. Bu kadroları önümüzdeki 5 yılda yaptıkları her hizmetle İzmirli gurur duyacaK Ödemiş adayın ilk okul mezunu sen ne konuşyonm

Yorumu oyla      1      1  
salih 16 Şubat 2024 Cuma 00:13

sayın özel iki kurbağa varmış biri derede ağzını açmış havaya doğru bekliyormuş diğeri de sormuş neden böyle bekliyon diye oda demiş ki yağmur yağarsa önce benim ağzıma düşssün ondan böyele bekliyom sizde şimdi otuz ilçe kazanacam diye anket müjdesi diye kendini avutuyon

Yorumu oyla      1      1  
Kenan Sop 15 Şubat 2024 Perşembe 23:56

BAL muhabbeti yap, sonra Bornova’ya koyduğun adama bak, gülerler sana

Yorumu oyla      8      1  
YORGUN DEMOKRAT 15 Şubat 2024 Perşembe 21:56

Kale denilen İzmirde sönük vizyonsuz bit tanıtım toplantısı. Nerde projeleriniz? Bugun açıklana aday yarın değişiyor. Nerde şu an da görev yapan belediye başkanları nerde Tunç Soyer. Herkesin İzmirin kazanma diye derdi yok. Herkes koltugunun derdinde.Kaptıran küskün. Elvede CHP

Yorumu oyla      11      1  
İz 15 Şubat 2024 Perşembe 21:41

Anketler sonucunda neredeyse CHP cumhur baskanı çıkartıyordu! Sonuç ne oldu? Özel sen değişim dedin bizde pozitif anlamda anladık ama yapıkların CHP yi genel ayarlndan bozdu.

Yorumu oyla      10      1  
öz ve öz izmirli 15 Şubat 2024 Perşembe 21:09

30 DA 15 İ ALIRSA BÜYÜK BAŞARI BENCE. BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLIĞIDA ZOR.

Yorumu oyla      14      1  
Küçükbahçeli 15 Şubat 2024 Perşembe 20:38

Lütfen daha önceki hataları tekrar etmeyin. Sayın K.Kılıçdaroğlu'da anketlerin gazına gelmişti. Çıkın İzmir'de kuzeyden güneye doğudan batıya her yer karış karış gezin. Kimse memnun değil, maalesef ben de değilim. Küçükbahçe örneğin yetim çocuk gibi, bir yolun düzeltilmesi 5 yıl sürmemeli, yasalara neden uyulmuyor? kapalı koylarda balık çiftlikleri hani yasaktı? bu şirketler sizden büyük mü? seçim yaşlaşmadan önce neredeydiniz? bu insanların yüzünü 5 yılda bir görüyoruz. İzmir iş insanlarının, avukatların, zengin ailelerin oyuncağı değildir. Halkı görmezden gelmeyin!

Yorumu oyla      4      2  
buluta 15 Şubat 2024 Perşembe 19:54

bulut kendıne gel yazdıklarının hepsi yalandır ayrıca 2014de pahalılık yoktu multecı yoktu sankı oy verdınız git ordan hadi ordan hadi ordan

Yorumu oyla      3      2  
Delege 15 Şubat 2024 Perşembe 19:44

Sayın il başkanı emanet sakız gibi durup güya konuştu,bir kere seni adam yerine koyan yok seçimlerden sonra ilk bileti kesilecek sensin...

Yorumu oyla      11      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhur'un İzmir adayı Dağ'dan 'yaşam tarzı' mesajı: Hayat şu an nasıl akıyorsa yine aynen akar!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ...
Büyükşehir Adayı Tugay'dan 'hodri meydan' çıkışı: Önce İzmir’de sonra Türkiye’de iktidar olacağız!
Çiğli’de düzenlenen mitingte konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir ...
İzmir’deki iki madeni işaret etti, uyardı: Başımıza gelmeyeceğinin güvencesi yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Erzincan’da Çöpler Altın ...
 
Integral'den İzmir için çarpıcı anket... İki aday arasında burun farkı!
İzmir merkezli İntegral Kamuoyu Araştırma Şirketi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ...
Avrupa Konseyi'nden Özel'e 'Tunç Soyer' mektubu
Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkanı Prof. Dr. Vladimir Prebili, CHP ...
Adaylığı geri çekilmişti… Partiye destek mesajı!
Çiğli’de krize neden olan aday belirleme süreci CHP Lideri Özgür Özel ...
 
İrfan Değirmenci, TİP'in Çankaya adayı oldu
TİP'in sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, gazeteci ...
CHP adayı Tugay’dan birlik mesajı: Ağabeylik yok, ekip çalışması var!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye ...
Türkiye ile Mısır arasında ortak bildiri imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva