HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2024 Çarşamba - 19:49

Avrupa Konseyi'nden Özel'e 'Tunç Soyer' mektubu

Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkanı Prof. Dr. Vladimir Prebili, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Tunç Soyer'in adaylığına ilişkin bir mektup gönderdi.

Avrupa Konseyi nden Özel e  Tunç Soyer  mektubu

Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkanı Prof. Dr. Vladimir Prebili, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir mektup gönderdi. Mektupta, önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında övgü sözleri yer aldı.

CHP'de yaşanan adaylık krizinin yankıları sürerken Tunç Soyer de İzmir'den belediye başkanı adayı gösterilmemiş onun yerine aday olarak Cemil Tugay'ın ismi açıklanmıştı.

İzmir'deki bu gelişmeden sonra parti içinde de tartışmalar yaşanmış ve Tunç Soyer'in yeniden aday gösterilmesiyle ilgili il örgütleri de harekete geçmişti.

Ancak son PM toplantısında bu isim değişmedi ve Tunç Soyer aday gösterilmedi.

AVRUPA'DAN MEKTUP GELDİ
Yaşanan gelişmeler üzerine, Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkanı Prof. Dr. Vladimir Prebili, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bir mektup gönderdi.

Mektupta, önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında övgü sözleri yer aldı.

İşte Vladimir Prebili?’in Özgür Özel’e gönderdiği mektup:

“Kongrenin en büyük ikinci siyasi grubu olan Avrupa Konseyi Kongresi Sosyalist Grubu Başkanı ve Türkiye'de Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın uygulanmasının izlenmesi için görev alan yerel demokrasi raportörü olarak, Türkiye'de mümkün olan en başarılı demokratikleşmeyi sağlamak için çalışan herkese sarsılmaz ve daimi desteğimi ifade etmek için yazmaktayım. İnsan hakları ve temel özgürlüklerin korunması (ifade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü, haber alma özgürlüğü vb.) ve hukukun üstünlüğünün koşulsuz uygulanması için gerekli tüm önlemlerin hayata geçirilmesi konusunda demokratik standartlar ile Avrupa normlarını yılmadan gerçekleştirmeye çalışan kişilerin, ülkelerini ileriye taşıdıklarından dolayı desteklenmesi gerektiğine inanıyorum.

Uzun yıllardır Türkiye raportörü olarak, bazılarının doğru yönde olduğuna inandığım, ülkedeki son gelişmeleri gözlemliyorum. Birçok ülkede olduğu gibi, oldukça talepkar belirli Avrupa standartları doğrultusunda yüksek bir demokrasi düzeyine ulaşmamız bazen uzun zaman alabilir.

Bu bakımdan Türkiye'de bu yönde büyük bir çaba sarf eden gerçek bir muhalefetin varlığı umut verici olmaktan da ötedir. Sayın Tunç SOYER'in birçok siyasi vasfına ek olarak Avrupa Konseyi Kongresi'ndeki en önemli ikinci siyasi göreve atanmasında işte tam da bu yüzden ısrarcı oldum.

Avrupa Konseyi'nin en büyük üye devletlerinden biri olan Türkiye'nin, Kongre'deki mevcudiyeti ile orantılı olarak görünür bir yere sahip olmasının, sesini duyurabilmesinin ve Kongre'nin işleyişine etkide ve katkıda bulunabilmesinin önemli olduğuna inanıyorum.

Fikrimce, Tunç SOYER'in Avrupa Konseyi Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanlığına uygun görülmesi ve ardından seçilmesi, ülkeniz Türkiye için açık bir siyasi işaretti. Uluslararası bir siyasi organda yapılan bu seçim, Sayın SOYER'e harekete geçme, kendini ifade etme ve Avrupa standartlarını ülkesindeki koşullara uyarlamak ve uygun şekilde uygulanmalarını sağlamak için yerel düzeyde çalışma fırsatı vermektedir.

Tunç SOYER'in Kongre'nin özellikle iç siyasi liderliğinin sağlam bir üyesi olduğunu vurgulamak gerektiğini düşünüyorum. Kendisi aynı zamanda, 46 Üye Devletin yerel ve bölgesel seçilmiş temsilcilerden oluşan delegasyonların meydana getirdiği uluslararası bir siyasi organ olan Avrupa Konseyi Kongresi’nin Başkan Yardımcısıdır. Kendisinin çalışmaları, Türkiye'de yerel demokrasinin işleyişinin karmaşık yapısını daha iyi anlamamıza yardımcı olması açısından vazgeçilmezdir.

TÜRKİYE İÇİN PAHA BİÇİLMEZ BİR KAYIP OLACAKTIR
Kongre seçim gözlem heyetinin başkan yardımcısı olarak bizzat gözlemleyeceğim Türkiye’deki yaklaşan yerel seçimlerden dışlanmasına yönelik olası bir karar, sadece Kongre'nin siyasi liderliğindeki seçkin bir figürün kaybı anlamına gelmeyecek, aynı zamanda, daha genel olarak, bu uluslararası siyasi mecliste gurur ve bağlılıkla temsil ettiği Türkiye için de paha biçilemez bir kayıp olacaktır.

Elbette, adayların belirlenmesini yürüten süreçteki karar alma mekanizmasının farkında olmakla beraber, fakat yine de Tunç SOYER'in özel mevkisine, Kongre'nin siyasi yürütme organındaki yüksek konumuna ve ülkesini sıkı sıkıya bağlı olduğu ve üzerinde birlikte çalıştığımız değerlere doğru yönlendirmeye olan adanmış bağlılığına dikkatinizi çekmeyi bir görev bilirim.

Sayın SOYER'İN üye olduğu partiye ve hatta daha da önemlisi Türkiye'ye, önümüzdeki ay memnuniyetle gözlemleyeceğim bu seçimlerde başarılar diliyorum. Kongre'den meslektaşlarımla birlikte ülkeniz hakkında daha fazla şey öğrenmek ve Türkiye'de yerel seçimlerle ilgili seçim prosedürlerinin nasıl işlediğini anlamak için sabırsızlanıyorum.

İhtiyaç duyabileceğiniz daha fazla bilgi için hizmetinizdeyim... (dokuz8haber)

 
'Öldüren yumruk' davasında sanık hakim karşısında
 
Integral'den İzmir için çarpıcı anket... İki aday arasında burun farkı!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş rıza 15 Şubat 2024 Perşembe 14:42

boş muhabbet napmışta övgü almış. adı bile anılmaz iz bırakmadı ki? başta Karabağlar köy, alt yapısız,dogalgazsız hizmetsiz mahalleler var.. yanlız yeni başkanda aynısını devam ettirecek.. 40 yıl önce neyse yine değişen bişey olmayacak izmire..

Yorumu oyla      1      1  
Yaren 15 Şubat 2024 Perşembe 10:20

Biz Dünyada ne zaman Avrupada herhangibir konuda söz sahibi oldukki....Bu adam onu yapmış işte İZMİRE ülkemize katkısı çok olacaktı. Ama yok Sn. Özgür Özel'in rant sevdası daha mühim değilmi?Seçim günü görelim bakalım neler olacak ...

Yorumu oyla      1      1  
15 Şubat 2024 Perşembe 10:00

Adam sanki bisiklet değil de bunlara küfretti. Ulan İzmir'de sadece çiçek festivali mi yapılıyor, sadece bisiklet mi konuşuluyor yoksa sadece konser mi veriliyor? Esas rahatsızlık da konser değil, İzmir' in kurtuluşunun kutlanması, keşke galip gelseydi diyen tayfa esas buna üzgün, kızgın. O konsere binlerce insan gitti, siz ne konuşuyorsunuz.

Yorumu oyla      1      1  
Atilla Kamar 15 Şubat 2024 Perşembe 09:57

"İzmirli" biraz dürüst olup ismini açıklasan, trol olarak çalışman hoş değil, yorumların zayıf, gerekçe yok.

Yorumu oyla      2      1  
15 Şubat 2024 Perşembe 08:23

Avrupa Birliği'nde temsil hakkından, işçileri tehdit eden Başkan adayına...İşte değişim vizyonu!

Yorumu oyla      2      2  
izmirli 14 Şubat 2024 Çarşamba 22:38

TUNÇ SOYER AVRUPA VATANDAŞLIĞI ALARAK ORDA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPSIN. ONLAR SEVER BİSİKLET TARKAN OT ÇİÇEK FESTİVAL LGBT

Yorumu oyla      9      16  
Murat 14 Şubat 2024 Çarşamba 21:45

Avrupa dan chp ye müdahale! Daha dpğrusu İngiliz derin devletinden müdahale. İstifa eden Gürsel Tekin ne diyor ^^Chp hemşericilik ve guruplaşmaların olduğu bir yapıya dönüştü^^

Yorumu oyla      7      9  
İzmirli 14 Şubat 2024 Çarşamba 21:42

Yaa baskan avrupa birliğine de git ordan da destek iste ha bu arada komik duruma düşüyorsun son 3 ay da yaptığın calisma ile başkan olmaman normal projelerini %87 yaptin diyon @30 desen daha dogru olurdu

Yorumu oyla      6      11  
1 Nisan 14 Şubat 2024 Çarşamba 21:18

Bay Bay

Yorumu oyla      9      11  
Vatandaş 14 Şubat 2024 Çarşamba 20:46

Bu mektubu anlayan yoktur çünkü onlar için önemli değil...

Yorumu oyla      14      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adaylığı geri çekilmişti… Partiye destek mesajı!
Çiğli’de krize neden olan aday belirleme süreci CHP Lideri Özgür Özel ...
İrfan Değirmenci, TİP'in Çankaya adayı oldu
TİP'in sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, gazeteci ...
CHP adayı Tugay’dan birlik mesajı: Ağabeylik yok, ekip çalışması var!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye ...
 
Türkiye ile Mısır arasında ortak bildiri imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik ...
İYİ Parti'de gerilim: İl Başkanı görevden alındı!
İYİ Parti’nin Ankara ilçelerindeki belediye başkan adaylarının tanıtıldığı ...
İYİ Parti İzmir'de 12 ilçede daha adaylar netleşti!
Yerel seçimlere kısa bir süre kala İYİ Parti 12 ilçede daha adayını belirledi.
 
Tugay'dan Dağ'ın vaatlerine gönderme: İzmirliler buna kanmaz!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, ilçe ziyaretlerine ...
'Yerel seçimler, iktidara bir sarı kart gösterme seçimi'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bu seçim, iktidara aklını başını ...
MHP 52 başkan adayını daha açıkladı!
MHP, 33 ilçe ve 19 beldenin belediye başkan adayını açıkladı.
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva