HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2019 Cuma - 08:30

CHP Bayraklı Adayı Sandal: Caka satmaya değil hizmet etmeye geliyoruz!

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı ilan edilen Serdar Sandal, “Kendime not vereceğim. Eksi not verdiğimde huzursuz olurum ve canımı sıkar ve doğrusunu yapmak için uğraşırım. Halkın içinde olacağım. Hizmet etmeye geliyoruz, caka satmaya gelmiyoruz. Partim bana git millete hizmet et diyor. Biz bize verilen görevi yapacağız. Bize verilen görev çevremizi o kadar onore eden bir görev ki biz de bunun gereğini yapacağız” dedi.

CHP Bayraklı Adayı Sandal: Caka satmaya değil hizmet etmeye geliyoruz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Egedesonsöz’ü ziyaret etti.

Belediye Başkan Adayı Sandal, 31 Mart yerel seçimlerinde göreve seçildiği takdirde gerçekleştireceği çalışmalar üzerinden birbirinden önemli açıklamalara imza attı. Aynı zamanda matematik öğretmeni olan Başkan Adayı Sandal belediyeyi nasıl yöneteceğini de açıkladı.

DOĞDUĞUM GÜN SİYASETE GEÇTİM
Eğitimci yönünü vurgulayan Sandal politikaya geçişi için, “Doğduğum gün siyasete geçtim” mesajını verirken, “Dershanelerde çalıştım. Özel dersimde kalemi hiç elimde tutmadım. Çocuklara ‘soruları çözün’ dedim. Anlamak ve öğrenmek ayrı şeyler. Pratik olmadığı süreçte öğrenme olmuyor. Yanında o işi yaptırmalısın. Çocuklar hiç zorlanmadan süreçleri atlattılar.  Gittiğim yerde birisi ‘Öğretmenden belediye başkanı mı olur? Mimar, mühendis olmalı’ dedi. Ben de, ‘canını sıkma, onları da ben yetiştiriyorum’ diye cevap verdim” dedi.

BAYRAKLI BİZİM KOCAMAN SINIFIMIZ
Oluşturulan belediye meclis aday listesi için konuşan Sandal, “Listeyi oluştururken temsiliyete önem verdik. Yazılan arkadaşlarımızın liyakatlerine baktık. İlk 10 sıramızda 7 kadınımız var. Bir CHP’liyiz. Bayraklı kuruluş olarak amazonların, kadınların kenti. Bize rakip olan 4 arkadaşımızı yazdık. Büyükşehir’e gidecek arkadaşımızın Bayraklı’nın dertlerine derman olmasını istiyorum. Rakip olması beni bağlamaz. Son dakikaya kadar aday olarak gösterilen Yeşim Tekoğlu’nu listenin birinci sırasına yazdım. Listemizin yüzde 70 ve üzeri üniversite mezunu. Bayraklı’da başka bir ittifak da kurduk. AK Parti’den İsmail Sarı’yı, MHP’den Mehmet Toptaş’ı partiye dahil ettik, kontenjan yazdık. Toplumun tümüne hizmet edeceğiz. Bayraklı bizim kocaman sınıfımız” açıklamasını yaptı.  

İKİ TABUYU YIKTIM GEÇTİM
“Parti içi eleştiriler her zaman olur” diyerek sözlerini sürdüren Sandal, “Bu transferler partinin genişlemesinde etkili olacak. Bayraklı’da köprü yakaladık ve değerlendireceğiz. Diğer kitlelere ulaşacağız. İleri süreçlerde yeni sürprizlerimiz olabilir. Geleneksel bir siyaset anlayışı var. Zayıf profilli meclis seçelim 5 yıl rahat edelim. İkincisi; sınırda seçimi kazanalım bir dahaki seçimde partim bana mahkum kalır. Bu iki tabuyu da yıktım geçtim. Kaliteli bir meclis yazdım. Yüzde 60 bandına dayandıracağım. Genç ve dinamik kadro kuracağım. Başka bir arkadaş benden sonra gelir kentin şu sorunlarını daha iyi çözeceğim der o zaman o seçilir. Ben öğretmenin en önde durayım demem” dedi.

MİKRO MİLLİYETÇİLİĞE GEREK YOK
Bayraklılı olmamasının öne sürülerek eleştirilmesini değerlendiren Sandal, “Bayraklı 2009’da kuruldu. Bu eleştiriyi yapanlar 2009’dan önce ya Karşıyakalıdır ya da Bornovalıdır. Mikro milliyetçiliğe gerek yok. 25 yıldır bu kentteyim. Ben Bayraklılıyım. Çocuğum burada doğdu, babam burada toprağa verildi. Bayraklının sorunlarına kafa yordum, çözüm ürettim.  Bayraklı’ya hizmet projeleri üretsin getirsinler biz de hep beraber uygulayalım. Kendinizi bireysel olarak ifade edemediğiniz zaman başka bir saldırı yapıyorsunuz. İşimizi söyleyeceğiz, arkadaşlar takdir edecekler. Bu göreve ahlakımızla talibiz. Kimseden de korkmuyoruz. Kimse kendi memleketlisi diye kimseye oy vermez. Burada x memleketli olduğu için oy alacağını söyleyen arkadaş gitsin o memleketten aday olsun, seçim kazansın görelim. Bunlar ancak kargaları güldürür” ifadelerini kullandı.

BAYRAKLI’YI SAKİN ŞEHİR YAPAMAZSINIZ
İlçede yapılması gerekenleri kısaca özetleyen Sandal, “Kent kimliğimiz yok. Orayı dünya çocuklarının başkenti yapacağız. Geçmişimizde 23 Nisan, 19 Mayıs, Mustafa Kemal var. Biz burada bunları bir değere dönüştüreceğiz. Bayraklı’yı sakin şehir yapamazsınız. Burası yeni bir kent merkezi. İhtiyaç duyduğumuz, göçü de referans olarak alırsak bir entegrasyon sorunumuz var. Bütün dünya çocuklarını buraya toplayıp ismimizi duyurmak istiyoruz. Gençlik olimpiyatları yapmak istiyoruz. Uluslararası fonlardan yararlanmak istiyoruz. Kentin alt yapısal sorunları var. Demiryolunu aşağıya almak istiyoruz. Dereleri Eskişehir’deki yapıyla yeniden şekillendirmek istiyoruz. Kavşakların düzenlenmesi lazım. Kentsel dönüşümle ilgili yeni formüller üretilmesini istiyoruz. Arkadaşlarımız proje hazırlayacak, paydaşlarla konuşacağız” dedi.  

KİMSENİN EKMEĞİYLE OYNAMAYA GELMİYORUZ
Personelin işten çıkarılma kaygısı yaşıyor olmasına değinen Sandal, “Biz kimsenin ekmeğiyle oynamaya gelmiyoruz. Bir taraftan açlığı yeneceğiz derken bir taraftan oradaki emekçilerin ekmeğiyle oynamak gibi bir derdimiz yok. Önceki süreçte kimin kime destek olduğu beni çok bağlamıyor. O vebalin altına girmek istemem. Çalışmayan adamın yeni bir işi olur. O da Serdar Sandal!” diye konuştu.  

2 YA DA 3 DÖNEM GÖREVDE KALMAK MANTIKLI GÖZÜKÜYOR
İlçedeki değişim için açıklama yapan Sandal, “Seçim kazanmış, başarılı olmuş bir belediye başkanımız vardı. Bu bir savaş da değil. Bu bir bayrak değişimi. Biz olmasaydık başka arkadaşımız olacakı. Ben biraz uzun kalmayı düşünüyorum. 2 ya da 3 dönem görevde kalmak mantıklı gözüküyor. İlk dönem tanımak, görmek anlamında önemli. Çünkü projeyi yaptım dediğinizde gerçekleşmeyebilir. Gelme gerekçenizle ilgili bir durum. Belediyeyi ben yönetirim demek çok doğru değil. Bir kent envanteri oluşturalım istiyoruz. Kim yoksulluk, açlık sınırlarında, kaç ailede engelli, şehit var. Bunların hepsini veri haline getireceğiz. Belediyeyi teslim etmemek lazım. Bir dernek delege işleriyle 30 adam yerleştirmiş. Hesap sormaya ve birileriyle hesaplaşmaya gelmiyorum. Doğru işler yapacağız” dedi.

PAZAR YERİ SORUN MU? SORUN!
Özkanlar pazar yeri ile ilgili soruna dair konuşan Sandal, “Aynı arkadaşlar aradı bizden randevu istediler. Şu an, ‘belediye başkan adayıyım, size söz veremem’ dedim. Sizin bana göstereceğiniz önerilerin de ne kadar o işe uygun olduğunu da bilmiyorum. Bu bir sorun mu? Sorun! Koltuğa oturduğumuzda gerekeni yapacağız. Çözümüyle ilgili sizin fikirleriniz bizim fikirlerimiz olacak. Büyükşehir’den de destek alarak meseleyi çözeceğiz. Hiçbir şey olmadı birkaç katlı butik pazar yeri yaparız” açıklamasını yaptı.

HİZMET ETMEYE GELİYORUZ, CAKA SATMAYA GELMİYORUZ.
Disiplinli bir çalışma programı hazırlayacağını aktaran Sandal ayrıca, “İşini düzgün yapmayan adamdan nefret ederim. İş plana göre yürümüyorsa gerilirim. İşin gerekçesini arkadaşlara anlatırım. Uyan uyar. Uymayanın canı sıkılır. Bir işi yapıyoruz, adam gibi yapacaksın. Onu talan etme lüksün yok.  Otokontrolüm çoktur. Kimseye güvenmem. Fikirlerini alırım. İş kontrolünü bırakmam. Bilginiz, istihbaratınız olmazsa yönetemezsiniz. Bürokrasi sizi yönetir. Ben yol haritamı hep kümeler yaparak belirledim. Kendime not vereceğim. Eksi not verdiğimde huzursuz olurum ve canımı sıkar ve doğrusunu yapmak için uğraşırım. Halkın içinde olacağım. Hizmet etmeye geliyoruz, caka satmaya gelmiyoruz. Partim bana git millete hizmet et diyor. Biz bize verilen görevi yapacağız. Bize verilen görev çevremizi o kadar onore eden bir görev ki biz de bunun gereğini yapacağız. İnsanları kırmadan dökmeden onurlarıyla oynamadan kimseyi ötekileştirmeden yapacağız” ifadelerini kullandı.

 
Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem
 
İzmir'de servis midibüsü küle döndü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
memur 22 Şubat 2019 Cuma 12:33

sonunda dürüst halk adamı biri aday gösterildi, yolunuz açık olsun.

Yorumu oyla      5      6  
gazi akkel 22 Şubat 2019 Cuma 11:04

bayraklıya derman,serdar başkan.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kitapta '0' KDV, 3 aylık maaş devletten
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen; basılı kitap ve süreli yayınlardaki ...
AK Parti'nin meclis başkan adayı belli oldu
AK Parti'nin meclis başkanı adayı Mustafa Şentop olacak.
Mehmet KARABEL yazdı... Namussuzlar kadar 'cesur' olmak isteyen namuslu kaldı mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Namussuzlar kadar 'cesur' olmak isteyen namuslu kaldı mı?
 
İzmir'in o ilçesinde DSP'nin başkan adayı çekildi
İzmir'de DSP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Özgür Köksal, adaylıktan çekildi. ...
Soyer'den ihracatçılar toplantısında mesaj seli: İzmir'e 3 cemre düşecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Ege İhracatçı Birlikleri ...
MHP'li Belediye Başkanı için ihraç talebi
MHP'li Semih Yalçın: Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ihraç ...
 
CHP İzmir'e siyah çelenkli protesto!
Buca belediye başkan adayı olarak açıklanan ardından da adaylığı geri ...
MHP'li başkan adayı hayatını kaybetti
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin MHP'li belediye ...
CHP'nin Meclis başkanı adayı belli oldu
CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, Meclis Başkanlığı için partisinin adayı oldu.
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva