HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2018 Perşembe - 11:14

İki vekilden Meclis'te İzmir tartışması!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sağlıkla ilgili kanun teklifinin görüşüldüğü birleşimde İzmir tartışması yaşandı. MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu söz alarak İzmir’le ilgili bir konuşma yaptı ve İzmir’in yerel yönetim anlayışını eleştirdi. İzmir’de yerel ve merkezi yönetiminin yaklaşımından dolayı raylı sistem, altyapı, kentsel dönüşüm gibi birçok sorunun kronik hale geldiğini öne süren Osmanağaoğlu’na cevap CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den geldi.

İki vekilden Meclis te İzmir tartışması!

MHP İzmir Milletvekili’nin “İzmir” eleştirilerine cevap vermek üzere söz alan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İzmir'de eğer İzmir'e yönelik bir sıkıntısı olan varsa veya bir beklentisi olan varsa, işte, yerel seçimler yakında, gelirler, aday olurlar, 30 ilçemizle birlikte, büyük şehrimizle birlikte, gelirler, demokrasi içerisinde yarışırlar ve herkes hem boyunun hem oyunun ölçüsünü alır” dedi.

- MHP'Lİ OSMANAĞAOĞLU: İZMİR SAHİPSİZ DEĞİLDİR!

“İZMİRLİ OLMAK GURURDUR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en başarılı yerel yönetimi ve kalkınma modelini uyguladığını vurgulayan Atila Sertel, şunları söyledi:

“Kentin içerisinde ulaşımı raylı sistemle çağdaş bir kent hâline getiren, İzmir Körfezi'ni temizleyen ve Türkiye'de yaklaşık 654 arıtma tesisinin 154'ünün İzmir'de olduğu, toprağının, havasının temiz olduğu ve dünya ölçeğinde, Avrupa ölçeğinde bakıldığında yaşanabilecek on kent arasında olan İzmir'e yönelik suçlamaları asla kabul etmek mümkün değildir. Siyaseten bile olsa İzmir'de doğan, İzmir'de büyüyen ya da İzmir'e göç ederek yaşayan insanlar olarak İzmirlilerin ortak özellikleri vardır. Birincisi Bayrağına saygılıdır, ikincisi Mustafa Kemal Atatürk'e saygılıdır, üçüncüsü cumhuriyete saygılıdır, dördüncüsü demokrasiye ve insan haklarına olan saygısı çok önemlidir. İnsanlar birbirini dini, dili, rengi, ırkı, mezhebi hiç ayırmaksızın İzmir'de bir kardeşlik yaşamı içerisinde yaşamayı ve o memleketin evladı olmanın onurunu duymayı yaşatan bir kenttir İzmir. İzmir adamı İzmirli yapar. İki sene, üç sene, beş sene oturduktan sonra İzmirlileşirsin, o ruhu kazanırsın. O ruh seni öyle bir sarar sarmalar ki ve öyle bir kucaklar ki İzmirli olmakla da gurur duyarsın.”

“SIKINTISI OLAN VARSA YEREL SEÇİMLER YAKINDA”
Bir başka İzmir Milletvekili’nin İzmir’i kötülemesine anlam veremediğini ve içine sindiremediğini ifade eden Sertel, “Biz İzmir'de yaşamaktan çok mutluyuz. İzmir 4 veriyor bu ülkeye ancak bir alabiliyor. Bütün insanları namusludur, çalışan fabrikatörü, sanayicisi, işçisi, köylüsü, hepsi vergisini öder, yasal olarak yaşar, hiçbir şekilde, yasa dışı hiçbir işe müdahale etmez ve İzmir'de yaşamaktan o insanlar onur duyar, gurur duyar. İzmir'de eğer İzmir'e yönelik bir sıkıntısı olan varsa veya bir beklentisi olan varsa, işte, yerel seçimler yakında, gelirler, aday olurlar, 30 ilçemizle birlikte, büyük şehrimizle birlikte, gelirler, demokrasi içerisinde yarışırlar ve herkes hem boyunun hem oyunun ölçüsünü alır” diye konuştu.

 
Uzundere'de sondaj tamamlandı
 
Karşıyaka’da milli gurur 
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS 15 Kasım 2018 Perşembe 20:39

İZMİR, KARŞIYAKA-MAVİŞEHİR-ALSANCAK-GÜZELYALI dan ibaret değil

Yorumu oyla      12      6  
İzmir'ce 15 Kasım 2018 Perşembe 15:57

Ankara'dan bakınca İzmir'e yatırım yapmak ANGARYA ama İzmir'liye yapıyormuş gibi konuşmak Ak Partice

Yorumu oyla      14      5  
Gürkan 15 Kasım 2018 Perşembe 11:52

Hükümet İzmir'e metro yapmıyor ise bunun suçlusu, sorumlusu CHP ya CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi mi ? Bırak metro yapmayı belediyenin raylı sistem projelerinin onayı bile yıllar alıyor. Buca metro hattının yapımının onayı aylardır Ankara'da bekliyor. Şirinyer de olan eski tren hattı atıl bir şekilde öylece duruyor. Halbuki burası içinde belediye Şirinyer-Tınaztepe kampüs arası tramvay hattının projesini yaptırmıştı ama burasını da vermediler. Vermedikleri gibi de hiçbir şey de yapmıyorlar. Hayır bari tren yapılmayacak ise yol genişletilsin de arazi kullanılsın.

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Aliağa Aday Adayı Devran: Konut sorunu, kanayan yaramız
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ilçe halkının son yıllarda ...
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık başında “gel bana, gel bana” olmaz!
Mehmet KARABEL yazdı... Sandık başında “gel bana, gel bana” olmaz!
Acıya ortak olmak için İzmir'e geliyor
Muharrem İnce, CHP'nin eski Grup Başkanvekili ve İzmir Eski Milletvekili ...
 
CHP'den Mansur Yavaş'a 'rozet' yanıtı
CHP'de Parti Meclisi toplandı. Toplantının ardından Genel Başkan Yardımcısı ...
Hozat'ın başkanı Konak'a resmen talip oldu!
Tunceli'nin Hozat Belediye Başkanı CHP'li Celaleddin Polat, bu kez adaylık ...
MHP İlçe Başkanı hayatını kaybetti
MHP Kulu İlçe Başkanı Murat Toklucu (64), geçen hafta partisinin grup ...
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İzmir'e geliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yarın (perşembe) İzmir'e gelecek.
CHP, Balıkesir'de Vekil Akın'ı ilan etti!
CHP yerel seçim için 11 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı. Ana ...
CHP’li Durmaz’dan net çıkış: Aliağa’da makyaj değil cerrah belediyeciliği yapacağız!
Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Durmaz, 2014’te CHP’nin bir yol kazası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva