HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2018 Perşembe - 14:27

İYİ Partili Özdağ: CHP ile ittifak olmaz!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisinin yerel seçimde CHP ile ittifak yapacağı iddialarıyla ilgili, "Ben genel merkezden geliyorum. Böyle bir şey duymadım. Çok açık şekilde söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi ile bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi

İYİ Partili Özdağ: CHP ile ittifak olmaz!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yerel seçim çalışmaları kapsamında Burdur'a geldi. Kent merkezindeki bir otelde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ümit Özdağ, Türkiye'nin bir yerel seçime doğru gittiğini ve bu yerel seçimin bundan sonraki siyasal yapılanmanın nasıl olacağının güçlü ipuçlarını vereceğini söyledi. Özdağ, "Sadece yerel seçim olmayacak, aynı zamanda ulusal planda siyasal sonuçlar doğuracak bir yerel seçim olacak" dedi.

'İYİ PARTİ KENDİ ADAYLARI İLE BU SEÇİMLERE GİRECEK'
Ümit Özdağ, yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda ise şunları söyledi:

"Ben genel merkezden geliyorum. Böyle bir şey duymadım. Bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Çok açık şekilde söylüyorum, CHP ile bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ben genel olarak olmaması gerektiğini düşünüyorum. İYİ Parti bütün kadrolarıyla bütün Türkiye'de genel merkezin kararlı, ısrarlı ve kapsamlı çalışmalarını gerçekleştirdiği bir zeminde, kendi adayları ile bu seçimlere girecek. Bunun herhangi bir şekilde başka zeminde tartışılmasının abesle iştigal olduğunu düşünüyorum. Tekrar altını çizeyim; İYİ Parti bütün Türkiye'de aday çıkartarak seçimlere giriyor. Cumhuriyet tarihinin en ağır baskılarla karşı karşıya kalmış partisiyiz. 1946'da demokrasiye geçildiğinden bu yana hiçbir parti, İYİ Parti'nin karşılaştığı baskılarla karşılaşmamıştır. Buna rağmen 7 ay içerisinde İYİ Parti kuruluşunu tamamlamış, bir erken genel seçime girmiş, bu ağır baskıları aşarak 5 milyon oy almış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de güçlü bir şekilde temsil edilmektedir. Bugün 3-4 ay öncesinde olduğundan çok daha güçlüdür, seçimlere de tek başına büyük bir kararlılıkla ve başarılı bir sonuç alacağından emin bir şekilde hazırlanmaktadır. Durum bundan ibarettir. Bizim lehimize çekilecek olan partiler varsa karşı çıkmayız."

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ın Ankara'dan adaylığıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Mansur Yavaş çok değerli bir arkadaşımız, değerli bir hukukçu, yerel yönetimler konusunda deneyimli bir isim. Sayın Genel Başkanımız iki kez açıkladı. Sayın Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını tabii ki arzu ederiz. Olur, olmaz o da onun demokratik kararı, göreceğiz. Ama bu bizim bir tek Mansur Yavaş'la Ankara'da seçime gireceğimiz anlamına gelmiyor. Başka arkadaşlarımız da var adaylığa hazırlanan, ancak bekliyoruz, daha hiçbir parti aday açıklamadı. Biz de açıklamadık. Adaylarla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Adaylarımız açıklanmaya başladığı zaman şaşıracaksınız, hem de çok şaşıracaksınız. Biz bir aday açıklayıp, ondan sonra o aday tarafından refüze olan partilerden değiliz. Biz açıkladığımız zaman, bizim açıkladığımız aday geri adım atmayacak, ben aday olmayacağım demeyecek, gerçekten de şaşırtıcı isimlerle karşılaşacaksınız. Biz yüzde 51'e değil yüzde 100'e talibiz diye ortaya çıkmış bir partiyiz. Onun için yerel seçimlerde de bütün adaylarımızla, bütün seçmenlerden daha önce hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, oy talebinde bulunacağız."

Ümit Özdağ ve beraberindekiler, daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Türk tarihi anıtlarını inceledi ve Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. (Habertürk)

 
İzmir'de acıya ortak oldu: Adaylık için ne dedi?
 
Karşıyaka'da taşlar oynayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de acıya ortak oldu: Adaylık için ne dedi?
Muharrem İnce, gazetecilerin 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
CHP’de İzmir teyakkuzu: Eski vekil Susam görev mi talep etti?
Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın ismi genel ...
MHP Manisa ve Aydın Büyükşehir adayları belli oldu!
MHP'de 5 büyükşehir belediye başkanlığı için aday olacak isimler belli ...
 
Bakan Kurum'dan İzmir mesajları: Cezaları 5 kat arttıracağız!
ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Foça'da denize bir geminin bıraktığı ...
AK Gençlik'ten buluşma ve mesajlar: Sıra dışı projelerimizle İzmir’de fark yaratacağız
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları’nda, yerel seçim çalışmalarının ele ...
İki vekilden Meclis'te İzmir tartışması!
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlıkla ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü ...
 
CHP Aliağa Aday Adayı Devran: Konut sorunu, kanayan yaramız
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ilçe halkının son yıllarda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık başında “gel bana, gel bana” olmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık başında “gel bana, gel bana” olmaz!
Acıya ortak olmak için İzmir'e geliyor
Muharrem İnce, CHP'nin eski Grup Başkanvekili ve İzmir Eski Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva