HABERLER>POLİTİKA
14 Kasım 2018 Çarşamba - 13:36

CHP’li Durmaz’dan net çıkış: Aliağa’da makyaj değil cerrah belediyeciliği yapacağız!

Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Durmaz, 2014’te CHP’nin bir yol kazası yaşadığını söylerken, yeni dönem için iddialı konuştu. Durmaz, “1 Nisan 2014 günü, ‘parti düştüğü yerden kalkmalı’ dedim ve aday olmaya karar verdim. Görev verilirse layıkıyla yaparım. Bunu herkes biliyor. Aliağa’da 5 yıldır yapılan makyaj belediyeciliğini değil cerrah belediyeciliğini yapacağız. Yani sorunları köklü olarak çözeceğiz. Ben aday gösterilirsem arkadaşlarımın bana destek vereceğinden eminim. Başkası da gösterilirse kendim aday gösterilmişim gibi çalışacağım” dedi.

CHP’li Durmaz’dan net çıkış: Aliağa’da makyaj değil cerrah belediyeciliği yapacağız!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa İlçe eski Başkanı Özcan Durmaz, Sonsöz TV’de yayınlanan, ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Başkan Durmaz, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Aliağa Belediye Başkan Aday Adalığını açıklamasının ardından önemli mesajlar verdi.

2014 yılındaki seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) kaybedilen Aliağa’da yol kazası yapıldığını vurgulayan Durmaz, partisinin iktidarda olduğu ilçede mağlubiyet yaşamasının sebeplerini aktardı.2014’TE YOL KAZASI YAŞADIK!
Durmaz, “2014’te Aliağa’da bir yol kazası yaşandı. CHP kazanabileceği seçimi kaybetti. CHP önde olduğu yerde iç sebeplerden dolayı seçimi kazanamadı. Partimizin aday belirleme işini doğru yürütememiş olması, son dakikada yaşanan değişiklik gibi pek çok sorun peş peşe geldi ve parti tabanında memnuniyetsizlik oluştu. İçimizden biri başka partiden de aday olunca seçimi kaybettik” dedi.  

CHP, ALİAĞA’NIN BİRİNCİ PARTİSİDİR
24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden örnek veren Durmaz, “24 Haziran seçimleri CHP’nin Aliağa’da açık ara önde olduğu bir seçimdir. Cumhurbaşkanı adayımız da kullanılan 2 oydan birini almıştır. CHP, Aliağa’nın birinci partisidir. Seçimden sonraki tartışmalı süreci Aliağa’ya çok fazla taşımak istemedik. 2014’ten sonra partide kırılma olmuştu ve sonrasında birleştirme çalışmalarımız olmuştu. İlçe başkanlığı yaptığım süreçte parti içine dönük restorasyon çalışması içinde oldum. Biz partinin yukarıda yaşadığı tartışmanın derinleşmesine izin vermedik. O süreci ustalıkla yürüttük. Sürecin geriye bir tortusu kalmadı. Değişim arzusu ile imza toplama girişimi oldu ve beklenen seviyede imza toplanmadığı için bu tartışmanın devamının olmasının faydası yok. 2014’teki esas sorun aday belirlemede yaşanılan sıkıntılardı. Partimiz 30 ilçeyi de kazanabilirdi. Aday belirlenirken parti tabanının etrafında kenetlenecek kişilerin seçilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Partinin sahipleneceği adayların bulunması birincil önceliktir” açıklamasını yaptı.  1 NİSAN 2014’TE ADAY OLMAYA KARAR VERDİM!
“Seçimleri kaybetmek çok acıydı” diyerek sözlerini sürdüren Durmaz, adaylık kararının oluşmasında temel etken hakkında, “Emeğin başkentinde ve geçmişten beri seçim kazanılan yerde büyük sıkıntı yaşadık. 1 Nisan günü, ‘parti düştüğü yerden kalkmalı’ dedim. ‘Aliağa’yı yeniden sosyal demokrat bir iktidarla buluşturmalıyız’ diyerek 1 Nisan 2014 günü aday olmaya karar verdim” dedi.

RAKAMLARLA KONUŞTU!
Aliağa’da sürdürülen belediyeciliğe yönelik konuşan Durmaz, MHP’li Başkan Serkan Acar iktidarının uygulamalarına eleştirilerde bulundu. Durmaz, “Aliağa’da son 5 yılda uygulanan belediyeciliği biraz makyaj, göz boyama ve algı süreci olarak anlatabiliriz. Aliağa son 5 yılını ne yazık ki kaybetti. Çok büyük mali kaynakları heba etti. Diğer yandan da kamu yöneticiliği anlamında elde edilen güç kötü niyetle kullanıldı. Yandaş kayırmacılığı yapıldı. Belediye sopası kullanılarak menfaat temin etmek gibi etik dışı uygulamalar hayata geçirildi. Aliağa Belediyesi mali olarak nereden başladı nereye geldi? Aliağa Belediyesi, MHP’li yönetime 1 Nisan 2014 günü 35 milyon borç, 26 milyon alacakla devredilmiştir. Şimdi ise 130 milyon TL civarında borcu var. 55 milyon civarında kamuya borcu var. 185 milyon yaptı. 60 milyon civarında da piyasaya borcu var. 20 milyon civarında iki belediye şirketinin borcu var. 265 milyon belediyenin borcu var. Eksi 10 milyon ile alınan belediye bu halde. Bütçenin dışında 250 milyon ek gelir elde edilmiş. Sonraki 4-5 yıl 400-500 milyon da bütçeden kullandınız. En az 650 milyon TL yapar. Arazi satışlarından ve kamulaştırmasından 100 milyon TL gelir var. 750 milyonluk kaynak kullandınız, bir Ağapark yaptınız. Avcı Ramadan düzenlediniz. Mevcut parkları elden geçirdiniz. İmar planında park görünen yerleri yaptınız. Yani park bahçe yaptınız. İnce asfalt yaptınız. Bütün bu yapılan işlerin maliyeti 60-70 milyon TL’ye yapabiliyorsunuz. 750 milyon kaynak kullandınız 10’da 1’i etmeyen yatırım yaptınız. Geri kalanı nerede? Har vurulup harman savruldu. İşin bu tarafı resmi tarafı… Asıl skandal başka! Belediye gücü kullanılarak Aliağa’daki sanayicilerden, ekonomik hareketin içinde olan herkesten sponsorluk adı altında kayıtsız, belediye kasasına girmeyen, kimden ne kadar alındığı belli olmayan paralarla kaynak oluşturuldu. Aliağa’daki iş insanlarına gittiler, ‘biz yatırım yapacağız, sizden de sponsorluk için destek istiyoruz’ dediler. Nereye toplandı, ne kadar harcandı, hangi hesapta tutuldu, kimseye bilgi verilmedi. 2015 Mart ayından beri bu soruyu ısrarla soruyorum, cevap verilmedi. Sen niye böyle konuşuyorsun, iftira atıyorsun diyen de yok! Konuşulan paraların çok büyük olduğunu herkes biliyor. Çok büyük bir skandaldır” açıklamasını yaptı.

ALİAĞA’DA ŞU AN SİNİRLERİ BOZULMUŞ, ÖFKE KONTROLÜNE SAHİP OLMAYAN BİR YEREL YÖNETİCİ VAR!
Başkan Acar’ın belediye bünyesinde çalışan bir işçiyi tokatlamasının geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımasına dair konuşan Durmaz, “Aliağa’da sinirleri bozulmuş, her şeye yapmaya hakkı olduğunu düşünen bir yerel yönetici var. Göreve geldiğinde 104 kişiyi kapının önüne koymuştu. Gerekçe olarak söylediklerinin hiçbir belgesi yoktu. O zaman da bir işçiyi dövmüştü. Biz başkanın tarzını o zaman görmüştük. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yapılması gereken cadde düzenleme işlerinde zabıtalarla olan tartışmada sinkaflı cümleler ve küfürler savurmuştu. En son olayda da 3 aydır maaş alamadığını söyleyen işçiye ‘sen misin sosyal medyada açıklama yapan?’ dedikten sonra yanından geçerken tokat atmış. Bütün bunlar sayın başkanın kamu yöneticiliği yapacak ruh haline ve öfke kontrolüne sahip olmadığını gösteriyor” dedi.

MAKYAJ DEĞİL CERRAH BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ!
‘Göreve geldiğiniz takdirde Aliağa’da neler yapacaksınız?’ sorunu yanıtlayan Durmaz, “Aliağa’da 5 yıldır yapılan makyaj belediyeciliğini değil cerrah belediyeciliğini yapacağız. Yani sorunları köklü olarak çözeceğiz. Otopark yapacağız. İlçenin otogar, terminal sorunu var. Bunları çözeceğiz. Aliağa’nın üst geçitler sorununu çözeceğiz. Düğün salonları sorununu çözeceğiz. En temel sorunları çözeceğiz. Bugün Aliağa’da ihtiyaç diye gözüken işleri yapacağız. Hemşerilerimiz tarafından dile getirilmeyen ama yapıldığında yaşamın kalitesini arttıran çalışmaları yapacağız. Aliağa’nın marka değerini arttıran çalışmalar yapacağız. Bunları nasıl yapacağız? Aliağa’nın kaynaklarını doğru kullanarak yapacağız. Bir işi 3 liraya değil mümkünse 0.90 kuruşa, 1 liranın altında maliyetle yapacağız. Girdi ve çıktılarımızı şeffaf bir şekilde herkese göstereceğiz. Belediyenin internet sitesinde her ay düzenli olarak yayınlayacağız.  Belediyeyi liyakatli, açık, dürüst, temiz kadrolarla yöneteceğiz. Yapılacak tüm işler doğrudan o yatırımın yapılacağı yerdeki kişilerin talepleri, istekleri, görüşleri alınarak katılımcı bir anlayışla yapılacak. Aliağa Belediyeciliğinin en önemli eksiklikleri bunlardır” yorumunu yaptı.

BÜYÜKŞEHİR YATIRIM YAPTI İLÇE BELEDİYESİ SAHİP ÇIKMADI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’ya yatırım yapmadığının iddia edilmesi üzerine konuşan Durmaz, “Büyükşehir Aliağa’da çok ciddi yatırımlar yapıyor. Aliağa hükümetten hiç destek almamıştır. Sadece cezaevi yaptılar. Türkiye’nin en büyük ikinci cezaevi Aliağa’da… Büyükşehir su artıma tesisleri yapıyor. Yolları asfaltlamıştır ve küçük köylerde bile yol sorunu kalmamıştır. Merkezi elden geçirmiştir. Sorumluluğunda olan tüm yerlerde gerekli çalışmaları yapmıştır. Büyükşehir’in Aliağa’da yaptığı ilçe belediyesinin sahip çıkmadığı projeler vardır. Çok amaçlı spor salonu yapılıp teslim edilmiştir. Ama bu salon hiçbir etkinlikte bir kez bile kullanılmadı. Harabeye dönüştü” dedi.

GÖREV VERİLİRSE LAYIKIYLA YAPARIM!
Kendisine görev verildiği ve seçimi kazandığı takdirde belediye başkanlığı görevini layıkıyla yapacağının altını çizen Durmaz, “Görev verilirse layıkıyla yaparım. Bunu herkes biliyor. Aliağa’nın tüm sorunlarına hakimim. Tüm siyasi kesimlerle güçlü ilişkim var. Son 5 yılı baz alırsak Aliağa’da kamu hakkını, hukukunu dile getiren neredeyse tek kişiyim. Yerel yönetimin halka dokunarak iş yapması konusunda ve eksiklikler noktasında son derece dikkatli ve ayrıntılı bir muhalefet yürüttüm. Güçlü bir yerel yöneticilik geçmişim de var. Bergama Belediyesi’nde çalıştım. Biriktirdiğim tecrübeler var. Bunları aktarabilecek durumdayım. Bugün partinin ağabeylerindeniz. Görev verilirse üstümüze düşeni yaparız. Benim arzum adayımızın ön seçimle belirlenmesidir. Parti kamuoyunun güçlü sahiplenmesi için ön seçimin gerekli olduğunu düşünüyorum.  Şimdi ön seçim yapılamaz ama eğilim yoklaması yapılabilir. Gönlüm ve arzum bu yönde. Böyle olursa herkesin içine siner. Ama parti bu yöntemi seçmez, atama yaparlarsa mevcut aday adayı arkadaşlarımın hepsi başımın üstündedir. Ben aday gösterilirsem hepsinin bana destek vereceğinden eminim. Başkası da gösterilirse kendim aday gösterilmişim gibi çalışacağım. İzmir’in yine tercihini sosyal demokratlardan yana yapacağını düşünüyorum. Hemşerilerime, ‘sabredin az kaldı’ diyorum” ifadelerini kullandı.  

 
CHP Çeşme Aday Adayı Nükhet Akyıldız: Çeşme dişidir...
 
Göztepe geri dönemedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Çeşme Aday Adayı Nükhet Akyıldız: Çeşme dişidir...
CHP Çeşme Belediye Başkan Aday Adayı Nüket Akyıldız, kadın hemşerilerini, ...
AK Parti'den Diyanet İşleri Başkanı için açıklama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin ...
Dosya saçıldı: CHP'li vekillerin hedefinde eski müdür var!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Üyesi dokuz ...
 
AK Parti İzmir'den dijital eğilim yoklaması!
AK Parti İzmir'de 18 Kasım Pazar günü temayül (eğilim) yoklaması yapacak. ...
CHP’li Beko’dan esnafı sevindirecek kanun teklifi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sahip olduğu tek aracı ile işlerini ...
Fatih YAPAR yazdı... Kocaoğlu’nun ajandası!
Fatih YAPAR yazdı... Kocaoğlu’nun ajandası!
 
Meclis gündeminde Bergama soruları: Bu acele neden?
CHP’li Polat, İzmir’in Bergama ilçesi Koyuneli Mahallesi’nde kurulacak ...
CHP'nin İstanbul formülü: Popüler adaylar!
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan İstanbul sunumunda, AK Parti'nin ...
AK Parti'de 92 başkana 3 dönem engeli
AK Parti'de uygulanan 3 dönem kuralı yerel seçimlerde de işletilecek. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva