HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2016 Pazar - 16:11

O bayrağın hikayesi: Valiliğe asıldı, Erdoğan'a gönderildi, Delican anlattı...

Darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri sürerken İzmir Valiliği’ne asılan ters bayrak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, bayrağı Savcı Okan Bato’nun odasında gördüğünü söyledi.

O bayrağın hikayesi: Valiliğe asıldı, Erdoğan a gönderildi, Delican anlattı...

EGEDESONSÖZ - Darbe girişiminin ardından halkın sokaklardaki nöbeti sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce “ikinci bir emre kadar devam edecek” dediği daha sonra da İstanbul Yenikapı’da yapılacak büyük miting ile 7 Ağustos Pazar günü taçlandırarak bitirileceğini dile getirdiği demokrasi nöbetlerinde milyonlarca kişi meydanları boş bırakmadı. Darbe girişiminin yaşandığı geceden itibaren İzmir de Konak Meydanı’ndaki etkinlikleri hız kesmeden sürdürdü.  Her akşam başlayan nöbetler sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Konak Meydanı’ndaki demokrasi şölenini organize eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan “ters bayrak” hamlesi geldi. Delican, İstiklal Savaşı’nda Türkler tarafından savaş ve savaşa hazırlık dönemlerinde açılan bayrağı önce valilik binasına astı.  Savaş döneminde bir parola olan ters bayrak bir gün boyunca valilik binasında kaldı. Daha sonra, Delican, dün yapılan etkinlik sonrasında bayrağı binadan indirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

HİKAYESİNİ ANLATTI
Delican, ters bayrağın ne anlama geldiğini anlatırken bayrağı FETÖ/PDY’ye karşı yaptığı operasyonlarla adından söz ettiren Cumhuriyet Savcısı Okan Bato’nun odasında gördüğünü söyledi. Delican, “Bayrak bir savaş işaretidir. Ve İstiklal Savaşı döneminde açılmış bir paroladır. Üzerinde Osmanlı Türkçesi ile Allah, namus, birlik ve v atan yazmaktadır. Çanakkale Savaşı’nda da açılan bayrağımız aynı zamanda manevi duygularımızın da önemine vurgu yapıyor. Bu bayrağın şu günlerde anlamı daha da büyük. Ülkemizin birliğine bütünlüğüne kast eden teröristlere karşı açılan bu bayrağımız süreç sonlanana kadar asıldıkları yerlerden indirilmeyecektir. Türkiye, paralel yapı denilen hain terör yapısı ile savaşını her alanda amansız bir şekilde sürdürmektedir” dedi. Delican, Savcı Bato’nun da aynı şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederken, “Paralel yapının korkulu rüyası savcımız her türlü tehdit ve olumsuzluğa rağmen İzmir’den başlattığı mücadeleyi 2,5 yıldır aralıksız devam ettiriyor. Ordumuzun içinde yuvalanan, emir komuta zincirinin dışında darbeye kalkışarak halkın üzerine kurşun sıkan vatan hainleri ile mücadele ediyor. Bizler de siyasi irade olarak elimizden gelen her türlü desteği hukuk düzeni içinde kendilerine veriyoruz” dedi.

TEK VATAN, TEK BAYRAK, TEK MİLLET…
Ters bayrağın en büyük sahibinin millet olduğunu ifade eden Delican, bayrağı da milletin temsilcisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göndererek İzmir’in mesajını ilettiklerini söyledi. Delican, “Bayrağın üzerindeki şekillerin elbette bir anlamı var. Bunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın her zaman yaptığı “tek vatan, tek bayrak ve tek millet” vurgusu ile çok iyi örtüşüyor. Bugün görülüyor ki hain terör örgütü FETÖ ile millet olarak mücadele ediyoruz. Sadece kurumlarımız değil bunlara bir dönem inananlar, kandırılanlar da tepkilerini gösteriyor. İnsanlarımızın dini ve milli duyguları ile oynayarak dış güçlerin maşası olanlar elbette hesap verecek. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım öncülüğünde yürütülen mücadele çalışmaları ise aralıksız sürüyor. İzmir’de Valimiz Erol Ayyıldız ve Emniyet Müdürümüz Celal Uzunkaya da bu konuda büyük hassasiyet gösteriyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu. 

 
Tarihi KHK'nın ardından TSK'da yeni dönem!
 
Kanlı darbe nasıl planlandı: Mermili mesaj!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi KHK'nın ardından TSK'da yeni dönem!
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan "Olağanüstü Hal Kapsamında ...
İzmir'de 'Demokrasi Kupası' için geri sayım
İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK), İzmir Valiliği ...
Marmaris'teki firari darbecileri bulmak için özel tim!
Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan ...
 
Eroğlu: Atış serbest ne istiyorsanız söyleyin!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Koordinasyon Toplantısı'nda ...
Türk-Yunan dostluğuna kulaç attı!
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk- Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk ...
Kalın'dan 'videokonferans' yasağına sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, bugün Köln'deki mitinge Cumhurbaşkanı ...
 
İki ilden kara haberler: 4 şehit!
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar ...
İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı yakalandı!
Erzincan'da 2010 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında ...
YAŞ'ın yapısı değişti: İşte yeni üyeler!
Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva