HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2018 Perşembe - 08:34

CHP Aliağa Aday Adayı Devran: Konut sorunu, kanayan yaramız

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ilçe halkının son yıllarda öne çıkan en büyük sorunlarından birinin konut ve dönüşüm olduğunu söyledi. Aliağa nüfusunun, dev sanayi yatırımları ve beraberindeki göç dalgası ile  1970-2011 yılları arasında  yüzde 306 arttığına dikkat çeken Devran; ilçede kiralık ya da satılık konut ve arsaların fahiş rakamlarda olduğunu; zaten yerleşim alanı sıkıntısı olan ilçenin; artan nüfus özellikleri ve imar planı değişiklikleri ile doğru orantılı bir açılıma, hatta dönüşüme ihtiyaç duyduğunu belirtti.

CHP Aliağa Aday Adayı Devran: Konut sorunu, kanayan yaramız

Sorunun kanayan bir yara haline geldiğini söyleyen CHP Aliağa Belediye Başkanı Ümit Devran; sözlerini şöyle sürdürdü:

ARAP SAÇINA DÖNMEDEN ÖNLEM ALMAK...
"Aliağa'nın nüfusu geçtiğimiz yıl  3 bin 660 kişi artmış. Bu ülkenin en büyük illerini dahi geride bırakan bir artış. Pek çok alanda dev üretim tesislerimiz var. Gelişmiş teknolojiyle olduğu kadar, emek yoğun işletmelerle de öne çıkıyoruz. Dolayısı ile en çok göç alan yerlerin başındayız. İnsanlar, buradaki iş potansiyelinden yararlanmak ve yerleşmek için geldiğinde konut sorunu ile karşılaşıyor. Kent merkezi yerleşim alanı olma noktasında sıkışmış durumda. Atıl alanların toplu konutlarla, halkın yararına dönüştürülmesi elzem. İnsanlar, bütçelerine uygun kiralık ve satılık konut sahibi olabilmeliler. Hem Aliağa'nın yerleşik halkı hem buraya yatırım yapmak isteyenler hem de burada işe başlayanlar için ortak sorunumuz. Sonuç olarak; kentsel yapılanmayı öngörüyle; ekonomik ve sosyal gelişmelerle ele almıyorsanız;  imar planlarınızdan alt yapı hizmetlerine kadar tüm unsurları gözönünde bulundurmuyorsanız işler arap saçına dönüyor. Bugünün en büyük derdi bu.Bundan sonrası için ilçemizin gelişme ivmesinde değişim olmayacak, bu özellikleriyle yola devam edecek. En azından bundan sonrası için doğru adımlara ihtiyacımız olduğu ortada."

NE HALKIN NE DE...
Aliağa'da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının yaklaşık 45.000 kişiyi istihdam ettiğini belirten CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ayrıca şunları söyledi; " sorun öyle bir hal almıştır ki; artık ne halkın kıpırdayacak ne de çözüm kurumlarının kaçacak yeri yoktur. Kentsel dönüşüm; çarpık bir kentleşmenin yerinde dönüşümüdür. İlçemizde ise dönüşüm, atıl alanların ıslahı, yeni alanların alt yapı ve yasal düzenlemelerle halka açılması gerçeğinden hareketle ele alınmalıdır. Hizmeti; bir bütün olarak ele almalıyız. Çünkü; insan hayatı, ekonomisiyle, günlük yaşamıyla, sokağıyla, çöpüyle, barınma imkanıyla, eğitimi, sağlığıyla bir bütün. Şehirleri planlarken de belediyelerin kriteri onların ihtiyaçları olmalı. Yoksa, yap bozlarla ayağa kalkamayan kentler ve mutsuz insanlarla karşı karşıya kalırız."

ADIM ATMAK GEREKLİ...
Aliağa merkezi dışında; konut alanı olabilecek yerlerin ise alt yapıları olmadığını belirten Devran; " Kent çevresindeki alanlarda ise alt yapı yokluğu  ve imar planları sorunu baş göstermektedir. Yeni bir imar yasası çıkması gerekiyor ancak; kısmi başlangıç adımları da bugüne kadar atılmamış. Öyle ki; elektrik, su, doğal gaz,ulaşım,kanalizasyon gibi  alt yapı hizmeti yatırımlarını yapacak belediyedir.Bu yatırımları yapmakla yükümlü olan kurumlar, çözüm düğmesine kendileri basacakken; imar izni verememek noktasında sıkışmış görünmekteler." diye konuştu.

Aliağa’nın önümüzdeki 10-15 yıl içinde 125 bin – 150 bin nüfusa ulaşacağının öngörüldüğünü hatırlatan Devran;  " Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gereklidir. Alt yapı çalışmaları başlatılmalıdır. En azından imar planları için ortadaki bu engel kalkmalıdır.  Bugün ilçemizin acil olarak 4-5 bin konut ihtiyacı olduğu ilgili tüm kesimlerce açıklanıyor . Bu adımları atmamız gerekli." dedi.

 
Tarihi meclisi Künefeci yaptılar!
 
Bornova'nın mutfağında eğitim zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık başında “gel bana, gel bana” olmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık başında “gel bana, gel bana” olmaz!
Acıya ortak olmak için İzmir'e geliyor
Muharrem İnce, CHP'nin eski Grup Başkanvekili ve İzmir Eski Milletvekili ...
CHP'den Mansur Yavaş'a 'rozet' yanıtı
CHP'de Parti Meclisi toplandı. Toplantının ardından Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Hozat'ın başkanı Konak'a resmen talip oldu!
Tunceli'nin Hozat Belediye Başkanı CHP'li Celaleddin Polat, bu kez adaylık ...
MHP İlçe Başkanı hayatını kaybetti
MHP Kulu İlçe Başkanı Murat Toklucu (64), geçen hafta partisinin grup ...
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir'e geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yarın (perşembe) İzmir'e gelecek.
 
CHP, Balıkesir'de Vekil Akın'ı ilan etti!
CHP yerel seçim için 11 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı. Ana ...
CHP’li Durmaz’dan net çıkış: Aliağa’da makyaj değil cerrah belediyeciliği yapacağız!
Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Durmaz, 2014’te CHP’nin bir yol kazası ...
CHP Çeşme Aday Adayı Nükhet Akyıldız: Çeşme dişidir...
CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız, kadın hemşerilerini, ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva