HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2015 Cumartesi - 09:33

Karabağlar’da bir günde üç açılış

Karabağlar Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü hizmetlerine yenilerini ekleyerek, Aydın Mahallesi’nde bir dizi açılışta bulundu.

Karabağlar’da bir günde üç açılış

Aydın Eğitim Merkezi, Aydın Çocuk Evi ve Aydın Semt Merkezi vatandaşların da yoğun katılımıyla gerçekleşti.
 
Aydın Mahallesi’nde gerçekleşen açılışlarda ilk olarak Karabağlar Eğitim Merkezi’ne (KARBEM) bağlı Aydın Eğitim Merkezi törenle açılarak hizmete sunuldu. Gerçekleşen açılışa Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, belediye meclis üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri, Gündoğdu Toplum Gönüllüleri Derneği üyeleri başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

KARBEM’İ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ
Yoğun ilgi gören açılışta Aydın Mahalle Muhtarı Mustafa Kaya, son bir yılda Karabağlar Belediyesi’nden her türlü desteği aldıklarını belirterek Başkan Selvitopu’na teşekkür etti. Kaya, doğalgazın belediyenin görevi olmadığını belirtti ancak yine de Başkan Selvitopu’ndan mahalleye doğalgazın gelmesi konusunda destek istedi. Muhtar Kaya ayrıca, eğitim merkezi için de emeği geçen tüm belediye yetkililerine teşekkür etti.

Eğitim merkezi açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise, hizmet birimlerinin yeni binada toplanmasından sonra, daha önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait olan binayı eğitim yuvası haline getirdiklerini belirtti. Bölgenin eğitim sorununa da değinen Başkan Selvitopu, “KARBEM’in açtığı ilk şubesi. Burada özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim konusunda elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Zaman içerisinde KARBEM’i, Karabağlar’ın gelir düzeyi düşük bölgelerinde yaymaya,  oradaki aile ve çocuklarımıza destek olmaya çalışacağız” dedi.



BARIŞ MESAJLARI VERDİ
Başkan Selvitopu son günlerde yaşanan olaylara da dikkat çekerek barış mesajları verdi. Ülkemiz için de iyi dilek mesajlarını ileten Selvitopu, “Son günlerde ülkemizde ve dünyada çok acı olaylar yaşanıyor. Biri Ankara’da yaşandı, daha sonra Paris’te yaşandı. Günahsız insanların hayatlarını kaybetmesi hepimizi üzüyor. Umuyoruz ki önümüzdeki günlerde ülkemiz barışa, huzura, sevgiye ulaşır. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz, bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok. Kardeşçe sevgi içerisinde kol kola girerek yaşamak durumundayız. Siyasi düşüncelerimiz farkı olabilir ama siyaset asla diğerini ötekileştirmemelidir. Sonuçta bütün herkes bu Cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin bir vatandaşı... Herkesin barış ve huzur içinde yaşamaya hakkı var” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından kurdele keserek açılışı tamamlayan Başkan Selvitopu, sınıfları gezdi ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Karabağlar’da kaliteli eğitim ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasını ilke edinen KARBEM, Aydın Mahallesi’nde açtığı Aydın Eğitim Merkezi ile öğrenci kapasitesini artırarak, daha fazla eğitim hizmeti vermeyi planlıyor. Açılan yeni şube ile bin 200 olan öğrenci sayısını bin 400’e çıkaracak olan KARBEM, ileride yeni şubeler açarak daha çok aileye ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

ÇOCUKLARIMIZA NE YAPSAK AZDIR
Eğitim merkezi açılışının ardından Başkan Selvitopu, 7-14 yaş arası çocukların, sosyal ve kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak programların da düzenleneceği Aydın Çocuk Evi’nin açılışını gerçekleştirdi. Dünya Çocuk Hakları Günü’nde böyle bir açılışı gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, çocukların da gününü kutladı. Yaptığı konuşmada ise Aydın Çocuk Evi’nin bölgede yaşayan çocukların gelişimine önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Selvitopu, “Çocuklarımıza ne yapsak azdır. Onları geleceğe hazırlamak,  onları gelecekte güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti ferdi yapmak bizim görevimizdir. Yetişmelerine hepimizin katkı koyması lazım. Aydın Çocuk Evi’ni bugün hep birlikte açıyoruz. Bu konuda bir derneğimiz bize destek olacak. Özellikle 7-14 yaş arası çocuklarımızın gelişmesine, daha donanımlı yetişmesine katkı koyacaklar. Ben onlara şimdiden Karabağlar Belediyesi olarak teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AİLE BÜTÇELERİNE DESTEK OLACAKLAR
Son olarak Aydın Semt Merkezi açılışını gerçekleştiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, bu semt merkezinde gençlere ve hanımlara yönelik meslek edindirici kurslar olacağını söyledi. Özellikle dar gelirli ailelerin meslek sahibi olmalarına katkı koymayı amaçladıklarını belirten Başkan Selvitopu, “Onlar da edindikleri meslek ile aile bütçelerine destek olacaklar” dedi.

 
Ankara’da zirve: Demirtaş 40 büyükelçiyle ne konuştu?
 
Karşıyaka’da sezon Peter Pan’la açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Meclisi’nde tramvay tartışması: Fasonvay proje mi olacak?
Oturuma AK Partili Doğan’ın tramvay çıkışı damga vurdu. Doğan proje hakkında ...
Valilikten Grup Yorum yasağına ilginç gerekçe!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde, Maden İşçileri Mücadele Derneği'nin organizasyonunda ...
Valilik Büyükşehir’den gece izni için evrak istedi!
Gece ve hafta sonu çalışma taleplerini değerlendiren İzmir Valiliği İl ...
 
Çeşme'de temiz deniz harekatı
Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Deniz Ticaret Odası, TURMEPA ...
Bergama Belediyesi'ni onurlandıran ödül
Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En ...
Başkan Atila şoför esnafıyla ‘ortak akıl’ için buluştu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Şoförler ve Otomobilciler ...
 
‘Karşıyaka’nın Filizleri’ne Avrupa onuru!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye'yi aşan ...
Ödemiş'te rekreasyon çalışmaları başladı
Ödemiş’in turizm açısından önemli bir yere sahip olan Gölcük mahallesinde ...
Çiğli'de 'evde sağlık' hizmeti
Çiğli Belediyesi tarafından, belediyenin hasta nakil aracıyla taşınan ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva