HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2015 Cuma - 14:18

Çeşme'de temiz deniz harekatı

Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, İzmir Deniz Ticaret Odası, TURMEPA İzmir, Çeşme Liman Başkanlığı, ÇEŞTOB, Çeşme Esnaf Odası ile İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği’nin katıldığı etkinlikte denizden çıkanlar hem üzdü hem de şaşırttı.

Çeşme de temiz deniz harekatı

Çeşme Yıldızburnu’nda gerçekleştirilen deniz temizliği etkinliğine Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, dalış yaparak denizin altında bulunan atıkları topladı.


 
Etkinlik öncesi konuşan Erkayıran, “İlçemizde gerçekleştirilecek olan uluslararası Optimist yarışları öncesi Çeşme Yelken Kulübü Başkanı ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede bu bölgenin temizlenmesi kararını aldık. Burada iki önemli unsur var. Organizasyon bölgesinin temizliği ve daha da önemlisi temiz bir deniz. İnsanlara çevre bilinci yerleştirmek adına bu etkinlikte hepimiz buradayız. Burada önemli olan kirletmemek. Keşke elimiz boş olarak dalıştan dönebilsek. Denizlerimiz bizim geçmişten aldığımız miras ve geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza bırakacağımız emanettir. Bu emaneti koruyarak sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.


 
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise çevre bilincinin önemine vurgu yaparak, “ Bölgemizin üç tarafı da denizle çevrili. Keşke buraları temizlemek zorunda kalmasaydık. Kıyıdan ve denizden yaratılan kirlilik üzerine herkese çok fazla görev düşüyor. Turizm ilçesi olarak en önemli varlıklarımızdan birisi temiz bir denizlerimiz. Buraları korumak da hepimizin en önemli görevi. Temennim, inşallah dalgıçlarımız eli boş dönerler. Burada katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü, esnaf teşkilatı adına bu organizasyonda yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Önümüzdeki hafta ilçemizde çok güzel bir organizasyon gerçekleştirilecek. Yelken yarışlarında mücadele verecek sporcuları ilçemizde ağırlayacağız. Kış sezonunda onları ağırlamanın heyecanını yaşıyoruz. Esnaf teşkilatı olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bundan sonraki organizasyonlarda da ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.



ÇEŞTOB Yönetim kurulu üyesi Mustafa Yüksekol ise sonbahar  sonunda biten sezonu canlandırmak adına yapılan bu tür organizasyonları destekleyeceklerini belirterek, “ Bugün hep birlikte güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Güzel bir spor etkinliği öncesinde deniz temizliği gerçekleştirerek insanlara bir çevre duyarlılığı mesajı vermek istedik. ÇEŞTOB olarak her zaman çevre duyarlılığı üzerine gerçekleştirilecek organizasyonlara destek olacağız” dedi.
 
TURMEPA İzmir Şube sorumlusu Saygın Yörük, organizasyona katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, “ Sistematik olarak devam eden kıyı deniz temizliklerinde esas amaç denizi temizlemenin en güzel yolu kirletmemek olduğunu vurgulamak. Bunu insanlara aşılamak istiyoruz. Bir cam şişenin 4 bin yıl sonra doğada kaybolduğunu düşünürsek çevremize karşı daha saygılı olunması gerektiğini insanlara çok iyi anlatmamız gerekiyor. Felaketin kıyısına gelmeden tedbirlerimizi alalım. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, bu tür organizasyonlarda oda olarak her zaman öncü olduklarını, en kolay temizliğin de denizi hiç kirletmemek olduğuna vurgu yaptı. 

İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Demir Alpay, “ Denizlerimizin korunması, planlı ve temiz kullanılması sektörümüzün önceliklerinden bir tanesidir. Burada yaşanabilecek bir kirliliğin sektörümüze ciddi zarar vereceğinin bilincindeyiz. Burada yapılacak temizlik öncesinde bizden dalgıç talep edilmesini çevresel bir bilince sahip sektör temsilcisi olarak memnuniyetle kabul ettik. Bu etkinliğin çok güzel bir örnek olmasını diliyoruz” diye konuştu.
 
Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Özlem Akdurak, ilçede gerçekleştirilecek olan Opti-Week yarışları öncesinde deniz temizliğine katılanlara teşekkür ederek, “ Sizler denizin altında, bizler de denizin üstünde denizle barışık bir hayat yaşıyoruz. Amacımız Türk halkının yüzünü denize döndürmek ve denizci nesiller yaratmak. Burada 60 sporcumuz faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki hafta lulübümüz uluslararası bir şampiyonaya ev sahipliği yapacağız. Bu şampiyonada 19 ülkeden 350 sporcu mücadele verecek. Çeşme’de en büyük problemlerimiz arasında yer alan kısa turizm sezonu bu tür yarışlarla daha da genişleyecektir. Bu organizasyona başlarken küçük adımlarla başladık ama Sayın Kaymakamımız ve belediye başkanımızın destekleri ile bütün kurumların katkısı sonucu büyük bir organizasyona dönüştü. Tüm halkımızı Salı günü saat 17.00’de açılış kortejimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

 
İzmir Macrocenter'la Mavibahçe'de buluşuyor
 
Flaş! Mali’de son durum: 6 THY personeli serbest
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bergama Belediyesi'ni onurlandıran ödül
Bergama Belediyesi, tarihi Havra ve Ev Restorasyonları nedeniyle, "En ...
Başkan Atila şoför esnafıyla ‘ortak akıl’ için buluştu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Şoförler ve Otomobilciler ...
‘Karşıyaka’nın Filizleri’ne Avrupa onuru!
Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve sınırları Türkiye'yi aşan ...
 
Ödemiş'te rekreasyon çalışmaları başladı
Ödemiş’in turizm açısından önemli bir yere sahip olan Gölcük mahallesinde ...
Çiğli'de 'evde sağlık' hizmeti
Çiğli Belediyesi tarafından, belediyenin hasta nakil aracıyla taşınan ...
KKTC’nin yeni Konsolosu’ndan Kocaoğlu’na ziyaret
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İzmir Konsolosluğu’na atanan İpal ...
 
Konak'ta el emekleri pazara çıktı
Konak Belediyesi, bünyesindeki semt merkezlerinde kurs gören kadınlara ...
Kesintisiz trafikte 2.adım: Marina kavşağı yer altına iniyor
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde karayolu alt geçidi inşaatını sürdüren ...
İzmir'in dere temizliğine amfibik destek!
İZSU Genel Müdürlüğü, dere temizliklerinde kullandığı; karada ve suda ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva