HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2016 Cumartesi - 09:20

Dev projeye çifte ihale: 3 büyük ilçeyi birbirine bağlayacak!

Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda çığır açacak tarihi bir projeyi hayata geçiriyor. Konak, Buca ve Bornova'yı birbirine bağlaması planlanan 2.5 kilometresi derin tünelle aşılacak toplam 7 kilometre uzunluğundaki yol projesi için önümüzdeki ay ihaleye çıkılıyor.

Dev projeye çifte ihale: 3 büyük ilçeyi birbirine bağlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu" olarak adı verilen ve bünyesinde tamamı kent sınırları içinde olan en uzun tüneli de barındıracak proje için Aralık ayında iki ayrı yapım ihalesi gerçekleştirecek. 2 bin 500 metre uzunluğunda "iki tüp tek tünel" yapılması işini kapsayan birinci etap için 20 Aralık, 2 adet viyadük, 2 adet altgeçit, 1 adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan ikinci etap içinse 22 Aralık'ta ihaleye çıkılacak.

Kent sınırlarındaki en uzun tünel
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni projeyle Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatırken, Buca ile Bornova arasında kalan bölümü de “derin tünelle” geçecek. 2.5 kilometrelik iki adet tüp tünel, aynı zamanda tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli olacak. Tünel projesi sayesinde yol güzergahında kalan 250 civarındaki ağaca dokunulmayacak. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesinin bir diğer avantajı ise bu bölgedeki kamulaştırma ihtiyacını da ortadan kaldırması. Tünel projesi yer tesliminin ardından 900 günde, 2 adet viyadük, 2 adet altgeçit, 1 adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan ikinci etap ise yine yer tesliminden itibaren 650 günde tamamlanacak.

Kent içi trafik rahatlayacak
İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak.

 
Fuar İzmir'de 2 fuar 1 de kongre bir arada!
 
'1 Festival İzmir'de perde caz efsanesiyle açılıyor!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
regresif 22 Kasım 2016 Salı 10:45

öncelikle şunu söylemeliyim. Sabuncubeli Tüneli Ovit Tünellerinden sonra Türkiyenin en uzun Karayolu Tünelidir(4070 m ) . Konak Tünelinin gecikmesinin sebebi üzerinde yerleşim birimlerinin olmasından dolayı patlatmalı kazı değil mekanik kazı yöntemi ile açıldı ayrıca konak tarafında çıkan yahudi mezarlığının kazı işlemlerinden dolayı uzun sürdü. Sabuncubeli tüneline gelince çalışılan zemin itibari ile Türkiyenin en zorlu şartlarda açılan tünellerinden birisidir. Karşılaşılan jeolojik Zorluklara rağmen en kaliteli şekilde imalatlar devam etmektedir. Belediyelerimiz ve bakanlıklarımız zaman zaman hata yapabilirler sonuçta yer altında çalışılıyor ne kadar analiz yapılsa da deprem kuşağında yaşıyoruz. Bunun gibi birçok etken var. o yüzden eleştirileri yaparken bilgi sahibi olduğumuz konularda yaparsak çok daha güzel olacak diye düşünüyorum. Yapılan veya yapılacak olan projeleri ister belediyelerimiz ister bakanlıklarımız her kim yapıyorsa ellerine sağlık bunlar yetmez dahada fazlasını hakediyoruz ülke vatandaşları olarak.

Yorumu oyla      11      5  
Gültepeli 20 Kasım 2016 Pazar 16:54

Alpay..İstanbul, Ankara'da bu işler devlet tarafından YİD modeliyle yapılıp, vatandaşlar dolar ile geçerken, İzmir'de bu işin belediye tarafından yapılıyor olması zoruna gitmiş belli ki? Sen önce yıllardır bitmeyen Sabuncubeli'nin hesabını sor da niyetini anlayalım.

Yorumu oyla      11      5  
Evren 20 Kasım 2016 Pazar 01:52

Zamanında biterse güzel!

Yorumu oyla      11      5  
20 Kasım 2016 Pazar 00:16

Alpay Bey, Konak Tüneli yaklaşık 4 yılda bitti, Sabuncubeli Tüneli' de 8 yılda bitecek. ikiside bu tünelden ve projeden kısa. 4 yılda biten proje için kısa zamanda bitti demek! 4 yıl kısa mı oluyor :) üstelik sadece 1,6 km' lik bir proje için.

Yorumu oyla      11      5  
20 Kasım 2016 Pazar 00:04

Konak Tüneli 1,6 km. temel 2011 de atıldı 2015 de açıldı. Hemen biten proje bu mu? Ayrıca Ankara Caddesi'ne paralel Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bulvarı'nı açan kim? Ankara Caddesi'nin bir tarafına Yüzbaşı İbrahim Hakkı Bulvarı açıldı, şimdi de diğer tarafına bu cadde açılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Alpay 19 Kasım 2016 Cumartesi 21:17

Kim belediye mi yapacak bu işi 10 sene sürer konak tüneli gibi hemen bitmez belediye bu işi yapamaz ve en az 10 sene sürer Altınyol Ankara cadddesi Yeşildere kan ağlıyor belediye Halen uyuyor iyi uykular herkese

Yorumu oyla      11      5  
19 Kasım 2016 Cumartesi 15:17

Altınyol körfez geçişi bittiğinde rahatlar. Bu proje daha çok Ankara ve paralelindeki caddeleri rahatlatır.

Yorumu oyla      11      5  
Eng 19 Kasım 2016 Cumartesi 14:10

Altinyol sabahlari can cekisiyor. Duyan var mi

Yorumu oyla      11      5  
19 Kasım 2016 Cumartesi 12:58

Belediye 2017' ye bomba gibi giriyor: Tüneller, metrolar, tramvaylar , arıtma tesisleri , kentsel dönüşüm projeleri, opera binası , yeni bisiklet yolları, yeni otoparklar , yeni parklar ...

Yorumu oyla      11      5  
19 Kasım 2016 Cumartesi 12:33

Sol tünel 2508 metre, sağ tünel ise 2543 metre uzunlukta. 2 gidiş , 2 geliş olmak üzere 2 farklı tünel inşaa edilecek. Yani toplamda 5 km tünel inşaa edilecek. Bu arada toplamda 3,2 km' lik Belkahve Tünelleri de bitmiş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Yeni Kültürpark' için 'sandık' önerisi!
Kentin uzun süredir tartışılan konularından biri olan Kültürpark Revizyon ...
Deprem gerçeği Bornova’da masaya yatırıldı
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Odası’nın düzenlediği “Diri ...
Buca'da çözümün adresi TİM ve çağrı merkezi
Buca Belediyesi, Buca Toplumsal İletişim Merkezi (Buca TİM) ve çağrı merkezi ...
 
Büyükşehir'in 'çözüm masası' bu kez Çiğli'de kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, bu kez Çiğli'deki 26 muhtarla ...
Urla Belediyesi'ne çifte proje onuru
Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ...
‘Kart yenileme ücreti’nde iki ilçede iki farklı karar!
Konak Tüketici Hakem Heyeti’nin İzmirimkarta geçişte Büyükşehir tarafından ...
 
Üretici kazanacak, Karşıyaka çiçek açacak!
Yıl boyunca kenti mevsime uygun bitkilerle süsleyen Karşıyaka Belediyesi, ...
O ilçede park sorununu bitiren yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi, ilçeye görselliği ve ...
İzmir metrosunda 'özel tasarım' dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni araçlardan 5 vagonluk ilk tren setini ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva