HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2015 Pazartesi - 13:35

Karabağlar'da satranca yoğun ilgi

Karabağlar Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu'yla ortaklaşa düzenlediği ve 120 çocuğun katıldığı "4. Karabağlar Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası" Mimkent Şehit Kara Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan Spor Tesisleri'nde yapıldı.

Karabağlar da satranca yoğun ilgi

Yoğun ilgi gören ve dereceye girenlerin ödüllendirildiği turnuvada Başkan Selvitopu ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı. 

Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği turnuvaya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Başkan Selvitopu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 4'üncüsü düzenlenen satranç turnuvasının önemine değindi ve önümüzdeki yıllarda da bu turnuvanın devam edeceğini söyledi.



ÖĞRETMENLERE YETERİNCE DEĞER VERİLMİYOR
Eğitime ilişkin  önemli mesajlar da veren Başkan Selvitopu, "Satranç insanı eğiten bir oyun, insan beynini, düşüncesini geliştiren bir oyun. Eğitimin amacı insanlarımızı daha donanımlı bir hale getirmek. Onları daha güçlü hale getirmek. Onun için Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra en önem verdiği konulardan birisi eğitim. Eğer o günlerde bu eğitimin temeli atılmasaydı hiçbirimiz bugün bu seviyede olmazdık. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmek için bilimde, teknolojide, eğitimde, sanayide, ticarette birçok konuda gelişmiş olmamız lazım. Dünya ile rekabet edebilmenin yolu bu. Bunun için de eğitim ve öğretmenlerimiz çok önemli. Ülkemizde halen öğretmenlerimize yeterince değer verilmediğini düşünüyorum. Bunun daha da geliştirilmesi lazım, çünkü hepimizi yetiştiren onlar. Şu anda çocuklarımızı eğiten onlar. O insanlara gereken önem ve değerin verilmesi gerekir ki onlar da çocuklarımızı, gençlerimizi daha iyi eğiterek, yetiştirsinler. Eğitim,  sağlıklı, sosyal, gelişmiş bir toplumu yaratır.  Gelişmiş toplumlar, uygarlığı, teknolojiyi yakalar. Bu amaçla bu turnuva düzenlendi, bundan sonraki yıllarda da devamı olacaktır."dedi.

BAŞARILARINIZI ULUSLARASI ALANA TAŞIYIN
Başkan Selvitopu eğitime ilişkin belediyenin hayata geçirdiği projelere de değindi ve turnuvada yarışan çocuklara başarılar diledi. Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı: "Eğitim bizler için çok önemli. Geçtiğimiz gün yeni eğitim merkezimizi açtık. Burada da özellikle gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına katkı koymaya çalışıyoruz. Mali durumumuzun el verdiği düzeyde de eğitime katkı koyacağız. Siz değerli öğrenciler bugünkü bu imkanları iyi değerlendirmeye çalışın, bu imkanlar oldukça da biz sizlere hizmet etmek istiyoruz. Tüm yarışmacı çocuklarımıza başarılar diliyorum. Bu başarı burada kalmasın ülke düzeyinde, uluslararası düzeye gelsin. Bu bir yarışma,  sonuçta her yarışmada birşeyler öğrenirsiniz, birşeyler kazanırsınız. Sonuç sayısaldır, buna pek takılmayın, çok şey kazandığınızı daha sonra fark edersiniz."



HAKEMLER BİLGİLENDİRDİ
120 çocuğun katıldığı,  10 ve 14 yaş arası çocukların iki grupta mücadele ettiği turnuvayı Türkiye Satranç Federasyonu'ndan Uluslararası Hakem Birol Yücel, Abuzer Altuntaş, Rıfat Demir, Çetin Karaman yönetti. Turnuva kuralları hakkında bilgi veren Başhakem Birol Yücel, bu turnuvanın isminden dolayı ileride de Karabağlar Belediyesi tarafından devam edeceğine de inandığını belirtti. Düzenlenen turnuvada, Başkan Selvitopu oyunda ilk hamleyi yaparak, satranç turnuvasını başlattı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İki gün süren turnuvalar sonrasında iki grupta ilk 10'da dereceye girenlere madalya ve ödülleri Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcıları ve müdürleri tarafında verildi. Turnuvada birincilere tablet, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere MP4 ve dördüncülere de MP3 ödülü verilirken, ilk 10'a girenlere satranç takımı hediye edildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm yarışmacılara da günün anısına rubik küp ve oyuncaklar dağıtıldı.



ÖDÜL KAZANANLAR

Turnuvada 10 Yaş altı ödül kazananlar; 1.Suğra Tepeli, 2.Yiğit Bora Altundaşar, 3.Mert Şencan, 4.Arda Doruk Karabulut, 5.Deniz Sipahi, 6.Deniz Özkurt, 7.Selçuk Emre Çolak, 8.Batın Çınar, 9.Umut Erdem Topdemir, 10.Devran Ali Karabulut, En iyi bayan ödülünü Suğra Tepeli aldı.

Turnuvada 14 yaş altı ödül kazananlar; 1.Berken Keni, 2.Alp Karadeniz, 3.Melis Kavaklı, 4.Dilara Taylan, 5. Vefa Gültekin 6.Zahir Mutlu Kaya, 7.Arda Oğuz, 8.Mehmet Korkmaz, 9.Erkin Erdal Cankurtaran, En iyi bayan ödülünü Melis Kavaklı aldı.


 

 
Polisten VIP göçmen kaçakçlığına operasyon!
 
İzmir’den Avrupa’ya ‘can yelekli’ çağrı: Sınırları açın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tepecik’in çehresini değiştirecek dokunuş
Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir ...
Emir Facebook'tan mesaj attı, Başkan Görmez hemen yaptı!
Torbalı Çetineller Ortaokulu Öğrencisi Emir Yüksel, Belediye Başkanı Adnan ...
İzmir’in bisikletçileri tarihin peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı bisiklet yolları ve ...
 
Başkan Akpınar’dan öğretmenlere mektup
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 24 Kasım Öğretmenler ...
Sahil Bulvarı’na altın dokunuş: 5’i bir yerde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden biri olan Mustafa ...
Çeşme'de ‘aşk rüzgarı' esti
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak ...
 
Menderes'te ova yolları yenileniyor
Menderes Belediyesi tarafından Oğlananası’nda ova yolları yenilenirken, ...
Çiğli 75. Yıl Parkı son düzlükte!
Çiğli Belediyesi’nin Egekent girişinde projelendirdiği 75. Yıl Türk Dünyası ...
Buca'da renkli çöp konteyner dönemi
Buca’da sokaklar yeni çöp konteynırı kutularıyla renkleniyor. Çöp konteynırlarının ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva