HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2016 Pazar - 15:23

Marmaris'teki firari darbecileri bulmak için özel tim!

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan sonra kaçan 12 askeri arama operasyonları sürdürülüyor. Askerlerin en son görüldükleri Akyaka bölgesine, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan özel timler getirildi.

Marmaris teki firari darbecileri bulmak için özel tim!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele saldırı düzenledikten sonra 37 kişilik tim kaçmıştı. Bu kişilerden aralarında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı 'Paşa' lakaplı Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 25'i yakalandı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği yüzbaşılar; İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Üstteğmenler; Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, Teğmen Muhammet Burak İpek'in yakalanması içinde operasyonlar aralıksız devam etti. Jandarma komando birlikleri ile polis özel harekat timlerine ek olarak Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler de bölgeye gönderildi. Firardaki askerler gibi özel eğitim almış olan timler, arazideki operasyonlarına başladı. 

Firardaki 12 askerin arazideki aramalara rağmen yakalanamaması üzerine kriz masasında yapılan değerlendirme sonrasında yeni bir operasyon planı geliştirildi. Buna göre askerlerin terk edilmiş ya da içerisinde sahibi olmayan boş bir evi kullanabilecekleri olasılığına karşı ormanlık bölgeye yakın şüpheli görülen evlerde de arama yapılacağı belirtildi. Gerekli görüldüğü takdirde tam donanımlı olarak bölgede bulunan özel kuvvetlere bağlı timler de bu evlere yapılacak operasyonlara katılabilecek. Bunun yanı sıra bölgede bulunan bir cemaat üyesinin, askerlerin gizlenmesine yardım ettiği olasılığı  üzerinde de duran kriz masası yetkilileri, istihbarat birimlerinden de bu konuda yardım istedi. İstihbarat birimlerinin bölgede bu ihtimale yönelik çalışma yapacağı ifade edildi. 

Bu gelişmelerin yanı sıra firari askerlerden ikisinin ekmek çaldığı fırının bulunduğu Akyaka bölgesinde de arama tarama faaliyetleri devam etti. Ormanlık alanda ve evlere yakın bölgelerde araştırmalar sürdürüldü. Olası kaçış yollarında önlem alındı. Ekipler zaman zamana boylarını geçen mısır tarlalarında, nar ve portakal bahçelerinde, dere kenarlarında bu araştırmalarını sürdürdü. 

FİRARDAKİ BİNBAŞI ARTIK ASKER DEĞİL
Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname ile TSK'dan atıldığı açıklanan askerlerin bulunduğu listedeki bir isimde dikkat çekti. Bu isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı planlamasında yer alan, saldırı timini özel olarak seçen, saldırıdan sonra da firardaki askerlere komuta etmeyi sürdüren Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda tabur komutanı olan Binbaşı Şükrü Seymen oldu. Şükrü Seymen'in ismi de, ordudan atılan ikinci listedeki subaylar arasında yer aldı. Binbaşı Şükrü Seymen, artık TSK üyesi olmadan 'FETÖ üyesi eski asker' olarak aranacak. (dha)

 
Eroğlu: Atış serbest ne istiyorsanız söyleyin!
 
İzmir'de 'Demokrasi Kupası' için geri sayım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eroğlu: Atış serbest ne istiyorsanız söyleyin!
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Koordinasyon Toplantısı'nda ...
Türk-Yunan dostluğuna kulaç attı!
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk- Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk ...
Kalın'dan 'videokonferans' yasağına sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, bugün Köln'deki mitinge Cumhurbaşkanı ...
 
İki ilden kara haberler: 4 şehit!
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar ...
İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı yakalandı!
Erzincan'da 2010 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında ...
YAŞ'ın yapısı değişti: İşte yeni üyeler!
Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, ...
 
İçişleri'nde yeni operasyon: 44 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
'Pamuk' çarşının maskotu oldu!
İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi Yeşildirek Hanı'nda bulunan, Kakadu ...
İzmir metrosunda ülkede ilk teknoloji!
İzmir Metro’nun 95 yeni aracında uygulanan Yolcu Sayım Sistemi ve Işık ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva