HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2019 Cuma - 11:17

Cumhur İttifakı Çeşme adayı Cenger: 1-0 olsun bizim olsun!

Çeşme Belediye Başkan Adayı MHP’li Cenger, “Çeşme ile yatıp Çeşme ile kalkıyoruz. Çeşme halkı beni seviyor, ben de Çeşme halkını seviyorum” dedi ve 31 Mart akşamında ortaya çıkacak tabloyla ilgili tahminin sorulması üzerine konuştu. Cenger, “1-0 olsun bizim olsun! Mutabakatın karşılığını görürsem farklı kazanırım. Ben hizmet etmeye geliyorum ama Çeşme’yi korumaya geliyorum. Çeşme kazansın” ifadelerini

Cumhur İttifakı Çeşme adayı Cenger: 1-0 olsun bizim olsun!

EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın Çeşme Belediye Başkan Adayı Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Mustafa Cenger, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.  

Cenger, 31 Mart yerel seçimleri üzerinden net mesajlar verirken seçilmesi halinde ilçede hayat geçireceği proje, yatırım ve çalışmalara dair açıklamalarda bulundu.ÇEŞME İLE YATIP ÇEŞME İLE KALKIYORUZ
Cenger, “Yaşadığımız yere hizmet vereceğiz. Kendimizden bir şeyler vereceğiz. İnsanlarımıza hizmet vermek istiyoruz. Niyet bu olunca akıbet de umarım hayırlı olur. Çeşme’yi çok seviyorum. İşlerimiz de siyasetimiz de Çeşme. Çeşme ile yatıp Çeşme ile kalkıyoruz. Orayı kalkındırmak ve markalaştırmak için eşimle birlikte çalışıyoruz. Görev verirlerse Çeşmelilere aktif olarak hizmet etmeyi bekliyoruz” dedi.  

BENİ ADAYLIĞA DOSTLAR GETİRDİ
Adaylık kararına ilişkin konuşan Cenger, “Bu dönem adaylık düşünmüyordum. İnsanların karşısına sürekli aday olarak çıkmanın, ısrar etmenin anlamsız olduğunu düşünmüştüm. İttifakta Çeşme MHP’ye bırakıldı. Sema Hanım da çekildi. Anketlerde benim adımın önde çıktığını dostlarımız getirdi beni aday yaptı. Yola çıkmış olduk” açıklamasını yaptı.ÇEŞME HALKI BENİ SEVİYOR, BEN DE ÇEŞME HALKINI SEVİYORUM
“Ben Çeşme’de sevilen bir insanım” diyerek sözlerini sürdüren Cenger, “İnsanlarla hep iç içe yaşadım. Beni orada siyaset üstü bir insan olarak bilirler. Kimseyi siyaseten kırmadım. 3 seçim kaybettim, bana oy vermeyen insanlara hiç kızmadım. Mutlaka bir gerekçeleri vardır dedim. Ama gerçekten Çeşme halkı benim hizmetimi görmek istiyor. Bana hep gönüllerin başkanı derler. Ama artık gönüllerden çıkıp sandığa girme zamanı. Çeşme halkı beni seviyor, ben de Çeşme halkını seviyorum. Benim burada olmamın ana teması bu!” ifadelerini kullandı.

GÖREVE GELİRSEK O REZİDANSLARI TURİZME KAZANDIRACAĞIZ
Turizme ayrı bir parantez açan Cenger, “Yeni sayfada olmazsa olmazım turizm… 45 günlük turizm sezonu önce 3 sonra 6 aya yayılacak sonra 1 yıla çıkacak. Deniz, kum, güneş Türkiye’nin her yerinde var. Herhangi bir rekabete girmemize gerek yok. Bizim termal kaynaklarımız var. Bir türlü hayata geçirememişiz. Hiçbir hamle yapılmamış. Alaçatı bizim için büyük lokomotif. Ancak orada da küçük dokunuşlar yapacak projelerimiz olacak. Sahil kısmında yeni oteller açılacak. Yatak sayımız artmalı. Çeşme’de nitelikli sayıda 20 bini geçememişiz. Bir rezidans çılgınlığı almış yürümüş. Göreve gelirsek o rezidansları turizme kazandıracağız” dedi.DAHA HİÇBİR ŞEY DEĞİLKEN ÇEŞME’YE HİZMET ETTİM
Çeşme’ye gelen hizmetler üzerinden örnekler veren Cenger, “Ben hiç belediye başkanı olmadım. Adaylıklarım var. Bir şey olmadığımız halde hükümetimizin ilgisini çekmeyi başardık. Bugün Çeşme’de hastane varsa, TOKİ bin 180 tane konut üretmişse bunlarda benim payım vardır.  En son 1999’da başkan yardımcısıydım. 20 yıl geçmiş. Hükümet destekli bu projeler sayemizde Çeşme’ye verilmiş. Daha biz hiçbir şey değilken bunlar yapılmış. Belediye başkanları da Çeşme’ye hizmet etmişlerdir. Bir şey demiyorum. Muhittin benim arkadaşımdı, Faik Ağabey bizim ağabeyimiz. Onlarla çalışmışız. Bizim topraklarımızda seçim biter dostluk devam eder. Bu seçimler kaybedeni olmayan seçimlerdi” diye konuştu.  

BEN BALIĞIMI DA YERİM, RAKIMI DA İÇERİM, İBADETİMİ DE YAPARIM
AK Parti’ye yaşam tarzı üzerinden İzmir’de yöneltilen eleştirilere cevap veren Cenger, “Ben bunları dikkate almıyorum. Bu klasikleşmiş bir düşünce. Beni tanıyanlar bu tür söylemleri yapmazlar. Çeşme’de yaşayanlar beni biliyor, akıllarının ucundan geçmez. Ben İzmirliyim. Yaşam tarzından kast ettikleri ne onu da bilmiyorum. Benim müdahale etmem nasıl beklenir? Ben balığımı da yerim, rakımı da içerim, ibadetimi de yaparım. Ben bunlara gülüp geçiyorum. Bizim derdimiz Çeşme’de turizmi yükseltmek, misafirlerimizi ağırlamak. Beni ben olarak değerlendirin. Bazı şeyleri bazı mecralara çekmeye çalışmayın. Ben size hizmet edebilecek miyim? Bunlara odaklanın. Kimse kimsenin özel hayatına bu kadar girmemeli. Garip bir algı var” dedi.EVİNİZİN ANAHTARINI BANA BIRAKIN!
Cenger, “Bazen vatandaşlar sıkıntılarını söylüyor. Ben de, ‘iyi ya ben bunlar için adayım. Bunları bitirmek için görev istiyorum’ diyorum… Şimdi sırada ben varım. Niçin buradayız? Gerçekten derdimiz hizmet mi? Yoksa kafamızda rant mı var? Çeşme halkı bunun muhasebesini yapacak. Evinizin anahtarını bırakıyorsunuz. Bana bırakın bana! Sorumluluğumun farkındayım. Çok büyük beklentiler var. Çeşme’nin zaman kaybı var. Otoparklar yapacağız. Alanlar yapacağız. Çeşme’nin girişini güzelleştireceğiz. Hepsini vatandaşa anlatacağız. Sorunları biliyoruz” ifadelerini kullandı.

PLAJLAR TAMAMEN ÜCRETSİZ OLMASIN, KÜÇÜK BİR MEBLAĞ ALINSIN
Geçtiğimiz yıl Ilıca Plajı’na girişlerin ücretsiz olmasının hatırlatılması üzerine konuşan Cenger, “Ben plajların tamamen ücretsiz olmasına karşıyım. Plajlar ücretsiz olmasın. Küçük meblağ olsun. Orada karpuz kabuklarını nasıl toplayacağız. O kadar da değil. Biz dünyanın her yerinden misafir ağırlıyoruz. Tabii ki, halkın gireceği alanlar olacaktır ama belediye şirketi kontrolünde olsun. Hem de istihdam yaratmış oluruz” dedi.NELERİN YAPILACAĞINI VE NELERİN YAPILMAYACAĞINI BİLİYORUM!
“Görev verildiği zaman Çeşme’de ne yapacağımız çok iyi biliyorum. Ama nelerin yapılmayacağını da biliyorum. Çeşme’ye, istenmeyen, zarar verilecek hiçbir şey yapılmayacak” açıklamasında bulunan Cenger, zaman zaman gündeme hayat pahalılığıyla gelen ilçesi için “Çeşme’nin her yelpazeyi ağırlayacak kapasitesi var. Çeşme’ye bir holding sahibi gelir, CEO gelir, genel müdür gelir zaman geçirir, hiçbiri birbirini görmez ve mutlu ayrılır. Her keseye göre insanın rahat edeceği yerler var. Zaman zaman pahalılığından şikayet edilen bölge o tarzı benimsemiş ve oradaki insanların öyle mutlu olduğu bir bölge. Başka yerlerde de esnafımız ona göre hizmet veriyor. Çeşme herkesin, hepimizin!” ifadelerini kullandı.

1-0 OLSUN BİZİM OLSUN!
Seçim sonucuna dair tahminin sorulması üzerine konuşan Cenger, “Yani yüzde kaç oranla kazanacağımızı soruyorsunuz. Ben futbolu seven biriyim. 1-0 olsun bizim olsun! Mutabakatın karşılığını görürsem farklı kazanırım. Ben hizmet etmeye geliyorum ama Çeşme’yi korumaya geliyorum. Çeşme kazansın” dedi.  

 
Karşıyakalılar'a halk sağlığı eğitimi
 
Tarımsal kredi borçları yapılandırılacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan Boybay 22 Şubat 2019 Cuma 23:39

Az kaldı Allah''ın izniyle

Yorumu oyla      5      7  
Bülent ışık 22 Şubat 2019 Cuma 17:45

2014 yerel seçimlerinde MHP nin Çeşme de aldığı oy oranı yüzde 3.44 .Bence ittifak güçlü olanda yapılır.CHP den AKP ye oy kayması olmayacağını hesaplamışlar anlaşılan. Ama andımıza çekimser oy verene de kaymaz.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat İzmir'in ÇED bilançosunu çıkardı
CHP’li Polat’ın soru önergesine yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı ...
AK Parti Bayraklı adayı Aslan: Sorunları biz çözeceğiz
Cumhur ittifakı ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, ...
Erdoğan'dan '19 Mayıs' genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal mücadelesinin mihenk taşlarından ...
 
Zeybekci: İzmir geri gitti!
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ...
Adliye saldırısı ve Soma faciasından kurtuldular... Başkan adayı oldular!
Vatan Partisi, Konak’ta Adliye Saldırısı’nda çatışmanın ortasında kalan ...
CHP’li Sındır: Torba yasa seçim yatırımı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Genel Kurulda kabul edilen ...
 
Soyer: İzmir için Erdoğan'ın kapısına giderim!
Kaynak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil herkesin kapısını ...
Eş Zeybekci'den sahada mesajlar: Kadınlar, çocuk oyun alanı istiyor
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde 'prefabrik' dönem!
2019 Yılı Yatırım Programı’na göre 2 bin TL ödenek ayrılan Karşıyaka Devlet ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva