HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2015 Pazar - 09:16

Karabağlar'da 'çok amaçlı merkez'in temeli atıldı

Karabağlar Belediyesi ile Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanlığı arasında yapılan protokolün ardından Refet Bele Taziye Evi ve Semt Merkezi"nin temeli törenle atıldı. Taziye evi, mescit ve semt merkezi olarak hizmet verecek olan kompleks, 300 günde tamamlanacak.

Karabağlar da  çok amaçlı merkez in temeli atıldı

Yoğun ilgi gören programa Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger, Karabağlar Kent Konseyi üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.
Açılış konuşmaları öncesi Refet Bele Mahalle Muhtarı Hatice Akar ve muhtar azaları kürsüye çıkarak, temeli atılacak olan çok amaçlı merkez için Başkan Selvitopu’na teşekkür etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da konuşmasında Karabağlar Belediyesi’nin ilçenin birçok bölgesinde buna benzer tesisler inşa edeceğini söyledi. Karabağlar halkının büyük bir beklenti içerisinde olduğu kentsel dönüşüm konusunda da değerlendirmelerde bulunan Başkan Selvitopu, kentsel dönüşümde hak ve adaleti ön planda tutan anlayışta olduklarını ifade etti. Kızılay Şube Başkanı Tekin Akkoyun’a da böyle bir tesisin açılmasına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu şunları söyledi:

"Kızılay Şube Başkanımızla bir protokol imzalayarak ve meclisimizden de onay alarak bugün bu temeli atmış oluyoruz. Bu tesis Refet Bele mahalle sakinlerine birçok yönden hizmet verecek. Bu tesiste çeşitli etkinlikler yapılabilecek, biz belediye olarak destek olacağız. Mahalle sakinleri, dernek yöneticileri ve muhtarlarımız burayı kullanabilecek. Kızılay'a da anlayışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Karabağlar Belediyesi olarak birçok mahallede bu tür sosyal, dini tesisleri yapacağız, bizim bundan hiçbir çekincemiz yok. İnsanlarımıza layık olan tesisleri, alt yapıyı oluşturacağız. Eksiklerimiz var ama kimse merak etmesin zaman içerisinde eksiklerimizi tamamlayacağız. Biz Karabağlar'ı yeniden planlamaya çalışıyoruz, Karabağlar'ın düzensiz yapılandığının farkındayız. Bunlar birden bire ortadan kaldırılamaz. Bir yapı ve emek var buralarda, 50-60 yılda oluşmuş şeyler. Bu yapıları bir anda yıkıp dökemezsiniz. Eğer böyle yaparsanız insanları mağdur edersiniz. Ama akıllı bir planlamayla, geleceğe dönük bir planlamayla 30-40 yıl sonrasını göze alan bir planlamayla bunları zaman içerisinde değiştirebilirsiniz.Şu an Karabağlar Belediyesi olarak da bunun hazırlığı içerisindeyiz. İlk etap onaylandı ve şimdi ikinci etap onaylanacak ve bütün Karabağlar'a bunu yayacağız.”



HERKES HAK ETTİĞİNİ ALABİLMELİ
Kentsel dönüşüme ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Başkan Selvitopu, bu konuda vatandaşların endişe içinde olmamasını, herkesin hakkını alabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Selvitopu, “Kentsel dönüşümü biz,  hakkı hukuku adaleti öne alan bir anlayışla gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hiç kimsenin hakkı bir başkasına geçmesin, herkes hak ettiği neyse onu alabilsin anlayışı içerisindeyiz. O ilkeleri oturtmaya çalışıyoruz ve bunlar bu şekilde gerçekleştiği zaman toplumda birçok kişinin endişe ettiği hususlar tamamen ortadan kalkacak. Bunun ilk uygulamasını da yakın bir zamanda Uzundere'de böyle temelini atacağız.  Orada vatandaşlarımız huzur içerisinde binaların yapımını bekleyecek ve zamanla da herkes hakkını alacak ve gidip o binaları kullanacaklar. Böyle bir anlayışla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SEMT MERKEZLERİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ
Açılışta Karabağlar’ın sorunlarına da değinen ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri projelere ilişkin bilgilendirmelerde de bulunan Başkan Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Karabağlar'ın birçok sorunu var; ulaşım sorunu var ve bulvar açılması gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Bunları tek tek,  adım adım takip edip hayata geçireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bir dakikamızı bile boş geçirmeyeceğiz.Karabağlar için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu bizim ilk temel atma törenlerimizden birisi. Daha önce bitirdiğimiz yerler oldu, şu anda Yunus Emre pazaryerimizi Ocak ya da Şubat ayında hizmete sokacağız. Kibar Mahallesi’ne modern pazaryeri kuracağız. Sağlıklı, hijyen koşulları uygun yerler yapmak görevimiz. Semt merkezlerini,  kültür merkezlerini bütün Karabağlar'a yayacağız. Bizim tek bir bölgede Karabağlar'ı değiştirme şansımız yok. Amacımız Karabağlar'ı bütünden harekete geçirmek. Karabağlar'da dönüşümü gelişimi bütünden gerçekleştirmek, hedefimiz bu. Bu tesis de bunun küçük bir parçası. Umuyorum ki 300 gün sonra buranın açılışını hep birlikte gerçekleştirebiliriz. Modern güzel bir bina olacak, Refet Bele'ye yakışır bir bina olacak. Burada insanlarımız ibadetlerini yapabilecekler, taziyeleri kabul edebilecekler. Bunu umarım diğer mahallelerimize yayabiliriz ve diğer mahallelerimizde de bu tesisleri gerçekleştiririz. Tabi bütün bunları bizlere sunan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderleri. Salı günü 24 Kasım Öğretmenler günü, eğitim günü. Ben şimdiden bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Onlar bizleri yetiştirdiler, torunlarımızı, çocuklarımızı onlar yetiştiriyorlar. Umuyoruz ki bundan sonra öğretmenlerimiz de emeklerinin karşılığını bulur ve onlar da çocuklarımızı daha iyi yetiştirirler."

KIZILAY HALKIN YANINDADIR
Törende konuşan Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun ise Kızılay olarak gücünü halktan aldıklarını, vatandaşların bağışlarıyla bu tür güzel projeleri yapmaya çalıştıklarını söyledi. Akkoyun, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na da desteklerinden dolayı teşekkür ederek,  “Kızılay ihtiyaç olan her yerde var olacaktır, halkımızın yanındayız.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Türk Kızılay Derneği Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun ve Refet Bele Mahalle Muhtarı Hatice Akar, Refet Bele Taziye ve Semt Merkezi'nin ilk harcını birlikte attılar.

KARABAĞLAR'A ÇOK YAKIŞACAK
Türk Kızılayı adına kayıtlı alana yapılacak Taziye evi ve Semt Merkezi, 1085 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Üst katında 320 metrekare alanda mescit, zemin katında 175 metrekare alanda taziye evi, ayrıca Kızılay ve belediyenin kullanacağı 35 metre karelik  iki oda ve otoparktan oluşacak.

 
İşadamına kırmızı ışıkta pompalı tüfekli suikast!
 
İzmir Kısa'ya muhteşem final: 'Altın Kedi' sahiplerini buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’de aşk zamanı!
İzmir’in turizm cennetinde Türkiye’de bir ilk yaşandı. Dalyan Mahallesi’nde ...
Başkan Soyer çocukların yanında
Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla, Seferihisarlı çocuklar bir araya ...
Kemalpaşalı öğrenciler başarıya odaklandı
Kemalpaşa Belediyesi Etüt Merkezi tarafından 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde ...
 
Konak Atilla Mahallesi’ne dört dörtlük hizmet
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı yol birimi ekipleri Atilla ...
Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye bombardıman: Neyi kazandınız?
Başkan, Buca’daki ağaç dikim töreninde 1 Kasım’dan sonra yerel muhalefet ...
Bornova Belediyesi’nden çocuklara özel kutlama
UNICEF’in Çocuk Dostu Kent protokolüne imza atan Bornova Belediyesi 20 ...
 
Buca’nın çocukları uzaya çıktı!
Bucalı çocuklar uzayın gizemli dünyasında unutamayacakları bir serüven yaşadı.
İzmir’in görüntü avcıları iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme ...
Karabağlar’da bir günde üç açılış
Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü hizmetlerine ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva