HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2019 Cuma - 13:16

AK Parti'li Şengül: Metro üzerinden İzmir'i aldatma yarışına girdiler!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, bazı basın organlarında Halkapınar ile Otogar arasında yapılacak metro için hükümetin 30 bin lira bütçe ayırdığına ilişkin çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Asıl bütçenin ihale aşamasında belirleneceğini belirten Şengül, İstanbul, Konya ve Ankara’daki metro projelerini örnek gösterdi.

AK Parti li Şengül: Metro üzerinden İzmir i aldatma yarışına girdiler!

Başkan Şengül, “Ankara’daki Esenboğa Havalimanı Raylı Sistem Hattı için ödenek 30 bin TL, İstanbul’daki Yenikapı-İncirli-Sefaköy Metro Hattı ile Konya’daki Hafif Raylı Sistem Hattı için de ödenek 20 bin TL görünüyor. Belirtilen tüm rakamlar sembolik. Daha sonra ihale aşamasına gelindiğinde zaten ödenek ayrılacak” dedi.

Halkapınar-Otogar metrosunun, 2 milyar 334 milyon TL bedelle hayata geçecek büyük ve önemli bir yatırım olduğunu belirten Başkan Şengül, proje kapsamında 40 adet de araç alımının planlandığını ifade etti.

-HALKAPINAR-OTOGAR METROSU BÜTÇESİ TARTIŞMASI!

METRO İÇİN KARARLIYIZ
Hükümet olarak Halkapınar-Otogar metrosunun hayata geçirilmesi noktasında kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Şengül, “AK Parti, bugüne kadar İzmir’e verdiği hiçbir sözü havada bırakmadı. Türkiye’nin batıya açılan kapısı olan İzmir’in gelişimi için her türlü desteği sağladık. Her seçim öncesi, hükümetin İzmir’i diğer şehirlerden ayırdığı ve kente gerekli yatırımı yapmadığına ilişkin algı oluşturulma çabasına giriliyor. Ancak böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil“ dedi.

ÖNÜNDE ENGEL BULUNMUYOR
Başkan Şengül, şöyle devam etti: “İzmir halkının şehir içi ulaşımda rahat etmesi ve araç trafiğinin de azalması için Halkapınar-Otogar metrosunun yapılması büyük önem taşıyor. Hükümetimiz de bunun bilincinde. Metronun önünde herhangi bir engel yok. Metro projeleri, siyasi malzeme yapılacak ve üzerinden polemik oluşturulacak bir konu değil. Ama nedense İzmir’de tam tersi bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. İzmir’de kendi beceriksizliklerini örtmeye çalışanlar, bugüne kadar metro konusunu sürekli gündeme taşıdı. Metro üzerinden İzmir’i aldatma yarışına girdiler. İzmirli hemşehrilerimizin içi rahat olsun, metroyu onlarla buluşturacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın”

 
Altınordu'da parola galibiyet!
 
Bakan Pakdemirli, Ege'de ders vermeye başladı
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Otuzbin 23 Şubat 2019 Cumartesi 04:55

Otuzbin TL satır boş geçmesin diye yazılmış rakam olup harcanacağı anlamına gelmez! '018 yatırımı için de böyle bir rakam kondu ve harcanmadı! 24 haziran seçimi öncesi yılın 2nci yarısı harcanacak falan dediler, tabii ki İzmirliler değil ama ahmaklar va salaklar inandı sadece! Bu utanmaz da adayları da konuşturulmamayı hakediyorlar! Bunu da planlı yapıyorlar, insanların sabrını taşırıp, olay çıkarmanın, yeniden mağduru oynamanın peşindeler! Gülün, geçin, 'mahallemizin delisi' muamelesi yapın.

Yorumu oyla      6      5  
İlker 23 Şubat 2019 Cumartesi 00:49

İzmir in vergileri nereye gidiyor ?

Yorumu oyla      6      5  
seferiss 22 Şubat 2019 Cuma 20:25

Algı gerçekleştirmesine izin vermeyin kardeşim ! Yapın geçin. Medyadan Varan 1 : Ulaştırma Bakanlığı tarafınca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosunun ÇED süreci tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED raporu onaylanan proje, toplam 531 milyon liraya mal olacak. 4,5 kilometrelik hattan oluşan projenin 30 ayda tamamlanması planlanıyor. Varan 2:Aç kapa yöntemiyle yapılacak İzmir’e yapılacak ilk metro projesi şehir trafiğini rahatlatacak. Metroda 5 durak bulunacak ve Üsküdar-Sancaktepe Metro hattında uygulanan aç-kapa yöntemi bu projede de hayata geçirilecek. Varan 3: Şimdi de alınan ekonomik tedbirler kapsamında Türkiye’de yapımına başlanmayan tüm yatırımlar gibi bu proje de başka bahara kaldı. Ne zaman başlayacağı da belli değil. En az 3 yıl da inşaat süresi olacağı düşünüldüğünde, İzmirli 5 yılı aşkın süreyle, otogara otobüs ya da minibüsle gitmeye devam edecek. The end.

Yorumu oyla      10      6  
hamd olsun 22 Şubat 2019 Cuma 19:29

Kislik kulliyenin masrafi astronomik, vip jumbo jet alindi, yazlik kulliye yapiliyor maliyeti cok yuksek Izmirli bu kadar devletin gideri varken Izmire ne yatirimi cek cak ile idare ediverin gari

Yorumu oyla      12      6  
makam 22 Şubat 2019 Cuma 19:19

Ak partili buyuksehi belediyelerine hafif rayli sistem ve metro yapimi icin hazineden para yardimi yapiliyor Izmire yok. Bu rakamdan sonra adinin onunde makam olarak Izmir yazanlar Izmirli acisindan bitmistir. Ak parti secmeni artik konusuyor, soru soruyor, elestiriyor. Duymamazliga devam edin.

Yorumu oyla      12      6  
Ercan 22 Şubat 2019 Cuma 18:59

Sayun sengulej bir sorum var.Buca metrosuna zamaninda niye onay vermeyip bekletiyorsunuz .Sorum iki.Islami bankasinndan narlidere metrosu icin çok düşük faizli krediye iktidarınız neden onay vermedi.Ya biz vazgectik sizin metro falan yapmanızdan yapilanlara bile engel cikartiyorsunuz ama sanirim bizim siyasetimizde utanma kelimesi manasını yitirmiş .Yoksa sahne alip bu cümleleri sarfetmezdiniz.

Yorumu oyla      11      6  
Çokdafifi 22 Şubat 2019 Cuma 18:36

Hükümetin 2019 yılı bütçesinden İzmir''e yatırım payı 200 milyon TL.İzmir Büyükşehir Belediyesi''nin 2019 bütçesinden sadece yatırıma ayırdığı pay 1 milyar 500 milyon TL.Ateistler bunu da açıklasın.

Yorumu oyla      9      6  
Bülent ışık 22 Şubat 2019 Cuma 17:58

Buca tramvayı icin atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye niçin vermediniz? Eskiden Basmane Garının yan tarafında Tepecik'e giden yol üzerinde ( Yıldız sinemasının karşısında) ve Bayramyerinden ikiçeşmelik'e inen yol üzerinde (Cicipark'ın ön tarafi) yanyana sıra dükkanlar vardı. Oraya da sıra sıra dükkan mı yapacaksınız ?

Yorumu oyla      13      6  
Nurizade 22 Şubat 2019 Cuma 17:20

AKP İzmir''e metro ya-pa-maz. Neden mi? Yaparsa yaptıkları metro maliyetleri İBB nin maliyetleri ile karşılaştırıldığında ne kadar götürdükleri ortaya çıkar da ondan.

Yorumu oyla      19      6  
karışık chp 22 Şubat 2019 Cuma 16:33

diyen akp trolü.BIRAK BU NUMARALARI DA KABATAŞ CAMİDE İÇKİ İZMİRDE KOKU İZMİRİN İÇME SUYU YALANLARINI BİR İZAH ET.O KADIN ÇÖP KARIŞTIRIYOR MU?KARIŞTIRIYOR.GİDİP KADINI KORKUTUP İSTENİLEN SÖYLETİLMİŞTİR.NEREDEN BİLİYORSUN?

Yorumu oyla      27      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
İhraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen Hatay Dörtyol ...
AK Parti Buca adayı Arslan'dan Noter tasdikli vaat
"Böyle Buca dostlar başına" sloganıyla yola çıkan Ak Parti Buca Belediye ...
O fotoğraf için Kılıçdaroğlu'na suç duyursu!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında gösterdiği "çöp toplayan ...
 
Cumhur İttifakı Çeşme adayı Cenger: 1-0 olsun bizim olsun!
Çeşme Belediye Başkan Adayı MHP’li Cenger, “Çeşme ile yatıp Çeşme ile ...
CHP'li Polat İzmir'in ÇED bilançosunu çıkardı
CHP’li Polat’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı ...
AK Parti Bayraklı adayı Aslan: Sorunları biz çözeceğiz
Cumhur ittifakı ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, ...
 
Erdoğan'dan '19 Mayıs' genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal mücadelesinin mihenk taşlarından ...
Zeybekci: İzmir geri gitti!
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ...
Adliye saldırısı ve Soma faciasından kurtuldular... Başkan adayı oldular!
Vatan Partisi, Konak’ta Adliye Saldırısı’nda çatışmanın ortasında kalan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva