HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2016 Pazar - 15:13

Eroğlu: Atış serbest ne istiyorsanız söyleyin!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Koordinasyon Toplantısı'nda Egegep hakkında bilgiler verip toplantıya katılanlara, "Müdürlerimiz sunumlar yapacak. Sizlere de istek formu dağıtılacak, burada atış serbest ne istiyorsanız söyleyin" dedi.

Eroğlu: Atış serbest ne istiyorsanız söyleyin!

İzmir İl Koordinasyon Toplantısı Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, kamu kurumlarının müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Bakan Eroğlu, geçen yıl hayata geçirilen ve 2019’da tamamlanması planlanan Egegep Projesi ile ilgililer verdi. Bakanlığın İzmir’de yaptığı çalışmalara da değinen Bakan Eroğlu, "İnşallah el birliği içinde bütün kurum kuruluşlarımız, ilçelerimiz, İzmir’i büyük bir hamle ile bütün dünyaya tanıtacağız. Egegep çok büyük bir proje bizim de bununla ilgili eylem planımız hazır, 4 bin 547 tesisi 25 milyar TL’lik yatırım yapacağız. Müdürlerimiz sunumlar yapacak, eğer talepleriniz varsa lütfen sizlere dağıtılacak formlara çekinmeden taleplerinizi yazın. Bu üç ‘T’ toplantısı, tenkit, teklif, tavsiye. Biraz sonraki bölüm basına kapalı yapılacak, atış serbest ne istiyorsanız söyleyin, eleştirileriniz varsa onları da dile getirin. Şu ana kadar 21 baraj inşa ettik, 81 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 1 şehir ormanı ve 10 bal ormanı tesis ettik. 64 mesire alanı inşa ettik hatta Türkiye’de ilk kez terapi ormanını İzmir’de kurduk. Egegep ile ilgili İzmir’de de önemli hedeflerimiz var 31 Aralık 2019 saat 16.59’da bitecek. Proje kapsamında 50 baraj ve gölet, 53 sulama tesisi, 10 içme suyu tesis. İzmir'de yatırımlar konusunda bakanlığımız ikinci sırada. İlk sırada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı var. Başbakanımız Binali Yıldırım'ın bakanlığı döneminde İzmir'e 5.4 milyar lira yatırım yapıldı. Bizim bakanlığımız da İzmir'e yaptığı 4 milyar lira ile ikinci sırada yer aldı" diye konuştu.

TABİAT TURİZMİ EYLEM PLANI
İzmir’e daha fazla turist çekmek için tabiat mastır planı hazırladıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, "Tabiat turizmi eylem planı da hazır. Geldiğinde 500 ya da bin dolar bırakan turist değil, buraya her geldiğinde en az 10 bin dolar bırakacak turistlerin gelmesini sağlayacağız. Bununla ilgili birkaç nokta belirledik. Onları şimdi söylemek istemiyorum ama çalışmalarımız devam ediyor. Sulanmayan 674 bin dekar araziyi sulayacağız. Bunları suladığımız zaman sadece İzmir’de çiftçimizin cebine 400 milyon TL zirai gelir gelecek. Hedefimizde 96 bin dekar araziyi de taşkınlardan koruyup ekilebilir hale getirmek de var" dedi. Bakan Eroğlu’nun konuşmasının ardından ilgili kurumların müdürleri toplantının basına kapatılan bölümünde sunum yaptı. (dha)

 
TFF'de FETÖ depremi: Tüm kurullar...
 
Marmaris'teki firari darbecileri bulmak için özel tim!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali tunç 31 Temmuz 2016 Pazar 16:11

Sayın bakanım izmirden aday olduğununuzdada sağlık serbest ticaret bölgesi yapıcaz çok kazanacak İzmir yeri söyleyemem demiştiniz yine şimdi tabiat turizminden bahsediyorsunuz ama yine yer yok.?? Lütfen artık netleşsin büyüyelim artık izmir olarak çok ihtiyacımız var.

Yorumu oyla      11      5  
31 Temmuz 2016 Pazar 15:30

Gaza gelip eleştirmeyin. Sonra kapı önü 😄😄😄

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk-Yunan dostluğuna kulaç attı!
Açık su yüzücüsü Seda Kansuk, Türk- Yunan dostluğunu pekiştirmek ve dostluk ...
Kalın'dan 'videokonferans' yasağına sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan, bugün Köln'deki mitinge Cumhurbaşkanı ...
İki ilden kara haberler: 4 şehit!
Ordu’nun Mesudiye İlçesi’ne bağlı Topçam Jandarma Karakolu mevkiinde ihbar ...
 
İlhan Cihaner'i gözaltına alan savcı yakalandı!
Erzincan'da 2010 yılında dönemin Başsavcısı İlhan Cihaner'i makamında ...
YAŞ'ın yapısı değişti: İşte yeni üyeler!
Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye göre, ...
İçişleri'nde yeni operasyon: 44 gözaltı!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ...
 
'Pamuk' çarşının maskotu oldu!
İzmir'de Kemeraltı Çarşısı'ndaki tarihi Yeşildirek Hanı'nda bulunan, Kakadu ...
İzmir metrosunda ülkede ilk teknoloji!
İzmir Metro’nun 95 yeni aracında uygulanan Yolcu Sayım Sistemi ve Işık ...
Kuvvet Komutanlıkları MSB'ye bağlandı!
Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlandı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva