HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2016 Cumartesi - 15:33

Kılıçdaroğlu'ndan Karşıyaka'da hükümete yaylım ateşi!

CHP Lideri Karşıyaka’da 5 projenin temelini atarken, 10 tesisin de açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu konuşmasında "Ankara’da bütün kaynaklar daha fazla. Kendi metrolarını yapamadılar. Açtıkları tüneller kara delik olarak kaldı” dedi. Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası operasyonları da eleştirdi.

Kılıçdaroğlu ndan Karşıyaka da hükümete yaylım ateşi!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir programında erken saatlerinde başladı.

İlk olarak Balçova’daki açılışta mesajlar veren CHP lideri, programı kapsamında Bornova Doğanlar Stadyumu’nun açılışını yaptıktan sonra Karşıyaka’ya geldi.

Belediye tarafından gerçekleştirilen toplam 15 projenin içinde yer alan Kemal Baysak Bulvarı’ında gerçekleşen törene Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İzmir milletvekilleri,  ev sahibi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı. 

Açılış töreni öncesinde Karşıyaka Oda Orkestrası tarafından müzik dinletisi ve Karşıya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu zeybek gösterisi gerçekleştirildi.  İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından programa geçildi.

BELEDİYELER HALKINDIR
Törende kürsüye ilk olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar çıktı. Sözlerine Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başlayan Akpınar, Karşıyaka Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeleri, sosyal sorumluluk projelerini anlattı.  Sosyal belediyecilik anlayışının en iyi şekilde uygulamaya çalıştıklarını ifade eden Akpınar, “Bize verilen görevi 30 aydır başarıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.   İnsana dokunan bir belediyecilik anlayışını en iyi şekilde Karşıyaka’da gerçekleştiriyoruz. Belediyeler halkındır. Belediyeler halkla kucaklaşarak görevini yerini getirecektir” dedi. 

KENTLİ OLMAK KOLAY DEĞİL
Akpınar’ın konuşmasının ardından kürsüye CHP lideri Kılıçdaroğlu geldi. Sözlerine Karşıyaka’ya övgü sözlerini aktararak başlayan Kılıçdaroğlu, “Karşıyaka’da olmak ayrıcalıktır. Çok güzel bir ortamda, sorunlarını çözmüş, dünyayı, ülkesini düşünen bir yerde olmak bir ayrıcalıktır. Kentli olmak bir arada yaşamaktır. Birbirimize saygı göstermektir, düşünmektir. Kentli olmak kolay değildir.  Kentli olmanın sorumluluğunu bilmek gerekiyor. Kentli olan biri çöpünü sokağa atmaz.  Orası bizim evimizdir. Kentli olmak güvenli bir şekilde yaşamaktır. Ya bomba patlarsa sorusunu sormadan yaşamaktır” şeklinde konuştu.

HEDEF ŞAŞIRTIYORLAR
Terör gündemi hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bugün Ankara’da canlı bombalar yakalandı. Güvenlik güçlerimizin müdahalesiyle kanlı bir saldırıdan kurtarıldı. Eğer polisin serbestçe çalışmasına izin verirseniz, işini bilen insanları görevinin başına getirirseniz sorun böyle çözülür. Terör nereden kim tarafından gelirse gelsin biz buna karşıyız. Biz farklı düşünceleri zenginliğimiz olarak kabul ediyoruz. Ama kendi düşüncellerini terörle gerçekleştirmek isteyenlere karşı hep beraber duruş sergilemeli ve arkasında kapı gibi durmalıyız. Sadece teröre değil terör örgütüne destek verenlere karşı da dik durmalıyız. Bugün terör örgütüyle kol kol gezenlerden, kendi yanındakileri terörist ilan edilenlerden, onları kapıları açanlardan hesabı soracağız.  Hesabı, okulu kapanan veliden değil, okulun açılmasına kim izin veriyorsa ondan soracağız. Bunlar hedef şaşırtıyorlar” ifadelerini kullandı. 

1 MİLYONUN ÜZERİNDE MAĞDUR YARATTILAR
FETÖ operasyonlarında yapılan tutuklamalara tepki gösteren Kılıçdaroğlu , “Gazeteciler yazı yazıyor. İster okur ister okumazsınız. Ama onun eline kelepçe vuramazsınız. Yüzlerce gazeteciler var, hepsi tutuklu. Ben yıllardır CHP lehine tek satır yazmayan gazetecileri savunuyorum. Çünkü ben demokrasiye inanıyorum. Bunlara nasıl karşı çıkacağız? Yargılamayı adalet içinde yapacaksınız. Ergenekon ve Balyoz’da savcılığı üstleniyorlardı. Biz düzmece olduğunu söyledik. Daha sonra ne dediler? Kumpas oldu dediler. Biz bunları kabul edecek miyiz? Bunları kabul edecek miyiz? Şu an 1 milyonun üzerinde mağdur yarattılar. Düşüncesini açıkladı diye üniversite hocaları hapse mi atılır? Üniversitede düşünceler tartışılır” diye konuştu.

İZMİR SAĞLIKLI GELİŞEN KENTLERİN BAŞINDA
Konuşmasında İzmir’in kendisi için önemi üzerinde duran Kemal Kılıçdaroğlu, “İzmirliler bana buranın milletvekili olma gururunu yaşattılar. Ben askerliğimi de burada yaptım. İzmir’in benim gözümde ayrı bir yeri var. İzmir sadece Türkiye’de değil dünyanın sosyal yerel yönetimlerin başında geliyor. İzmir, sağlıklı gelişen kentlerin başında geliyor” dedi.

ANKARA VE İSTANBUL’A METRO GÖNDERMESİ 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun İzmir’i dünyanın sayılı sosyal demokrat kentleri arasına taşıdığını söyleyen CHP lideri, ”İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bütün engellemelere rağmen İzmir’i tüm Avrupa’nın sosyal demokrat kenti hali noktasına getirdi. Türkiye hükümeti teminat göstermeden bir şey alamaz. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, teminat göstermeden kredi alabiliyor. Ankara’yı ve İzmir’i düşünün… Ankara’da bütün kaynaklar daha fazla. Kendi metrolarını yapamadılar. Açtıkları tüneller kara delik olarak kaldı.  Sonunda havlu attılar. ‘Biz beceremiyoruz’ dedi. Ulaştırma Bakanlığı devreye girdi. Ama İzmir metrolarını kendisi yaptı. Hem de İstanbul’da yaptığı fiyatın 3 te 1’ine yaptı. Yerel yönetimler bizden sorulur.  Az önce gösterdiler, 800 bin metrekare kent ormanı yapıldı. Diğer belediyelerde olsa oraya bina dikerlerdi. Yeşile önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

YAPTIKLARIMIZI ANLATAMIYORUZ
Kılıçdaroğlu, ”Kentler betonun içine hapsedilmemelidir. Bunların biz yaptık dediği şeyi yıllar öncesinden biz yaptık. Bizim bir sorunumuz var. Yaptıklarımızı anlatamıyoruz, ya da anlatmıyoruz. Yaptıklarımızı herkes duymalı ki yerel yönetimler böyle yönetilir densin. Orada her kuruşun hesabı halka veriliyor densin” dedi. 

NEDEN JAPONYA’DA DARBE OLMUYOR?
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdü: Barış içinde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Darbeye ve darbecilere elbette karşıyız. Darbelerden en büyük zararı biz görmüşüzdür. Biz her zaman darbecilere ve darbeyi fırsat bilip karşı darbe yapanlara da karşıyız. Şu soruyu herkes kendine sormalı. Neden Amerika’da darbe olmuyor, neden Japonya’da Fransa’da darbe olmuyor? Bir ülkede demokrasi yoksa barış yoksa huzur yoksa darbe olur. Onun için CHP diyoruz. CHP‘nin olduğu yerde darbe olmaz. Çünkü CHP yönetiminde düşünce özgürlüğü vardır…

DIŞARIDA PROTESTO İÇERİDE FORMA!
Bir grup Karşıyaka taraftarı tören öncesinde stat krizi üzerinden Kılıçdaroğlu’nu protesto ederken, tören sonrası forma hediyesi geldi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ ve Karşıyaka Taraftar Derneği Başkanı Okan Kırmacı CHP Genel Başkanı’na forma hediye etti.

15’İ 1 YERDE!    
Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından temeli atılacak 5, açılışı yapılacak 10 proje olmak üzere toplam 15 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi.  Açılış kapsamında; Evrensel Çocuk Müzesi Ve Tema Parkı,  Engelli Dinlenme Merkezi, Bin 500 Kapasiteli Futbol Sahası, Mavişehir Anaokulu Ve Muhtarlık Binası, Mustafa Kemal Mahallesi Anaokulu’nun temeli a atılırken, Nergis Parkı, Atık Geri Getirme Merkezi, Kent Koop. Gıda Market Zinciri,  Afet Acil Durum Koordinasyon Merkezi, Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, Yeni Örenekköy Spor Kulübü Hizmet Binası, Kemal Baysak Bulvarı, Karşıyaka Akademi, Mustafa Kemal Mahallesi Kafeterya, Zübeyde Hanım Büstü projeleri ise hizmete alındı.

 
Kılıçdaroğlu Bornova’nın yeni stadını açtı, Başbakan seslendi!
 
Avrasya Tüneli'nden ilk geçiş Erdoğan'dan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Bornova’nın yeni stadını açtı, Başbakan seslendi!
Kılıçdaroğlu 2.durağı Bornova'da Doğanlar Stadı açılışında Başbakan Yıldırım'a ...
Kılıçdaroğlu'na dışarıda protesto törende forma!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Karşıyaka’da açılış programı öncesi ...
Yıldırım'dan müjde: O süre tekrar 49 yıla çıkıyor
Başbakan Yıldırım, 18 yıl kalan tersanelerin kira sürelerinin sıfırlanarak ...
 
Bakan açıkladı: Ankara'yı kana bulayacaklardı!
Bakan Soylu, "Bu operasyonu, emniyet güçlerimizin takip ettiği ve nihayetinde ...
Beylerbeyi Sarayı'nda 2 saatlik güvenlik zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, İstanbul'daki Beylerbeyi Sarayı'nda ...
Kılıçdaroğlu startı Balçova'dan verdi: Kavgadan, ayrışmadan...
CHP Lideri yoğun açılış mesaisi için geldiği İzmir’de startı Balçova’da ...
 
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: 6 ilçede mesaj yağmuru!
CHP Lideri Balçova'da "Kavgadan bıktık" mesajı verirken, Bornova'daki ...
AK Parti’de Siyaset Akademisi kapılarını açtı: İlk ders Hotar’dan
AK Parti AR-GE Başkanlığınca İzmir'de düzenlenen 17. Dönem Siyaset Akademisi, ...
Bozdağ: Türk yargısı ilk defa FETÖ'nün köpeklerine...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İlk defa Türk yargısı aziz milletimiz gibi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva