HABERLER>DÜNYADAN
20 Kasım 2015 Cuma - 14:24

Flaş! Mali’de son durum: 6 THY personeli serbest

Mali'nin başkenti Bamako'da silahlı saldırganlar, lüks bir oteldeki 170 kişiyi rehin aldı. Rehineler arasında yedi THY personelinin de olduğu öğrenildi. DHA, beş THY personelinin kurtarıldığını belirtti. Mali'de Ağustos ayındaki benzer bir saldırıyı El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlenmişti. THY yaptığı resmi açıklamada 2 personelin sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Flaş! Mali’de son durum: 6 THY personeli serbest

Rezidor Otel Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, saldırganlar, Hamdallaye mahallesindeki Radisson Blu Otel'de 140 müşteri ve 30 personeli rehin aldı. AFP'ye konuşan bir güvenlik kaynağı, "Her şey yedinci katta oluyor. Cihatçılar koridorda ateş ediyor" dedi.
 
AA, çıkan çatışmada ikisi güvenlik görevlisi üç kişinin öldüğünü bildirdi. Mali devlet televizyonu, rehinelerden 80'inin serbest bırakıldığını duyurdu. Otele giren Mali özel harekat güçlerinin düzenlediği operasyon sürüyor.

 
THY'DEN AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Otel'de kurtulan 6 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 1 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını söyledi.

Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti. Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi.

Kurtulanların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti. Genç, THY'nin hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Rehin kalan THY ekibini ve yolcuları almak için İstanbul'dan Bamako'ya gitmek üzere bir uçak hazırlandı. Özel sefer sayısı TK-5880 olan uçak saat Mali'ye hareket edecek.

DAVUTOĞLU: TÜRK REHİNELERLE İLETİŞİMDEYİZ
Rehin alınan THY kaptan pilotu İsmail Yerli, ikinci pilot Sadık Murat Arat, THY istasyon şefi Mehmet Atmaca ile kabin görevlisi Şerife Taşcı Kabacık, Lütfiye Deniz Kıvrak operasyonla kurtarıldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mali'deki rehine eylemine ilişkin, "Yedi vatandaşımız vardı. Beşi şu an itibarıyla kurtarıldı. Diğer iki vatandaşımızla da iletişimimiz var. Sağlıkları, sıhhatleri iyi. O bakımdan bir sıkıntı yok. İnşallah onların da kurtarılması için yoğun bir çaba içindeyiz. Yedi vatandaşımızın beşi salimen kurtarıldı. Diğer 2'sini inşallah önümüzdeki süre içinde kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
 
"10 SALDIRGAN" İDDİASI
Reuters'a bilgi veren üst düzey bir güvenlik kaynağı, otelde yaklaşık 10 saldırgan olduğunun tahmin edildiğini belirtti.
 
Ajansa konuşan güvenlik kaynakları, "Kuran'dan ayetler okuyabilen rehinelerin serbest bırakıldığını" iddia etti.
 
Şu ana kadar Hindistan 20, Çin ise yedi vatandaşının rehin olduğunu açıkladı.
 
Polis, otomatik silah seslerinin duyulduğu 190 odalı otelin çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.
 
ABD ve Fransız büyükelçilikleri, Bamako'daki vatandaşlarını güvenli bir yerde beklemeleri konusunda uyardı.
 
FRANSA 50 SUBAY GÖNDERİYOR
Fransa terörle mücadele konusunda uzman 50 seçkin subayı, otelin bulunduğu Bamako kentine gönderme kararı aldı. Fransız jandarma sözcüsü, "Yola çıkmaları an meselesi" dedi.

"DİPLOMATİK ARAÇLARLA GELDİLER"
Birleşmiş Milletler'in Mali'deki misyonunun sözcüsü Olivier Saldago, diplomatik araçlarla gelen saldırganların yerel saatle 07.00 sularında ellerindeki Kalaşnikoflarla oteli bastığını söyledi.
 
 

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü. Saldırıyı, El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü üstlenmişti. Örgütün Cezayirli lideri Muhtar Belmuhtar, Afganistan'daki bir patlamada sol gözünü kaybettiği için "Tek gözlü" ismiyle biliniyor.

 
Çeşme'de temiz deniz harekatı
 
Oran’dan flaş açıklama: Yeterli imzayı topladık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD Temsilciler Meclisi’nden mültecilere ret!
ABD'nin iki yasama organından biri olan Temsilciler Meclisi'nden, Suriyeli ...
Flaş! Paris saldırılarının beyni öldürüldü
Paris saldırılarının beyni olduğu belirtilen Abdülhamit Ebayud'un dün ...
Ünlülerin aşçısı Türk vatandaşı öldürüp, restorana gömdü!
Hamburg'taki Akdeniz restoranı Casa Alfredo'nun baş aşçısı Alfredo S., ...
 
Fransa Başbakanı’ndan kimyasal saldırı uyarısı
Fransa Başbakanı Manuel Valls, 'Teröristlerin kimyasal veya biyolojik ...
Obama G20 sonrası ilk kez konuştu: Esad…
Antalya'daki G20 zirvesinde Erdoğan ve Putin'le görüşen ABD Başkanı Obama ...
Rusya ve ABD'nin yeni IŞİD hedefi: Petrol tankerleri
Rusya IŞİD'in 500 petrol tankerini vurduğuna ilişkin görüntüler yayınladı. ...
 
Paris’te dehşet anları: Saldırıdan ilk görüntüler
IŞİD'in üstlendiği ve dünyayı şoke eden Paris katliamına ilişkin dehşet ...
Fransa'da bir saldırı daha: IŞİD sempatizanları...
Fransa'nın Marsilya şehrinde Yahudi bir öğretmen, IŞİD sempatizanları ...
'Joker' kabusu: Her hafta bir Müslüman öldüreceğim
Paris saldırısının ardından Kanada'da bir hafta içinde bir cami kundaklandı, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva