HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2015 Pazartesi - 11:31

Tepecik’in çehresini değiştirecek dokunuş

Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatan Konak Belediyesi Tepecik’teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda yürüttüğü düzenlemelerin ikinci etabına da başladı. Toplamda 14 bin 500 metrekarelik büyük bir alana sahip olan parkın ilk etap çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bu kez ikinci etap çalışmalarına geçti. Bin 180 metrekare alanı daha yenilemeye başlayan ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Parktaki çalışmaların bitmesiyle bölgenin de çehresi değişecek.

Tepecik’in çehresini değiştirecek dokunuş

Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nın ilk etabında Kapılar Semti tarafındaki giriş bölümünü yeni baştan düzenleyen Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yıllardır değişmeyen taş döşemeleri tümüyle yenilerken, giriş ve çıkış yollarını kullanıma daha uygun hale getirdi. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen elden geçirilerek parkın daha aydınlık ve görünür olması sağlandı. Yetersiz çocuk oyun grubu daha büyük ve modern bir oyun grubu ile değiştirilirken, çocukların özgürce oyun oynayabilmeleri için bir de kum havuzu eklendi. Çöp kovaları ve oturma grupları da yenilenen Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nda vatandaşların dinlenirken ağaçların gölgesinden yararlanabilmesi için uygun olan ağaçların çevresi oturma duvarıyla donatıldı. Parkın merkezinde yer alan oturma gruplarına ise pergole eklenerek gölgelik sağlandı. Rengarenk mevsim çiçekleriyle güzelleştirilen parkta sevimli dostlar da unutulmayarak belirli noktalara su kapları yerleştirildi.
 
YENİLEME HIZLA DEVAM EDİYOR
Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda yürütülen ikinci etap çalışmaları da oldukça yoğun şekilde devam ediyor. Parkın Yeşildere aksında bulunan eskiyen ve kullanışsız hale gelen mevcut kaldırım Fen İşleri Müdürlüğü’nce yenilenirken, parka ve iç kısımlara geçiş için yeni yol açılıyor. Park alanının bir kısmında bulunan molozları temizleyerek yeni yeşil alanları oluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parkın ilk etabında yer alan ağaç dokusunu yeni alanda da devam ettirerek buraya çam, selvi, turunç ve palmiye ağaçları dikti. Ayrıca çimlendirme çalışmaları da yaptı. Çalışmalar bittiğinde parkta yürütülen düzenlemeler ile bölgede her yaştan vatandaşın faydalanacağı 14 bin 500 metrekarelik bir yaşam alanı bölgeye kazandırılmış olacak.
 
KORUMAK HEPİMİZİN GÖREV
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldikleri günden itibaren ilçedeki park ve yeşil alanları koruyarak, yeniden görür hale getirmeye başladıklarını söyledi. Konak’ta mevcut yeşil alanlara ek yeni yeşil alanlar açmanın zor olduğunu ancak eldeki parkların daha düzgün ve kullanışlı hale getirilerek vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getiren Pekdaş, yürütülen düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini söyledi. Belediyenin yaptığı bakım ve onarım çalışmalarına halkın da koruyarak destek vermesini isteyen Başkan Pekdaş, “Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz tutarak bizlere destek olabilirler” dedi.

 
Yeni iddia: Ne Babacan ne Albayrak, ekonomi 3. isme!
 
Muş’ta mayınlı saldırı: 6 asker yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emir Facebook'tan mesaj attı, Başkan Görmez hemen yaptı!
Torbalı Çetineller Ortaokulu Öğrencisi Emir Yüksel, Belediye Başkanı Adnan ...
İzmir’in bisikletçileri tarihin peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı bisiklet yolları ve ...
Başkan Akpınar’dan öğretmenlere mektup
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 24 Kasım Öğretmenler ...
 
Sahil Bulvarı’na altın dokunuş: 5’i bir yerde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinden biri olan Mustafa ...
Çeşme'de ‘aşk rüzgarı' esti
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak ...
Menderes'te ova yolları yenileniyor
Menderes Belediyesi tarafından Oğlananası’nda ova yolları yenilenirken, ...
 
Çiğli 75. Yıl Parkı son düzlükte!
Çiğli Belediyesi’nin Egekent girişinde projelendirdiği 75. Yıl Türk Dünyası ...
Buca'da renkli çöp konteyner dönemi
Buca’da sokaklar yeni çöp konteynırı kutularıyla renkleniyor. Çöp konteynırlarının ...
Bornova Belediyesi’nden 'kadınlar özel' seminer
Bornovalı kadınlar, Bornova Belediyesi’nin “Kısırlık Tedavisi ve Menopozda ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva