HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2015 Pazartesi - 10:03

Sahil Bulvarı’na altın dokunuş: 5’i bir yerde!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden biri olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda peş peşe başlattığı yeni projelerle bölgenin cazibesini artırıyor…

Sahil Bulvarı’na altın dokunuş: 5’i bir yerde!

Daha rahat bir ulaşım için çevreci çözümler üretirken, diğer yandan da kent estetiği konusunda örnek çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular ile Konak arasındaki ulaşımın can damarı konumundaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na “altın dokunuşa” hazırlanıyor. Büyükşehir tarafından peş peşe başlattığı yeni projelerin, bu önemli aksın cazibesini daha da artırması bekleniyor.


 
ÇEVRECİ TRAMVAY İZMİR’E YAKIŞACAK
Karşıyaka tramvayında ray döşeme çalışmalarının yarısını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak hattının ray döşeme çalışmalarına da geçtiğimiz hafta Hava Eğitim Komutanlığı önünden başladı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın kara ve deniz tarafında olmak üzere yola 4. şerit olarak projelendirilen Konak tramvayı, çim zemin üzerinde ilerleyecek.
 
F.Altay Meydanı- Konak- Halkapınar arasında 12.7 kilometre uzunluğunda ve 19 durak, 21 araçla hizmet verecek Konak Tramvayı, pik saatlerde 3’er dakika, diğer saatlerde ise 4-5 dakika aralıklarla çalışacak.
 
Tramvay yapım çalışmaları ile koordineli olarak orta refuj kaydırılarak mevcut haliyle tuzlu zemin ve dar alanda gelişemeyen düzensiz bitkiler, yeni yol profiline uygun olarak düzenlenecek ve rehabilite edilecek. Bu bölgede, tıpkı Bornova Ankara Asfaltı’nda gerçekleştirilen uygulama gibi yeni ile ‘Yeşil Yol’ oluşturulacak.


 
KENTLİ DENİZLE BULUŞUYOR
“İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında daha önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde kalan Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyerek yepyeni bir görünüm kazandıran ve nostaljik 5 adet ahşap iskeleyi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1.5 kilometrelik sahil bandı ile birlikte 30 bin metrekarelik alan yepyeni bir görünüme kavuşturmuştu. Sahil şeridini seyir amfileri, bisiklet ve engelli yolları, bölgeye özel tasarlanmış kıyı mobilyaları ve balık tutma birimleri ile donatan; bölgeyi daha yeşil ve aydınlık hale getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Karataş Mithatpaşa ile Göztepe yaya üst geçidi arasında düzenleme çalışmalarında işe başladı.
 
MİTHATPAŞA’YA YENİ SOLUK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bölgedeki trafiğin yer altına alınmasıyla üst kısımda ortaya çıkacak 42 bin metrekarelik alan, Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenlenerek ve yeşillendirilerek İzmirlilerin hizmetine sunulacak. Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.



MARİNA KAVŞAĞINDA YENİ DÖNEM
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın hem İnciraltı bölgesi hem de Çeşme Otoyolu ile kesintisiz ulaşımını sağlamak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, Marina kavşağında oluşturacağı karayolu alt geçidi için proje ihalesini gerçekleştirdi. Projenin kısa sürede  tamamlanmasının ardından, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Hava Eğitim Komutanlığı önünden başlayıp Çeşme otoyoluna transit geçişi sağlayacak yaklaşık 300 metrelik  karayolu alt geçidinin yapım ihalesine çıkılacak.
 
YERALTI OTOPARKI PROJESİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı aksı üzerinde oluşabilecek otopark sıkıntısının aşılması için de, Göztepe bölgesinde 2 bin araç kapasiteli yeraltı otoparkının proje çalışmalarını sürdürüyor.

 
Çeşme'de ‘aşk rüzgarı' esti
 
Başkan Akpınar’dan öğretmenlere mektup
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hikmet aydın 24 Kasım 2015 Salı 12:36

Bunların hepsi çok ama çok güzel, mantıklı işler. FAKAT, Körfeze akan şu pisliği bir çözsünler artık. ÖRNEKMİ : ESKİŞEHİR B. ŞEHİRBELEDİYESİ'nin yaptığı Uygulamalarından faydalansın. O zaman Mutlu olacağız.

Yorumu oyla      12      5  
ibrahim 24 Kasım 2015 Salı 10:19

Kentsel dönüşümden ve gecekondudan bahseden arkadaşlar, Uzundere'de Toki'nin yapıp kentsel dönüşüm için belediyeye devrettiği konutların akıbetinden haberi varmı.Belediyeye devredilen toplam 2000 konutun sadece 1000 tanesi hak sahiplerine verildi. Toplam 63 aile hak sahibi iken konutları teslim edilmedi ve şimdi de belediye kendi yandaşlarına parça parça çaktırmadan satmaya başladı. Gelin kendiniz görün diyeceğim ama bu şehirde detaylara bakan bir basın yokki.Bu alanda dönen işler bile bir başkanı apaçık yerinden eder ama bizde herşey normal görünüyor.

Yorumu oyla      15      6  
23 Kasım 2015 Pazartesi 17:07

Alsancak Gar önü altgeçit projesi ne oldu ? Aynı şekilde Buca Tüneli. İhale çalışması var mı yoksa ...

Yorumu oyla      13      6  
ercan 23 Kasım 2015 Pazartesi 15:49

çiğliye alt geçitler yapılmadımı.Hafta sonları çeşme urla ve inciraltı dönüş trafiğini bilmeyenler marinanın olduğu bölgeye yapılacak yatırımı lüzümsuz görmeleri gayet doğal.Dünyanın bütün şehirlerinde şehrin önemli bölgelerinin en gözle görülen yerlerinin yatırım öncülüğü vardır.Bu izmire has bir durum değil.Hazine arzisine kaçak olarak yapılan evlere gerekli hizmetin götürülmesi ancak kentsel dönüşümle olur.Bütün ilçe sokak ve caddelerinin bir çoğunun yenilendiği ve yenilenmeye devam ettiğini herkes. biliyor.

Yorumu oyla      20      11  
Güzelyalı 23 Kasım 2015 Pazartesi 15:13

Güzelyalı Fuat GÖZTEPE Parkı Revize edilirken defalarca konak belediyesine bu konuda yazı yazmıştım, uygun olabileceğini düşünüyorum parkın altına yapılabileceği kanısındayım. eğer buraya yapılan otopark ücretide uygun olursa herkez otoparkı tercih eder. 160 TL insanların bütçesini zorlar fakat 90-100 TL olsa hemen hemen herkes arabasını bırakır.

Yorumu oyla      14      7  
23 Kasım 2015 Pazartesi 15:09

Anadolu Caddesine Çiğli'ye de böyle altın dokunuşlar yapsanız olmuyor değilmi Aziz Kocoağlu??? Hep aynı yerlere dokunuş yapar. Diğer yerler yunanistana bağlı heralde.

Yorumu oyla      19      19  
23 Kasım 2015 Pazartesi 14:57

Çok önemli işler.. Eline sağlık emek verenlerin... Karşıyaka'da bu yatırımlardan payını alıyor.. Kimse kıskançlık yapmasın.. Demirköprüye yeni yollara, hızla yürüyen tramvaya baksınlar..

Yorumu oyla      23      9  
Metin 23 Kasım 2015 Pazartesi 14:50

Şu 300 metrelik Marina kavşağını düşünüyorsunuz da;Karşıyaka iskeleden Konak istikametine giderken,yolu huniye çeviren Alaybey Tersanesi'ne neden çare düşünmüyorsunuz? Bu tersaneyi körfez'in uygun bir noktasına taşımak bu kadar mı zor? O tersane oradan kaldırılsa ve Karşıyaka'dan Anadolu caddesine çıkış genişletilse trafik rahatlamaz mı? Şu söylediğim şeyin maliyeti nedir? Biraz bunlara kafa yormamız gerekiyor!.

Yorumu oyla      16      12  
KARŞIYAKALI 23 Kasım 2015 Pazartesi 13:42

Zaten hep Göztepeye yatırım yapın Karşıyakaya yatırım yapmayın. Kaldırımları yok edip tramvay yapıyorsunuz otoban bağlantı yoluna. Mavişehir, Atakent trafikten çekilmez hale geldi.Tramvay yapacağınıza 40 metrelik yolu açıp şehir trafiğini rahatlatın.

Yorumu oyla      21      20  
Anıl 23 Kasım 2015 Pazartesi 13:36

Gecekondulara harcasaydınız denilmiş. siz yeşildereden hiç geçtiniz mi? Atatürk rölyefinin karşısında kaç gece kondu vardı önceden şimdi kaç fidan var saydınız mı? Bunun bir örneğini daha bulamazsınız Akpli belediyelerde.

Yorumu oyla      27      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de ‘aşk rüzgarı' esti
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak ...
Menderes'te ova yolları yenileniyor
Menderes Belediyesi tarafından Oğlananası’nda ova yolları yenilenirken, ...
Çiğli 75. Yıl Parkı son düzlükte!
Çiğli Belediyesi’nin Egekent girişinde projelendirdiği 75. Yıl Türk Dünyası ...
 
Buca'da renkli çöp konteyner dönemi
Buca’da sokaklar yeni çöp konteynırı kutularıyla renkleniyor. Çöp konteynırlarının ...
Bornova Belediyesi’nden 'kadınlar özel' seminer
Bornovalı kadınlar, Bornova Belediyesi’nin “Kısırlık Tedavisi ve Menopozda ...
İzmir'in ücretsiz interneti 20 ilçeye yayılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde 8 noktada başladığı “WizmirNET” ...
 
Türkiye'de bir ilk: Büyükşehir'den koç gibi proje!
Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim, kırsal kalkınma için üreticilere ...
Karşıyaka'da 'Minik yürekler'e çevre eğitimi
Doğayı Korumak Bizim Elimizde sloganıyla çevre dostu hizmetler üreten ...
Karabağlar'da 'çok amaçlı merkez'in temeli atıldı
Karabağlar Belediyesi ile Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanlığı arasında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva