HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2019 Cuma - 10:40

Zeybekci: İzmir geri gitti!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in sorunlarını ve seçilmesi durumunda kentte nelerin değişeceğini anlattı. Zeybekci, "İzmir geri gitti, ekonomik anlamda da geri gitti. Kocaeli, Bursa ve Antalya, İzmir'i geçecek diyor rakamlar" dedi.

Zeybekci: İzmir geri gitti!

NTV'de yerel seçim projelerine ilişkin soruları yanıtlayan Zeybekci, İzmir'in en büyük sorununun çöp ve katı atık olduğunu söyledi.

Zeybekci, "Onbinlerce mesaj geldi ve vatandaşlarla konuştuk. En büyük problem altyapı problemi. Çöp ve katı atık, kanalizasyon ve yağmur suyu, trafik. Yeşil alanlar ve spor alanlarıyla ilgili sıkıntılar. Bu problemer başı çekiyor" dedi.

Zeybekci, "İzmir geri gitti, ekonomik anlamda da geri gitti. Kocaeli, Bursa ve Antalya, İzmir'i geçecek diyor rakamlar. 31.12.2019'da İzmir'e 9 ay sonra gelen bir vatandaşımız, 'acaba başka yere mi geldik' diyecek kadar İzmir'i değiştireceğiz. Ulaşım, mimari estetik, kentsel dönüşüm…" ifadesini kullandı.

İzmir'in en riskil deprem bölgesinde olduğunu söyleyen Zeybekci, "Maalesef deprem haritamız imar planlarımıza işlenmemiş, ilk bunu yapacağız" diye konuştu.

Zeybekci'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

- En riskli deprem bölgesinde İzmir. Maalesef deprem haritamız imar planlarımıza işlenmemiş, ilk bunu yapacağız... 46 km'lik ikinci bir çevre yolu olacak. İlk 2 yılda 28 adet köprülü kavşak yapacağız. En çok tıkanan yerlere, arkası da gelecek. İlk 9 ay sonunda hiçbir vatandaşımız 'benim sokağımda çukur var' demeyecek, halledeceğiz. 

- (İzmir'in çöp sorunu) Türkiye'de ve dünyada böyle problemlerle konuşulan şehir kalmadı. İzmir, tıbbi atıklarını bile Manisa'ya gönderiyor. Çöp alanında yükseklik 100 metreyi buldu. Vahşi ve ilkel bir alan. Oradaki köpekler bile, zehirli ortamdan öyle değişmişler ki mutasyona uğramışlar; birbirlerini yer hale gelmişler. Sızan su derelerden akarak tabiatı zehirliyor. En önemli önceliğimiz bu, 1,5 yılda çözeceğiz. 2020'nin sonunda İzmir'in çöp katı atık sorunu kalmayacak, söz veriyorum... 

- Şehirdeki odalarla birlikte yeni organize sanayi bölgelerinin belirlenmesi, imar planlarına işlenmesini yapacağız. 

- Turizm... Turizm İzmir'de hemen hemen yok. Antalya'nın rakamlarıyla aradaki fark ortada. Antalya gibi her şey dahili istemiyoruz ama sağlık, kongre, kültür, ticaret turizmi istiyoruz. Avantajlıyız, 12 aya yayabiliriz. Spor turizmi için Antalya'dan çok daha büyük avantaja sahibiz ama yer gösteremiyoruz ki gelene. 

- Bir zamanlar İzmir'in Süper Lig'de 5 takımı vardı. Türkiye'deki altyapı ile İzmir'in altyapısı aynıydı. Türkiye ileri gitti, biz aynı yerde kaldık. Göztepe ve Alsancak stadları devam ediyor. 2019-20 sezonunun ikinci yarısına yetişecekler umarım ama Karşıyaka Stadı'nda olmadı bu. Belediyenin mantığıyla, birkaç eksiklik üzerinden yapımı durduruldu. Mahkemenin iptal sebeplerini hallettik. 

- Her 25 bin nüfusun olduğu yere kapalı spor salonu, 50 bine ulaştığında yüzme havuzu ve gençlik merkezi. Onlarca sentetik standartalar uygun çim sahalar. Böyle yaparsanız şehirden şampiyonlar çıkar. Asıl mega projemiz, Atatürk Stadı'nın olduğu yere, 55 bin kapasiteli yeni olimpiyat stadı yapmak. Yanına da Türkiye'nin en büyük veledromunu koymak. 

(Tunç Soyer'in adaylığı) CHP’nin adayı ile ilgili, daveti de olmuştu dolaylı bir şekilde. Fakat kamu vicdanı çok rahatsız. Türkiye'ye kasteden çukur eylemleri ortada. Buna devletin vermiş olduğu tepki oratad. Onlarla beraber olamadıklarını ve devletin yaklaşımına üzüldüğünü söylediğini hep beraber gördük. Bölücü teörr örgütünü kınamayan HDP'nin mitinginde de aynı yönde açıklamaları oldu. HDP'nin eş genel başkanı İzmir'e geldi ve 'bizim evet diyeceğimiz aday üzerinde uzlaşacağız' dedi. Terör örgütünün partisi, CHP aday açıklayana kadar bekledi  ve ertesi gün sabah 'adayımız budur' dedi. Kamu vicdanını rahatız eden bir durum bu. Maalesef CHP'nin marjinallere doğru kaydığını görüyoruz.

 
Başkan Uğurlu'dan köylere ziyaret
 
Buca'nın ikinci adresi oldu
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
birisi 22 Şubat 2019 Cuma 19:35

Birisi şuna en yüksek kredi notuyla, iktidardan çok yatırımlarıyla, köylerde artmış tarımsal üretimle, en yüksek arıtma oranlarıyla, sıfır borçla nasıl geriye gidildiğini sorsun! Bu kendini bilmez zat, gün geçtikçe Şengülleşiyor anlaşılan! Yalan ve iftiranın dozu gün geçtikçe artıyor! Hoş, kendi reisine yalan söyleyenlerden ne beklenir ki başka?

Yorumu oyla      9      6  
Zagor 22 Şubat 2019 Cuma 19:06

Kardeslerim, etmeyin eylemeyin. Ege Üniversitesini bunlar acmadimi ? 9 Eylül Üniversitesi bunlardan önce varmiydi ? Su yoktu su. Bunlar getirdi. Camasir makinasi, bulasik makinasi bunlarin iktidarinda Türkiyeye geldi. Aritmalari, Dogal yasam Parkini, AASSM ´yi Bülent Arinc acmadimi ? IZBAN´i biz yaptik dediler. Tabiiki siz yaptiniz. Sadece IZBAN´mi ? Metrolarda sizin eseriniz. Kardeslerim, nankör olmayin. Son 15 yilda yapilanlari görmezden gelmeyin. Iyiki bunlar vardi Izmirde. Ya Kocaoglu olsaydi ? Allah korumus hepinizi.

Yorumu oyla      8      5  
Çokdafifi 22 Şubat 2019 Cuma 18:54

Söyledikleriniz sizin eseriniz.Utanmanız gerekirken sözde eleştiti yaparken ititaf esiyorsun beceriksizliğinizi

Yorumu oyla      9      6  
Bülent ışık 22 Şubat 2019 Cuma 18:02

Atatürk stadının yerine 55 bin kişilik stad yapmak belediye'nin işi mi ? Kredi notu AAA olan yer mi ileri gitmiştir yoksa BB- olan yer mi ?

Yorumu oyla      9      6  
Alen35 22 Şubat 2019 Cuma 18:00

Pardon da Antalya,bursa ve konya nereye geçiyor izmiri? ancak yaptıgınız devlet yatırımları ile yatırım bazında geçirirsiniz. Ankaradan daha fazla ödenek alınmasın, ankara başkent oldugu için 3. sıraya düşmesin diye izmirin gerçek nüfusunu açıklamadıgınızı artık cümle alem biliyor. İstanbulda patronlardan tut,beyaz yaka çalışanlara kadar izmirin 7-8 milyon olmasından bahsediyorlar. hadi diyelim bu gayri resmi ! izmir net olarak 4.5 milyon nüfusa sahip. geçecek dediginiz şehirlerden en yakını bursa oda 2.9 milyon nüfusa sahip. nüfus artış hızlarında bursanın yüksek ama izmir ile aralarında %0.15 puan falan oynuyor güldürmeyin insanı. sadece bu 1.5 milyonluk büyük nüfus farkı bile özel sektörde izmirin tercih edilmesini saglıyor. ÖZel sektör yatırımların da özellikle finans sektöründe izmir bursa,antalya,ve konyanın 2-3 kat önünde. sigorta sektöründe aynı durum, otomasyon da aynı durum söz konusu. bahsedilen şehirlerde bir tek bursa sanayi , antalya turizm de ülkenin yükünü çekiyor zaten. Bunların dışında bu şehirlerin izmiri geçmesi ne kısa nede uzun vadede mümkün değil. sayın zeybekçi bu laflar ile ancak kendi seçmenini kandırır. aklı başında okuyan, gezen insanları kandıramazsınız. rakamlar ortada. göç haritaları ortada. ihracat verileri ortada. bu yazdıgım bilgilere ulaşmanız sadece bir tık uzagınızda. bu sebeple kim inanır ancak kadir inanır diyorum.

Yorumu oyla      10      6  
dolmuş 22 Şubat 2019 Cuma 17:21

Pensilvanya dolmuşunu kim kaldiriyordu? kim kurları katladı! kim ekonomiyi batırdı?

Yorumu oyla      14      5  
SERPİL 22 Şubat 2019 Cuma 16:16

Diğer illerde yapıldığı gibi adı sırf ATATÜRK diye yıkıp, yerine arena marenalı bir isimle açacaksanız hiiiççç dokunmayın stadımıza.

Yorumu oyla      21      6  
Oğulcan 22 Şubat 2019 Cuma 15:07

Ekonomik anlamda geriye gitmesi sen ve hükümetin yüzündendir. Şaka mısın sen?

Yorumu oyla      22      6  
TC misafir 22 Şubat 2019 Cuma 13:25

Trafiği ancak toplu ulaşımı yaygınlaştırırsan çözersin bu kadar köprülü kavşakla özel araç kullanımını daha da teşvik edeceksiniz özel araç kullanımının artması demek trafikte ekstra yük demek ve akaryakıt kullanımının ve hava kirliliğinin artması demek, akaryakıt kullanımının artması demek cari açığın artması demek eski ekonomi bakanının kafası bu kadar çalışıyor. Bu kafayla bakanlığı beceremedi belediye başkanlığını da becereceğini sanmıyorum. Bir de şu hdp sakızı var ağızlarında, çözüm sürecinde güneydoğuda temaslarda bulunan, barzani ile buluşmayı ve verilen megri megri konserini öven kişi acaba kimdi? Haber arşivleri ortada. Nihat Zeybekçi çok iyi zeybek oynarım diyor sürekli ama biz burada oryantal seyrediyoruz bu nasıl zeybekse?

Yorumu oyla      23      7  
elif nur 22 Şubat 2019 Cuma 13:16

merkez bütçeden hak ettiğini verin bu şehre önce

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adliye saldırısı ve Soma faciasından kurtuldular... Başkan adayı oldular!
Vatan Partisi, Konak’ta Adliye Saldırısı’nda çatışmanın ortasında kalan ...
CHP’li Sındır: Torba yasa seçim yatırımı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Genel Kurulda kabul edilen ...
Soyer: İzmir için Erdoğan'ın kapısına giderim!
Kaynak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil herkesin kapısını ...
 
Eş Zeybekci'den sahada mesajlar: Kadınlar, çocuk oyun alanı istiyor
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde 'prefabrik' dönem!
2019 Yılı Yatırım Programı’na göre 2 bin TL ödenek ayrılan Karşıyaka Devlet ...
Zeybekci: İzmir gelişim dalgasında sörf yapmalı
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, dünyada hızla ...
 
Halkapınar-Otogar Metrosu bütçesi tartışması!
Halkapınar-Otogar arasında yapılacak metro projesi için ayırdığı iddia ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal: Caka satmaya değil hizmet etmeye geliyoruz!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı ilan edilen Serdar Sandal, “Kendime ...
Kitapta '0' KDV, 3 aylık maaş devletten
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen; basılı kitap ve süreli yayınlardaki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva