HABERLER>EKONOMİ
28 Mart 2012 Çarşamba - 17:53

‘İzmir en önemli yatırım merkezi olacak’

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerine hız verilmesi büyük inşaat şirketlerinin ilgisini kente çekti. Müteahhitler Federasyonu Başkanı, ''Gelecek 10 yılda sektörün en önemli yatırım merkezi İzmir olacak” dedi.

‘İzmir en önemli yatırım merkezi olacak’

İZMİR - İzmir'de kentsel dönüşüm projelerine hız verilmesi ulusal ve uluslararası grupları harekete geçirdi. Kentte bu yıl sonundan itibaren büyük dönüşüm projelerine başlanması öngörülüyor.
Müteahhitler Federasyonu verilerine göre İzmir'de konutların yüzde 40'ı afet riski taşıyan alanlarda kurulu bulunuyor. Yapıların yüzde 55'inin kaçak olduğu kentte, ruhsatlı binaların da önemli bölümü deprem yönetmeliğine göre güçlendirmeye ihtiyaç duyuyor. Kentte heyelan riski taşıyan Kadifekale'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı kentsel dönüşüm projelerinin ardından 12 dönüşüm projesi için yasal düzenleme bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın İzmir'deki kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini açıklamasının ardından müteahhitlik şirketleri yeni projeleri gündemlerine almaya başladı. İzmir merkezli Müteahhitler Federasyonu'nun Başkanı Necip Nasır, İzmir'in bu yıl sonundan itibaren inşaat sektörü için en cazip merkez haline geleceğini açıkladı.

Kentteki gecekonduların hızla dönüşümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bazı yasal düzenleme önerilerinde bulunduklarını, Bakan Bayraktar'ın önerileri olumlu karşıladığını belirten Nasır, EXPO 2020 adaylığı kapsamında İnciraltı bölgesi için hazırlanan özel yasanın meclisten geçmesiyle birlikte İzmir'in yeni bir döneme gireceğini dile getirdi.

YENİ KENT MERKEZİ PLANI
Nasır, Alsancak-Turan bölgesinde hayata geçen Yeni Kent Merkezi planıyla belli yatırımcı grupların ekiplerini İzmir'e yönlendirdiğini anlattı: ''Gelecek 10 yılda sektörün en önemli yatırım merkezi İzmir olacak. Kamunun yatırım yapmasına gerek yok, sadece biran önce planlamaları hayata geçmesi yeterli olacak. İnşaat sektöründe görülmemiş bir ivme yaşanacak. Şu anda aralarında yabancı oyuncular da olmak üzere bir çok grup İzmir'e gözünü dökmüş gardını almaya çalışıyor. İnciraltı kanunu iki hafta içinde onaylanırsa yatırımların startı da verilmiş olacak. Konak, Karşıyaka, Buca ve Karabağlar'ın kentsel dönüşümü için de özel kanun çıkarsa İzmir'in önünü kimse tutamaz.''

SANCAK: İZMİR'E BAKIŞ DEĞİŞTİ
Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise İzmir'e kentsel dönüşüm projelerinde rol almak üzere geldiklerini, bu yöndeki projeler için ilk adımların atılmaya başlamasının sevindirici olduğunu söyledi. Grup olarak yasal düzenlemelerin tamamlanmasını beklediklerini, İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin en önemli aktörlerinden olmak istediklerini dile getiren 

Sancak, şu bilgileri verdi:
''Kentsel dönüşüm konusunda pilot iller arasında İzmir de bulunuyor. Ancak bizim yaptığımız görüşmelere göre bu işin en önemli merkezi İzmir olacak. Şu an yasanın çıkmasını bekliyoruz. Yasaya paralel olarak belediyeler bu yasanın gücünü arkasına alarak planlamalara başlayacak. Bu sene sonuna kadar planlanmış ve harekete geçilmiş olur. Kentsel dönüşüm uzun yıllar sürecek. İzmir'deki gecekonduların 20 yıldan önce temizlenmesi mümkün değil''
İnşaat sektöründe İstanbul'un doluluğa ulaştığını, yatırımlar için yeni bir merkezin arandığını, burada da en cazip bölgenin İzmir olarak gözüktüğünü dile getiren Sancak, İstanbul merkezli grupların İzmir'de yatırım yapmaya artık daha sıcak yaklaştığına da dikkat çekti.
Sancak, ''Büyük gruplar şu ana kadar İzmir'den çekiniyorlardı. Son 6 ayda bu algı değişti, 'İzmir gelecek vadediyor, yatırım yapılır' fikri oluşmaya başladı. Çok ciddi gruplar arsa almaya başladı. Bu hareketliliği bizzat izliyoruz'' dedi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RÜYALAR GERÇEK OLSA 29 Mart 2012 Perşembe 07:55

Aylardan beri kentsel dönüşüm konusunda bol-bol konuşuluyor,ama ortada elle tutulur hiç bir şey yok.Kentsel dönüşüm fiilen başlamadan,gözlerimle görmeden inanmam.Bu ülkede çok şey konuşulur,ama çok az şey yapılır..

Yorumu oyla      16      6  
İnciraltı 28 Mart 2012 Çarşamba 19:07

Expo alanında yerimiz var, akibetini bilmiyoruz. İnşallah Expo mağduriyetler üzerine kurulmaz...

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine üç haftada üçüncü zam! 5 liraya dayandı
Benzine 5 kuruş daha zam geldi. Zam bu geceden itibaren geçerli olacak.
İMKB Başkanı: VOB için yetki hükümette
İzmir Ticaret Odası’nın özel gündemli meclis toplantısında konuşan İMKB ...
İzmir Optimum'la tanışıyor
Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.(RGY)’nin Türkiye’deki AVM kavramına ...
 
"Bilinçsiz yatırımcı Veliefendi'ye gitsin!"
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, Türkiye’nin ...
Fuarda İzmir-Selanik kardeşiliği
Selanik Fuarı yetkilileri ve Yunanlı işadamları, 1-2 Eylül tarihleri arasında İzmir Fuarı’nda olacak
İzmir iş dünyasını Dragon heyacanı sardı
Dünyanın en kalabalık su sporları organizasyonu olan Dragon Festivali’nin ...
 
Folkart mimarisini ODTÜ’lüler inceledi
Folkart’ın İzmir’e kazandırdığı projeler üniversitelerin mimarlık fakültelerinin ...
Kestelli VOB tartışmasına sert tepki verdi!
Kestelli, VOB'un, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Altın Borsası ile ...
VOB'u İstanbullulaştırma senaryosu!
Sabah Gazetesi'nin Ege Bölge Temsilcisi Ünal Ersözlü, IMKB'nin bir türlü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva