HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2015 Cumartesi - 14:11

Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye bombardıman: Neyi kazandınız?

Başkan, Buca’daki ağaç dikim töreninde 1 Kasım’dan sonra yerel muhalefet tarafından karalama kampanyası başlatıldığını ileri sürdü. Kocaoğlu eleştirilere tek tek yanıt verirken, AK Parti İzmir Teşkilatı’ndaki seçim sevincini de sert sözlerle eleştirdi. Kocaoğlu, “7 Haziran’da yüzde 10 kaybettiniz. Son seçimde yüzde 5 aldınız. Hangi kazanmadan bahsediyorsunuz?” dedi.

Kocaoğlu’ndan AK Parti’ye bombardıman: Neyi kazandınız?

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte ‘yeşil’ çalışmalarına devam ediyor.

Gaziemir/Evka-7 mevkiindeki taş ocağından sona Buca Kırıklar Mahallesi’ndeki 51 dönüm moloz döküm sahasında da ağaçlandırma başladı.



Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan fidan dikim törenine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel ve çok sayıda Bucalı katıldı.

İZELMAN Anaokulu öğrencilerinin etkinliği ile başlayan tören Belenbaşı Köyü Yörük ve Türkmen Derneği’nin dans gösterisiyle devam etti.

Fidan dikimi etkinliğine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun açıklamaları damga vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı, 1 Kasım sonrası AK Parti cephesinden gelen proje eleştirilerine toplu yanıt verdi ve muhalefeti sert sözlerle eleştirdi.



Kürsüye ilk çıkan isim Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina oldu. Başkan Piriştina Gezi Parkı olaylarına gönderme yaparak, “Bundan iki yıl önce ülkede bir ağaç kesildiğinde neler yapabileceğimizi göstermiştik. Bugün de o ağaçlar büyüdüğünde neler yapabileceğimizi görecekler” ifadelerini kullandı.
 
YENİ DÖKÜM ALANLARI
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerine çevrenin ağaçlandırılmasının ve doğanın korunmasının önemine değinerek başladı ve “İşimiz taşı-toprağı çıkarıp tekrar alanları doğaya döndürmek. Bu en önemli görevimiz. Biz de Orman İdaresi’nden ihale ile aldığımız moloz döküm alanını toprak dökerek ağaçlandırıyoruz. Doğa parçasını tekrar hayata geçirip bakanlığa veriyoru.z Sırada Gökdere var. Şubat ayından sonra orayı da dönüştüreceğiz. Pınarbaşı, Işıkkent ve Yelki’de moloz döküm sahalarını açacağız” diye konuştu.
 
İHBAR ETMEYİN, UYARIN!
Moloz dökümü ile ilgili Büyükşehir’in önemli çalışmalar yaparak düşük ücret almasına rağmen sanayi kuruluşlarının belirlenen alanlar dışına moloz dökmesine de değinen Başkan Aziz Kocaoğlu, vatandaşlardan gördükleri yerde moloz dökenleri uyarmalarını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı, “Burada yıllar önce tekel konumuna gelmek isteyen bir firma vardı. 350 bin liralık döküm alanını ihaleye kendim katılarak tam 3 buçuk milyon lira verip, 10 katına aldım. İzmir’in alanını tekele teslim etmedim. Büyükşehir şu an çok cüzi miktarda moloz döküm bedeli alıyor. Bu kadar ucuz olmasına rağmen en kısa yolla buldukları yere moloz döken, onu kar sayan hemşerilerimiz var. Onların uyarılması lazım... Vatandaş 30 lira, 40 lira mazot parasından kar ediyor. Biz oraya dozer gönderip toplatıyoruz. 400 liraya mal oluyor. Onları ihbar edin demiyorum ama uyarın” dedi. 


 
KARALAMA KAMPANYASI BAŞLADI
Başkan Kocaoğlu bu mesajların ardından 1 Kasım sonrası AK Parti cephesinden gelen eleştirilere toplu yanıt verirken muhalefeti adeta topa tuttu!

Kocaoğlu, “20 gün önce bir seçim yaşadı ve AK Parti iktidar oldu. Yeni hükümet kurulacak. Biz bu süre içerisinde seçim öncesinde böyle atışmalar olur diye toleranslı davrandık. Seçimden sonra meclis üyelerinden, milletvekillerinden kelimenin tam anlamıyla ileri geri, saçma sapan, bir siyasetçiye, meclis üyesine, milletvekiline yakışmayacak laflar ederek karalama kampanyası başlatıldı” ifadelerini kullandı.
 
ASLI ASTARI OLMAYAN GEVEZELİK!
Büyükşehir Meclisi Kasım ayı oturumlarında AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve Meclis Üyesi Çağlar Haspolat’tan gelen ulaşım eleştirilerine yanıt veren Kocaoğlu, “Aktarmadan vatandaşlar memnun değilmiş! 100 kişi seyahat ediyorsa, bunların 30’unu bir arabadan, bir arabaya aktarıyoruz. Ama İzmir’in her tarafına 2 lira 25 kuruşa gidiliyor. Hiçbir büyük kentte böyle bir ulaşım kilometresinde deniz, kara ve raylı sistem ulaşımına bu fiyattan ucuz hizmet yok! Daha aşağı yapan varsa ben ‘eyvallah’ diyorum. Bunların yaptığı aslı astarı olmayan gevezelik” şeklinde konuştu.
 
FASONDAN ANLAMAYIZ
AK Partili Bilal Doğan’ın Konak Tramvayı Projesi hakkındaki ‘fasonvay’ çıkışını da yorumlayan Kocaoğlu, “Onlar önce Aliağa-Menderes’i de engellemeye çalıştılar. Tramvaya da önce karşı çıktılar, şimdi ‘Ne zaman bitecek?’ diyorlar, ‘fasonvay’ diyorlar. Bizler fasondan, çakmadan, yalan dolandan anlamayız. Biz evrensel ahlak kurallarına uyarak, adaletten ayrılmadan iş yapıyoruz. Biz İzmirlinin bize emanet ettiği parayı kendi paramızdan daha iyi kullanırız” dedi.
 
LAF OLSUN, TORBA DOLSUN!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Buca’da yapımı devam eden sosyal yaşam kampüsünün geciktiği yönündeki eleştirilere de “Bornova’da Peterson Köşkü’nün yanında bir kültür merkezi var. 23 sene önce temeli atıldı, 13 yıldır AKP iktidarda… Milletvekilleri, gidin önce şu Bornova’nın göbeğindeki cenazeyi kaldırın! Harcayacağınız paranın haysiyeti yok. Ama yapmıyorsunuz. Türkiye’de 71 milyon harcanarak başka bir sosyal yaşam kampüsü yapılmış mı? 2 ay neden gecikiyormuş. Laf olsun torba dolsun” diye konuştu. 


 
NEYİ KAZANDINIZ?
Kocaoğlu, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ı da hedefine koydu. ‘İzmir’de kazandık’, ‘2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ne AK Parti bayrağı çekeceğiz’ söylemlerine tepki gösteren Başkan, rakamlarla cevap verdi.

Kocaoğlu, “2011 yılında AKP 36,6, 2014 yılında 35.5,7 Haziran’da da 26.5 oy aldı. Ortalama 31’de kaldınız... Ya kardeşim neyi kazandınız! Ondan sonra medyada teşekkür ilanları, ‘şöyle kazandık’, ‘böyle kazandık’ açıklamaları... Neyi kazandınız? 7 Haziran’da yüzde 10 kaybettiniz. Son seçimde yüzde 5 aldınız. Hangi kazanmadan bahsediyorsunuz? ‘Büyükşehir’e bayrak çekeceğiz’ diyorsunuz. Tamamen algı yönetimi... İzmirli bizi de onları da çok iyi biliyor” diye konuştu.
 
GİDİN MEZBAHAYI ALIN İŞE YARAYN
Kocaoğlu son olarak Buca Kaynaklar’da kullanılmayan et entegre tesisini gündemine aldı. Kocaoğlu, mezbaha ile ilgili AK Partili’lere çağrı yaparak, “Gelirken bir vatandaş ‘Bu kentin mezbahası yok, mezbaha yap’ dedi. Bu kendin bir mezbahası var. Kaynaklar’da o mezbahayı aldılar, bize vermediler. ‘6 buçuk milyona alalım’ dedik. Tahtalı Havzası’nda çivi çakılmayan bir araziye 6 buçuk milyon vereni gördünüz mü? Bu kadar para verip hükümete teklif edildiğini gördünüz mü?  Hükümetten cevap 27 buçuk milyon lira... O paraya kimse orayı almaz. TANSAŞ’ın parasıyla; yani İzmirli’nin parasıyla yapılan buradaki et entegre tesisi çürümeye terk ediliyor. Hadi milletvekilleri meclis üyeleri hadi gidin alın uğraşın. Allah’ınızı severseniz İzmir’in ilçe belediyelerin bir işine yarayın! Biz de bu kürsülerden ‘Ya helal olsun,  şu arkadaşımız gitti uğraştı, şu işi halletti’ diyelim. ‘Fasonray’ diyeceğine, mezbahayı al. Parasıyla alacağız sadaka da istemiyoruz. Sonra orada burada elinden tutacağım götüreceğim gibi laflar yerine iş yapın” dedi.


 
İLK AĞACI KOCAOĞLU DİKTİ
İZBETON tarafından 2009 yılından bu yana işletilen ve geçtiğimiz yıl kapasitesini doldurarak moloz dökümüne kapanan 51 dönümlük sahanın üzerine ilk fidanı Başkan Kocaoğlu, Levent Priştina ile birlikte dikti. Alana toplam1875 adet dut ve 780 adet ceviz ağacı dikilecek. Sahaya 454 bin metreküp bitkisel nitelikli toprak serilerek ağaçlandırmaya hazır hale getirildi. Alan ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne iade edilecek. Öte yandan Bornova Gökdere döküm sahasında da 2016 yılında 14 bin ağaçlık kent ormanı oluşturacak. Alana kızılçam, fıstıkçamı, yalancı akasya ve selvi dikilecek.
 
2 SAHADA MOLOZ DÖKÜMÜ DEVAM EDİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in genişleyen sınırlarına ve artan nüfusuna paralel olarak 2009 yılında Buca Kırıklar Köyü’nde 455 bin metreküp, Bornova Gökdere Köyü’nde 2 milyon 481 bin metreküp, Yelki mevkiinde 1 milyon 156 bin metreküp ve 2010 yılında Gaziemir Evka – 7’de 575 bin 868 metreküp kapasiteli 4 sahayı “Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Depolama Tesisi” olarak kente kazandırmıştı. 

14 Şubat 2011 tarihinde dolum işi sonlandırılan Gaziemir Evka-7’deki sahaya 1550 fıstık çamı ve servi ağacı dikilmişti.

 
O anlar kamerada: Ölüme böyle gitti!
 
Balbay: 3 Ekim’de gördüm, orada devlet yoktu!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
22 Kasım 2015 Pazar 20:11

belediye çalışmıyor

Yorumu oyla      12      6  
bülent ışık 22 Kasım 2015 Pazar 10:50

Alsancak stadı ne olacak ? Rezidans mı yoksa tekrar stad mı olacak ? Her oyalama ve geciktirme rezidansın şansını biraz daha arttırıyor.

Yorumu oyla      12      5  
Erzurumlu 21 Kasım 2015 Cumartesi 23:49

sayın başkanım bizler size oy veren izmirliler ne yaptığınız görüyor biliyor ve tercihimizi sizden yana kullanıyoruz sizin gibi bir başkanımız olduğu icin mutluyuz. İzsu arıtma tesisleride Avrupa'nın öcü şehri metro izban tramvay yatırım kredi notu aa + eshot Türkiye'nin en ucuz ulaşı mı 90 dk izban otobüs metro vapur .. Çocuklar icin süt yerl kalkınmada üreticiye tam destek .izmirde yaşamak ayricalıktir. Sendikalı çalışan sayısıda ülke birincisi .

Yorumu oyla      12      7  
21 Kasım 2015 Cumartesi 22:51

Esnaf arkadaş bir an İstanbul'dan mı bahsediyor dedim :)

Yorumu oyla      11      6  
buca 1959 21 Kasım 2015 Cumartesi 22:34

buca da kaçak moloz döküm alanlarına yıllardır onbinlerce kamyon moloz dökülmüştür.öncelikle buraların ağaçlandırılması gerekir.

Yorumu oyla      12      5  
esnaf 21 Kasım 2015 Cumartesi 21:58

trafik yoğun, ulaşım sıkıntılı,şehir kirli,gecekondular dan geçilmiyor,işgal hat safhada,kısacası megaköy izmir...

Yorumu oyla      20      20  
Okan 21 Kasım 2015 Cumartesi 21:05

Laflar güzel, Trafik konusunda kulak üstüne yatmaya devam

Yorumu oyla      13      5  
menderes2 21 Kasım 2015 Cumartesi 19:05

Ülke elden gidiyor sizler daha neler diyorsunuz...

Yorumu oyla      19      10  
21 Kasım 2015 Cumartesi 17:57

Belediyenin görevleri arasında çocuklara süt dağıtacak da demiyor ama dağıtıyor. Kötü mü yapıyor ?

Yorumu oyla      25      10  
Demokrat 21 Kasım 2015 Cumartesi 17:46

Ülke bazında tek başına iktidarı kazandılar, daha ne olsun ki başkan!

Yorumu oyla      22      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Belediyesi’nden çocuklara özel kutlama
UNICEF’in Çocuk Dostu Kent protokolüne imza atan Bornova Belediyesi 20 ...
Buca’nın çocukları uzaya çıktı!
Bucalı çocuklar uzayın gizemli dünyasında unutamayacakları bir serüven yaşadı.
İzmir’in görüntü avcıları iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sualtı Görüntüleme ...
 
Karabağlar’da bir günde üç açılış
Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü hizmetlerine ...
Büyükşehir Meclisi’nde tramvay tartışması: Fasonvay proje mi olacak?
Oturuma AK Partili Doğan’ın tramvay çıkışı damga vurdu. Doğan proje hakkında ...
Valilikten Grup Yorum yasağına ilginç gerekçe!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde, Maden İşçileri Mücadele Derneği'nin organizasyonunda ...
 
Valilik Büyükşehir’den gece izni için evrak istedi!
Gece ve hafta sonu çalışma taleplerini değerlendiren İzmir Valiliği İl ...
Çeşme'de temiz deniz harekatı
Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Deniz Ticaret Odası, TURMEPA ...
Bergama Belediyesi'ni onurlandıran ödül
Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva