HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2016 Cumartesi - 11:34

Kılıçdaroğlu startı Balçova'dan verdi: Kavgadan, ayrışmadan...

CHP Lideri yoğun açılış mesaisi için geldiği İzmir’de startı Balçova’da verdi. "Nerede bir CHP'li bir belediye varsa amacımız orada mutlu insanların yaşamasını sağlamaktır” diyen Kılıçdaroğlu, “Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden ve bu politikalardan bıktık” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu startı Balçova dan verdi: Kavgadan, ayrışmadan...

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplu açılış ve temel atma törenleri için İzmir'e geldi.

Cuma akşam saatlerinde kente gelen Kılıçdaroğlu geceyi İzmir'de geçirdikten sonra programına Balçova'dan başladı.

Balçova Belediyesi Spor Kompleksi'nde gerçekleşen toplu açılış ve temel atma törenine CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, Parti Meclisi (PM)  ve Yüksek Disiplin Kurulu  (YDK) üyeleri, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

BALÇOVA'DA YAPTIYSAK TÜRKİYE'DE DE YAPACAĞIZ
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Balçova'dan Türkiye'ye seslendiği konuşmasında, "Balçova'da yapılan burayla sınırlı değil, İzmir genelinde Eskişehir'de, Muğla'da, Tekirdağ'da yapıyoruz. Nerede bir CHP'li bir belediye varsa amacımız orada mutlu insanların yaşamasını sağlamaktır.  Biz Balçova'da yapılanın tümünü Türkiye'de yapmak istiyoruz. Bir ülkede insanların mutlu olduğunu nereden ve nasıl öğrenebiliriz? Kadının yüzü gülüyorsa bilin orada huzur vardır. Orası mutlu bir ülkedir. Biz kendi ülkemizde en çok huzura ihtiyaç duyuyoruz. Barışa, birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden ve bu politikalardan bıktık. O nedenle Balçova'dan Türkiye'ye sesleniyorum; Bir arada huzur içinde yaşayabiliriz. Balçova'da yaptıysak Türkiye'de de yapacağız.  Bizim belediyelerimizin bir özelliği var. Kenti ranta değil kenti kentliye teslim eder. Rantı bölüştürür. Bir kişinin değil tümünün zengin olmasını isterler. Canlıyı doğayı korumak isterler.Bunun mücadelesini veriyoruz" dedi.

BEREKETİNİZLE GELDİNİZ
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  "Genel başkanım bereketinizle geldiniz. İzmir bugün yağışlı... Tarım kentinin de yağmura ve berekete ihtiyacı vardır" diye konuştu.

ÇALKAYA 12 YILI ANLATTI 
Çalkaya görevegeldiği 12 yılda hayata geçirdiği uygulamaların bir özetini sunduğu konuşmasında, "2004 yılında 1 nisan'da mazbaatımı aldım. 10 Nisan'da ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. Bir tek şey istedim. '10-22 yaş arasında bu kentte suç sayısı ve nitelikleriyle ilgili sonuç istiyorum' dedim. 2003 yılında bu kentte 10 ile 22 ya arasında 78 adet suç işlenmiş. Bunların büyük çoğunluğu madde bağımlılığı, içmek, satmak, taciz, gasp, hırsızlık, tecavüz gibi suçlar... Biz kentlerde bilimin egemen olmasını istiyoruz. İlk yaptığım iş üniversiteye önem vermek oldu. Aylarca çalıştık. Doğada bir kural var; boşluk bırakırsanız gelir biri doldurur. O boşluğu bizim doldurmamız gerekiyor. Anketler yaptık. Gençler spor yapmak istiyorlar. Tesisler yaptık. İlk aldığım personel 20 tane beden eğitimi öğretmeniydi. O arkadaşlarla yola çıktım. Çocuklarımızı sporun her alanına taşıdık. Tiyatro izlettik bu kente. Halk oyunları ekibi kurduk.  2009'da 'yine adaysın' dediler, yine gittim emniyete aynı bilgiyi istedim. 'Bu kentte suç olmuyor' dediler. 78'di 3'e indi. Kentleri rantlarına göre değil insanların rahat edeceği alanlar olarak görüp ona göre değerlendirecek bilimle birlikte çalışacaksınız. '12 yılda ne yaptınız derseniz?' Sağlıklı düşünen bir kent yarattık. Bunların peşinde koştuk. 2014 seçimlerinde söyledim; Ben bu kentin rantını değil, insanını seviyorum. Bir sosyal demokrata yakışan budur. Hangi sokakta kaç para rant var bilmeyeceğiz. Rantı yaratacağız ama kullanmayacağız. Kentin gücünü bilmeniz gerekiyor. Kentin gücünü kentlinin ihtiyaçları için kullanmanız gerekiyor" dedi.

12 MİLYONLUK YATIRIM
CHP Lideri, futbol sahasının 5 milyona mal edilen 2 bin kişilik tribünün yanısıra altında yer alan Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile Down Cafe'nin ve ilçe tarihine ait belge, eşya ve fotoğrafların sergilendiği Kent Belleği Merkezi'nin açılışını yaptı. Öte yandan 26 bin metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan 7 milyon TL'ye mal olması beklenen rekreasyon alanının temel atma töreni de gerçekleştirildi.

 
Türkiye'yi en çok Avrupalı ziyaret etti
 
Beylerbeyi Sarayı'nda 2 saatlik güvenlik zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Kılıçdaroğlu günü: 6 ilçede mesaj yağmuru!
CHP Lideri Balçova'da "Kavgadan bıktık" mesajı verirken, Bornova'daki ...
AK Parti’de Siyaset Akademisi kapılarını açtı: İlk ders Hotar’dan
AK Parti AR-GE Başkanlığınca İzmir'de düzenlenen 17. Dönem Siyaset Akademisi, ...
Bozdağ: Türk yargısı ilk defa FETÖ'nün köpeklerine...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "İlk defa Türk yargısı aziz milletimiz gibi ...
 
Darbe komisyonunda 'nane ruhu-tuz ruhu' tartışması!
Komisyonda CHP’li Aytun Çıray, "Başkanlık divan seçiminde Yenikapı ruhunu ...
Delican: Darp değil darbe girişimine destek!
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican, "Yargının kararına saygılıyız ama bu ...
CHP Ankara katliamı kurbanlarını unutmadı...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen ...
 
HDP'li 6 milletvekili ifadeye çağrıldı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP milletvekilleri Zana, Tan, ...
Yıldırım'dan sert mesaj: Asker piknik yapmaz!
Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi'nin 'Türk askeri kendini piknikte sanmasın' ...
Ve Yüksel sessizliğini bozdu: Şok istifanın tüm detayları
İzmir İl eski Başkanı Yüksel istifasının ardından suskunluğunu bozdu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva