HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2019 Cuma - 15:09

İzmir’de listeler teslim edildi kriz bitmedi… İlçe Başkanı: Kurye değilim!

CHP Gaziemir İlçe Başkanı Özkan, İl Başkanı Yücel’in genel merkezden ilçe başkanları için aldığı iddia edilen listeleri seçim kuruluna teslim etme yetkisine tepki gösterdi. Özkan, “Yöntem yanlış... Bizim inisiyatif alınmadı. Bize kuryelik yaptıracaklar. Örgütün düşüncesini listeye yansıtmadan listeyi hazırlayıp, ‘haydi götürün teslim edin’ diyorlar. Bu benim 45 yıllık partiye verdiğim hizmete, ideolojime, ilçeme ters bir uygulama. Ben bu yönteme tepki koydum” dedi. Listeleri Özkan’ın yerine İl Yöneticisi Kart teslim etti.

İzmir’de listeler teslim edildi kriz bitmedi… İlçe Başkanı: Kurye değilim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart yerel seçimleri için hazırlanan belediye başkan ve belediye meclis üyeliği aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) takvimine göre ilçe seçim kurullarına iletildi. Süreç İzmir açısından hareketli ve sancılı geçti.

Fakat bir de genel merkezden yerel örgütlere verilen listeleri teslim etme yetkisi noktasında kriz yaşandığı öğrenildi. Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan aday listelerini seçim kuruluna iletmeyi reddetti. Yaşananlar sonrasında ise genel merkezden özel izin çıkarıldı ve Gaziemir listesini seçim kuruluna ilçe adına İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kart ulaştırdı.

KİM SORUMLUYSA LİSTEYİ O VERSİN
İddiaya göre; İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanları Whatsapp grubundan “Ankara’dan 09:40 uçağı ile İzmir’e dönüyorum. Listeler bende, teslim etme yetkisini mücadele edip ilçe başkanlarına aldım” mesajı attı. Bunun üzerine Gaziemir İlçe Başkanı Özkan ise, “Listeleri yaparken örgütün düşüncesini İlçe Başkanı olarak benden almadınız, yetki bizde diyerek karıştırmadınız, hiç bir kurala ve mahalle dengelerine bakmadan hazırladınız, hazırladıktan sonra şimdi listeleri verme yetkiniz sizde diyorsunuz, verdiğiniz yetki; kendinizin hazırladığı listenin seçim kuruluna verme yetkisidir, kuryelik yetkisidir. Ben ilçe başkanıyım kurye değil. Yetki listelerin oluşturulması için alınır teslim edilmesi için değil, listenin sorumluluğu bende değildir kim sorumlu ise versin” diyerek tepkisini dile getirdi. Listeleri ilçe seçim kuruluna ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kart’ın verdiği aktarıldı.

BİZE KURYELİK YAPTIRACAKLAR!
Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Başkanı Özkan, “Buraya atanan arkadaşların hepsi partili. Onlara bir şey demiyorum. Tepkim isimlerle ilgili değil. Yöntem yanlış. Bizim inisiyatif alınmadı. Bize kuryelik yaptıracaklar. Örgütün düşüncesini listeye yansıtmadan listeyi hazırlayıp, ‘haydi götürün teslim edin’ diyorlar. Bu benim 45 yıllık partiye verdiğim hizmete, ideolojime, ilçeme ters bir uygulama. Ben bu yönteme tepki koydum. Bununla ilgili tartışmayı omuz omuza çalışıp seçimi aldıktan sonra yetkili kurullarda yapacağız. Ben tepkimi koyarak kabul etmediğimi ilettim. Genel merkezden sadece Gaziemir listeleri için ayrı bir yetki çıktı. Tek tepki koyan ilçe başkanı benim diyor biliyorum. Ben yönteme karşı olduğumu söyledim” ifadelerini kullandı.

 
Altay'da Karafırtınalar temkinli
 
AK Parti'nin Meclis başkanı adayı başvuru yaptı
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ÖZDE CHPLİ 23 Şubat 2019 Cumartesi 16:09

Siyasette bir yere aday adayı olan arkadaşlar, bütün koşulları bile bile aday adayı oluyorlar.Sonra kendileri aday gösterilmeyince feryat figan.Buraya yorum yazan arkadaşlar eğer kendilerini CHP li olarak tanımlıyorlarsa vay onların haline.Kardeşim listelere baktığınızda ilk 20 de 9 kadın aday var. Mahalle dağılımları da olabildiği kadar gözetilmiş. Belediye yönetimi bir takım işidir.Başkan adayı ve Meclis grubuna başarılar dilerim. Gün birlik olma zamanıdır.

Yorumu oyla      5      6  
Mesut 23 Şubat 2019 Cumartesi 14:23

İzmir gibi bir şehirde Kasım Özkan gibi bir başkan bulupta kıymetini bilemeyenler biraz çevrelerine bakıp değer bilsinler unutmasınlar Gaziemir için Sarnıç için partimiz için birlik olmamız gerekiyor kimseyide küstürmesinler başkan adayı olmak ,meclis adayı olmak önemli deyil hepimiz için seçim kazanmak önemli her kese saygılar

Yorumu oyla      4      6  
Kim bu Sarnıçlılar? 23 Şubat 2019 Cumartesi 14:15

Hangi mahallede oturuyor? Ne iş yapıyor? Kim tanıyor? Sarníçı nerede temsil etmiş? Hangi sırada yer alıyor? Yazın da buz de bilelim.... Gaziemir ve sarnıçı paylaşmıyorlar. Bu liste onun kavgası. AKP''nin ekmeğine yağ sürdüler. Gaziemir talan edildi belirli kişiler tarafından. CHP Gaziemir''de onun kavgası var. Doğru düzgün iki dönemdir hizmet yapmayan H.İ.Şenol biletini kestiler. Neymiş Seydiköylü imisler. Yiyiyorlar birbirini.

Yorumu oyla      5      5  
hasgaziemirli 23 Şubat 2019 Cumartesi 12:23

eyyy kasım özkanı savunanlar kasım özkanın desteklediği adaya adayı aday olsaydı siz ozaman listeyi görcektiniz bisürü leş kargası listede olcaktı vana kapandı artık musluk akmıcak acı var.

Yorumu oyla      4      6  
Ayıp 23 Şubat 2019 Cumartesi 08:47

Meclis’e giremeyip buradan yorumlarla atıp tutmak kolay, sizin partililiğiniz işte buraya kadar. Aktepe ve Emrez’den listede 3 kişi var ve çok sevilen çok Çalışkan kişiler. Sarnıçta oturan ise üç kişi var, ayrıca sarnıçta bir çok akrabası olan dördüncü kişi var. Başkan zaten kendisi göçmen, bırakın artık bu kuyruk acısını, buradan Gaziemiri bilmeyenleri yanıltmayın !

Yorumu oyla      6      6  
Bucalı 23 Şubat 2019 Cumartesi 08:05

Deniz Yücel istifa...Buca üzerinde de ne oyunlar oynandı.

Yorumu oyla      5      5  
Sarnıç,lı 22 Şubat 2019 Cuma 23:26

90 bin gaziemire yerleşmiş Anadolu halkını 50 binlik sarnıç halkını hiçe sayıp 7000 tane seydiköylü Gaziemiri yönetmeye çalışıyor bence sizinki akıl tutulması Nelerin pazarlığı yaptınız acaba seydi köylülerle Bu listede sarnıç nerede aktepe emrez nerede

Yorumu oyla      6      6  
Muratt 22 Şubat 2019 Cuma 22:29

Ya hemşerim neden yakiniyorsun aciz bir insanlar gibi.madem ilceni seviyordun madem ben kurye degilimdiyorsun madem önce delegelerim önce ilcem diyordun.koltuğu makamı dusunmeyecektin.Ankara''dan getiren postacı il baskanindan listeyi alacaktın.ilçe binasına gelip tum arkadaşlarınla acil toplantı yapıp hakeden listeyi yapıp seçim kuruluna teslim edecektin hemde tam saat 17:00 de.iste ilcesini delegesini dusunmekboyle olur.Sen neyapoyorsun ;Aman ha bende suç kalmasın kim ne yaparsa yapsın.bumudur ilceni savunmak bumudur liderlik hadi be sende şimdi çıkmış ağlıyorsun vallabilla ben yapmadım

Yorumu oyla      6      5  
aktepeli 22 Şubat 2019 Cuma 22:17

Merak etmeyin sn. Kasım Özkan bey,siz ve sizler gibilerin intikamını 31 Mart' ta sandıkta alacağız. Böyle parti anlayışı, böyle beceriksizlik görülmemiş bişey. SONUÇ: Gaziemir belediyesi AK belediyecilikle şahlanacaktır.

Yorumu oyla      6      6  
zeki karagöz 22 Şubat 2019 Cuma 18:37

aynı aksaklıklar dinar da yaşandı meclis üyeliği sıralamasında hatırı sayılır insanların görüşleri uygulandıparti içinde seçim yapılmasına rağmen yapılan seçim yani parti iradesi hiçe sayıldı. biz burda bir ittifak yaptık fakat biz destek vermemize rağmen bizlerin görüşleri alınmadadan liste oluşturuldu CHP örgütlerinin hiç bir yaptırım gücü kalmadığı gibi resmen teslim olun muş bir hava yaratıldı takdir sizlerin

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko, annelerin mağduriyetini meclise taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, sigorta öncesi doğum borçlanması bekleyen ...
‘Bucalı Çuvalcı Veli’nin torunu meclis üyesi adayı oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye meclis üyeliği aday listesi belli ...
Arınç: Affetmeyeceğim tek şey parti kurmaları olur
Eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti'den ...
 
CHP Selçuk'ta 3 meclis adayından istifa!
İzmir'in Selçuk İlçesinde CHP Belediye Meclis üyesi adayı 3 kişi adaylıktan çekildi.
AK Parti Konak adayı Eroğlu'ndan yerinde çözüm sözü
Konak Belediye Başkan Adayı Mimar Melek Eroğlu, “Mahallerimizden belediyemize ...
Bakan Pakdemirli, Ege'de ders vermeye başladı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari ...
 
AK Parti'li Şengül: Metro üzerinden İzmir'i aldatma yarışına girdiler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bazı basın organlarında Halkapınar ...
MHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
İhraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Hatay Dörtyol ...
AK Parti Buca adayı Arslan'dan Noter tasdikli vaat
"Böyle Buca dostlar başına" sloganıyla yola çıkan Ak Parti Buca Belediye ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva