HABERLER>POLİTİKA
16 Kasım 2018 Cuma - 08:08

MHP'li Osmanağaoğlu: İzmir sahipsiz değildir!

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada İzmir’in sahipsiz olmadığını, İzmir’in kronikleşen sorunlarının artık çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

MHP li Osmanağaoğlu: İzmir sahipsiz değildir!

Konuşmasında “İzmir, bir muhalefet partisinin iktidarın uygulamalarını mazeret göstererek siyasi rantlarına malzeme yapacağı bir şehir değildir. Yine, İzmir, iktidarın, bir muhalefet partisinin yanlış yerel politikalarını mazeret göstererek kaderine terk edeceği sahipsiz bir şehir de değildir!” ifadelerini kullanan Osmanağaoğlu “İzmir, Denizci Çaka Bey'in, Aydınoğlu Umur Bey'in, Timur Han'ın, Yüzbaşı Şerafettin'in, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bir mirası değil, emanetidir!” dedi.

İzmir’in tarihi, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda her zaman öncü bir şehir olduğunu söyleyen Osmanağaoğlu; 18 milyar dolar ihracat hacmiyle öne çıkan İzmir ilimiz 191 ülkeyle ihracat, 160 ülkeyle de ithalat ilişkisi olan bir ticaret merkezi olmasının yanı sıra, turizm sektörü açısından da her yıl milyonlarca insanı misafir ettiğimiz, ağırladığımız bir şehrimizdir. Yabancı sermayeli 35 ülkeden 182 firmanın faaliyet gösterdiği, yüksek eğitimli kalifiye iş gücümüzün yüzde 25'inin bulunduğu, üretim hacminde millî gelirinin yüzde 6,2'sine sahip İzmir ilimizin tüm bunlara rağmen yeterli ve gerekli desteği görmemesi üzülerek müşahede ettiğimiz bir diğer husustur.” ifadelerini kullandı.

İzmir’in kronikleşen sorunları olduğunu ve bu sorunların artık çözülmesi gerektiğini aksi halde çok geç kalınacağına vurgu yapan Osmanağaoğlu, İzmir’in altyapı sorununun, çarpık kentleşme anlayışı sonucu ortaya çıkan sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

“İzmir'e yakışan bir kentsel dönüşüm sürecinin hem yerel yönetim tarafından hem de merkezî idarenin yetkili kurumları tarafından uzlaşılarak ve haksız rant kapıları kapatılarak hayata geçirilmesi zaruridir. İzmir'in bir sanayi kenti olduğu da göz önünde bulundurulursa çevre kirliliğinin sebepleri iyi araştırılmalı, istihdam dengesini bozmayacak önlemler alınmalıdır. Çevresi, doğası ve tarihî güzellikleriyle göz kamaştıran ve güzel İzmir olarak anılan bu şehrin çevre kirliliğiyle anılması sanıyorum bütün İzmir sevdalılarını rahatsız etmektedir.” İfadelerini kullanan Osmanağaoğlu; konuşmasına şu şekilde devam etti:

“İzmir'in en büyük problemlerinden birisi de artık İzmirlileri canından bezdiren, raylı sistemlere ve toplu ulaşıma yönelme eğilimi olmasına rağmen bir türlü çözüme kavuşturulamayan trafik sorunudur. Yanlış şehirleşme, yerel yönetimlerin sorunun çözüme kavuşturulması için hayata geçirdiği ve geçirmeye çalıştığı eksik ve yanlış projeler işi daha da içinden çıkılamaz bir hâle sokmuştur.

Birçok firmanın da bulunduğu Aliağa'da yapılacak bir bölge hastanesi bölgemizin itibarı açısından da önem arz etmektedir. Hastane yeriyle ilgili tahsis işlemleri tamamlanmıştır. Hastane yapımıyla ilgili imar planı teklifi Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onay beklemektedir. Temennimiz ve talebimiz, prosedürlerin bir an önce gerçekleştirilerek Aliağa'nın ihtiyacı olan hastanenin yapımına başlanmasıdır.

Sayın milletvekilleri, Değerli Başkan; Milliyetçi Hareket Partisi olarak İzmir'in geleceği için, İzmirlinin refahı için atılacak her türlü adımı destekleyeceğimizi açık bir şekilde beyan ediyorum.

Sözlerimi liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin İzmirli hemşehrilerimize hitaben yapmış olduğu konuşmasındaki şu ifadeleriyle sonlandırmak istiyorum...

"Güzel İzmir, vakurlu İzmir, onurlu İzmir, dik duruşlu İzmir, maviliklerinde Türk'ün kudreti asırlarını yüzdüren İzmir, hasretle seni bağrıma basıyorum."

 
Mehmet KARABEL yazdı... AK Parti ile MHP arasında kıyamet kopacak Manisa’da!
 
Aydın'da korkunç iş kazası: Ekmek parası uğruna can verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den Kocaoğlu'na övgü: Kadirşinas ağabeyimiz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen hafta Milliyetçi ...
İYİ Partili Özdağ: CHP ile ittifak olmaz!
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisinin yerel seçimde ...
İzmir'de acıya ortak oldu: Adaylık için ne dedi?
Muharrem İnce, gazetecilerin 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
 
CHP’de İzmir teyakkuzu: Eski vekil Susam görev mi talep etti?
Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın ismi genel ...
MHP Manisa ve Aydın Büyükşehir adayları belli oldu!
MHP'de 5 büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacak isimler belli ...
Bakan Kurum'dan İzmir mesajları: Cezaları 5 kat arttıracağız!
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Foça'da denize bir geminin bıraktığı ...
 
AK Gençlik'ten buluşma ve mesajlar: Sıra dışı projelerimizle İzmir’de fark yaratacağız
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda, yerel seçim çalışmalarının ele ...
İki vekilden Meclis'te İzmir tartışması!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlıkla ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü ...
CHP Aliağa Aday Adayı Devran: Konut sorunu, kanayan yaramız
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ilçe halkının son yıllarda ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva