HABERLER>EKONOMİ
30 Nisan 2015 Perşembe - 15:31

İzmirli işadamları Makedonya'dan döndü

Makedonya’ya aralarında CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da aralarında bulunduğu 75 kişilik kafileyle çıkarma yapan İZSİAD Heyeti, özel uçakla İzmir’e döndü. Makedonya seyahatinin her yönden çok verimli geçtiğini belirten İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, ‘’İzmirli iş insanları olarak bundan sonra bir elimiz Makedonya’da olacak. Yatırımların yanında, yeni ihracat pazarı da oluşacak. Bu süreçten karşılıklı fayda sağlayacağız’’ dedi.

İzmirli işadamları Makedonya dan döndü

İZMİR - İZSİAD Heyeti’nin Makedonya’da en üst düzeyde Başbakan NikoloGruevski tarafından kabul edildiğini belirten Başkan Küçükkurt, ‘’Yeni Başbakanlık Konutu’nda ilk kabul edilen heyet olduk. Bunu Makedonya Yabancı Yatırımlar Bakanı Sayın JerryNaumoff’ta söyledi. Başbakan NikoloGruevski’nin kabulü ve toplantıya katılması İZSİAD Heyeti’ne verilen önemin bir göstergesi. Zaten üyemiz olan Sayın CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun ve Konak Belediye Başkanı Sayın Sema Pekdaş’ın varlıkları da bizleri onore etti. Buradaki kabul son derece samimi bir ortamda geçti. Başbakan, bakanlar bizlere ülkelerindeki yatırım avantajlarını, ticaret kolaylıklarıyla ilgili bilgileri aktardı. Üyelerimiz kafalarındaki sorulara birinci ağızdan cevap aldı’’ diye konuştu.

İKİLİ GÖRÜŞMELER DE ÇOK VERİMLİ GEÇTİ
Makedonya Ticaret Odası ile İZSİAD arasında imzalanan Ticari İşbirliği Protokolü’nün ardından İZSİAD üyesi sanayici ve işadamlarının, Makedon sanayici ve işadamlarıyla yaptıkları ikili görüşmelerin de çok verimli geçtiğini ifade eden Başkan Küçükkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:‘’Üyelerimiz kendi iş alanları yada ilgilendikleri alanlarda faaliyet gösteren Makedon meslektaşlarıyla birebir görüştü. Faaliyetlerini, üretimlerini anlattı, pazar hakkında bilgi aldı. Bu süreç bundan sonra hızlanarak devam eder. Hem orada yatırım yapacak üyelerimiz, hem de oradaki pazara girmek isteyenlerin bu görüşmeleri devam ettirip, kısa sürede sonuç alacaklarını düşünüyorum. İZSİAD olarak bizim de bir elimiz Makedonya’da olacak, üyelerimize her konuda destek vermeye devam edeceğiz. Bu geziyi sadece ‘Makedonya’da yatırım yapmaya gittiler’ olarak algılamak olaya çok sığ bakmak olur. Makedonya şu anda 650 milyon nüfusluk bir pazarın tam ortasında. O pazara ulaşmada da kilit bir ülke. Orada yatırım yapmak madalyonun bir yüzü, o kadar sektörde açık var ki, en basiti şehirlerarası yolcu taşımada, aynı şekilde toplu taşıma da, tekstilde, hızlı tüketim malzemelerinde çok olanak var. Sadece orada üretip,satmak değil konu. Burada üretip, orada satmak, aynı şekilde orayı lojistik merkez yapıp, bu 650 milyonluk büyük pazara açılmak mümkün. Global ekonomide sadece kendiniz üretip, kendi pazarınıza satmakla ilerleyemezsiniz. Önemli olan her pazarda yer alabilmek, her yerde Türk iş insanı olarak faaliyet gösterebilmek. Orada yaptığım konuşmalarda da belirttim, bu işbirliği İzmir’e de, ülkemize de çok şey kazandıracak. Önümüzdeki günlerde de bunu göreceğiz.’’
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kapı vizesi’ çıkmazı! Konsolosluk: Hala 35 euro!
Yunanistan’ın Türkiye sahillerine direkt feribot bağlantısı olan Rodos, ...
Petkim’de ‘ilk çeyrekte’ yüzler gülüyor
Türkiye’nin petrokimyada tek hammadde üreticisi konumundaki Petkim, 2015 ...
Ekmekçiler sektörün sorunları için EBSO'da buluştu
Ekmek üreticileri, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)’nın önderliğinde gerçekleşen ...
 
Dış ticaret açığında rekor artış
Dış ticaret açığı, ihracattaki büyük düşüşe bağlı olarak uzun aradan sonra ...
‘Sıfırcı Hoca’dan flaş Türkiye yorumu
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ile ilgili flaş bir yorum ...
Fed merakla beklenen kararı açıkladı
ABD Merkez Bankası Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.
 
DTO personeline DUİR eğitimi
Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Deniz Kurdu 2015 Tatbikatı ...
Binlerce emeklinin beklediği karar Haziran’a kaldı
2000 yılından sonra emekli olan binlerce kişiyi ilgilendiren intibak davasının ...
TÜİK Bakan Şimşek’i terse yatırdı!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter hesabından hükümetin 12 yıllık iktidarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva