HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2016 Pazar - 14:06

Türk-Yunan dostluğuna kulaç attı!

Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk- Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk mesajı vermek amacıyla Kuşadası'ndan Yunanistan'ın Sisam Adası'na yüzdü. Kansuk, Klima Koyu'nda Sisamlı yetkililer ve vatandaşlar tarafından karşıladı. 

Türk-Yunan dostluğuna kulaç attı!

Geçen yıl Manş Denizi'ni geçen, Mayıs ayında ise Çeşme'den Sakız'a yüzen açık su yüzücüsü 45 yaşındaki Seda Kansuk, bu gün bir kez daha Türk- Yunan dostluğu için kulaç attı. Dost Kulaçlar Projesi kapsamında, Kuşadası ve Yunanistan'ın Sisam adasındaki kardeş kenti Samos Belediyeleri ve Kuşadası Yat Kulübü'nün desteğiyle, kulaç atan Kansuk'a Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, Kuşadası Yat Kulübü Başkanı Gökhan Aydın'ın da aralarında bulunduğu bir heyet iki tekne ile eşlik etti.

Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'ndeki Milli Park sahilinden saat 08.00'da kulaç atmaya başlayan Kansuk, 1 saat 4 dakika kulaç atarak Sisam'ın Klima Koyu'na ulaştı. Yüzme Federasyonu Temsilcisi Mustafa Tarcan hakemlik yaptığı Kansuk'a Türk ve Yunan Sahil Güevinlik ekipleri de kendi karasularındayken eşlik etti. Kansuk'u Klima Koyu'nda Samos Belediye Başkanı Michalis Angelopoulos, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve vatandaşlar tarafından Türk ve Yunan bayraklarıyla karşıladı. Karşılama sırasında dostluk mesajları verildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Sisam Adası'na Kuşadası halkının sevgilerini, selamlarını getirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bir filozof der ki, güneş ışıklarının sınırı yoktur, okyanusta balıkların sınırı vatanı yoktur. Gökyüzünde sınırlar yoktur. Ama insanların, halkların ülkelerinde sınırları vardır. Doğada olmayan sınırların insanlar arasında da olmaması gerekir. Bu da tüm dünyada barışın hakim olduğu, önce insan felsefesinin tam anlamıyla hayata geçirildiği bir dünyada mümkün olacaktır. Buna inanıyorum. Türkiye'nin Dilek Yarımadası'ndan Yunanistan'ın Sisam Adası'na klima koyuna yüzen Seda Kansuk ve burada ona eşlik eden bizleri dostça karşılayan Mikail Angulapulos ve Sisam halkına teşekkür ederim. Dileğimiz her zaman her yerde barışın kardeşliğin hakim olmasıdır." 



TÜRK YUNAN DOSTLUĞUNA FARKLI BİR BOYUT 
Samos Belediye Başkanı Mikail Angulapulos, Kansuk ve beraberindekileri "Hoşgeldiniz" diye selamladıktan sonra şöyle konuşku:
"Dostluğumuza katkıda bulunduğunu düşünüyorum. Bu tür etkinliklerin genç bir kadının bu işe kalkışmasını çok ilginç buluyorum. Bu girişim iki ülke arasındaki ilişkilerin yakınlaşması için atılan bir adımdır. Bu projenin birinci ayağı olan Sakız Adası'na geçmesinden sonra Sisam'ın seçilmesi bizim için anlamlı. Projenin diğer adalara devamını dilerim. İki ülke halklarının arasında, geçmişten gelen sorunlara rağmen bu tür etkinliklerle dostluğumuzu pekiştirmek ve güçlendirmek zorundayız.. Bu tarz projeler ise Türk-Yunan ilişkisine, dostluğuna farklı bir boyut katıyor bu nedenle çok önemli." 

"MESAFE KISA AMA ANLAMI BÜYÜK" 
Dost Kulaçlar Projesi'nin ikinci adımını tamamlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Seda Kansuk da, "Samos Adası'ndan merhaba. Az önce Ege'nin Türkiye yakasındaydık şu anda Yunan tarafındayız. Bu Türk-Yunan dostluğu için çok büyük bir adım oldu. Mesafe kısa olmasına rağmen amacı ve anlamı çok büyük" dedi. (dha)

 
Kalın'dan 'videokonferans' yasağına sert tepki!
 
TFF'de FETÖ depremi: Tüm kurullar...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yunus 15 Şubat 2022 Salı 23:51

türk yunan dostluğu diye bir şey yok yalan yanlış konuşmayın artık

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalın'dan 'videokonferans' yasağına sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, bugün Köln'deki mitinge Cumhurbaşkanı ...
İki ilden kara haberler: 4 şehit!
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar ...
İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı yakalandı!
Erzincan'da 2010 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında ...
 
YAŞ'ın yapısı değişti: İşte yeni üyeler!
Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, ...
İçişleri'nde yeni operasyon: 44 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
'Pamuk' çarşının maskotu oldu!
İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi Yeşildirek Hanı'nda bulunan, Kakadu ...
 
İzmir metrosunda ülkede ilk teknoloji!
İzmir Metro’nun 95 yeni aracında uygulanan Yolcu Sayım Sistemi ve Işık ...
Kuvvet Komutanlıkları MSB'ye bağlandı!
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı.
Savaşın içine doğdu, kartonların üstünde uyuyor...
Suriye'den kaçıp, 5 ay önce Türkiye'ye sığınan Muse Mustafa'nın 6 çocuğundan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva