HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2016 Cuma - 20:35

AK Parti'den 'Yeni Kültürpark' için 'sandık' önerisi!

Kentin uzun süredir tartışılan konularından biri olan Kültürpark Revizyon Projesi için AK Partili Doğan’dan flaş bir açıklama geldi. Doğan, İstanbul Bakırköy Belediyesi’ni örnek göstererek referandum yapılmasını önerdi.

AK Parti den  Yeni Kültürpark  için  sandık  önerisi!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu yokluğunda, Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ortak akıl vurgusuyla hareket ettiği Kültürpark Revizyon Projesi toplantıda gündeme geldi.

Kentte uzun süredir tartışılan Kültürpark konusu meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, siyaset ve ekonomi dünyasının temsilcilerini zaman zaman karşı karşıya getirdi.

Meclis oturumunda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan ise flaş bir açıklama ve öneri geldi.

PROJE BAŞLAMADAN KRİZE YOL AÇTI
Doğan, “Kentimizin en büyük yeşil alanı olan Kültürpark'la ilgili gelişmeleri vatandaşlarımız gibi bizler de kaygıyla takip ediyoruz. Kamuoyundan yükselen itirazları gördükçe hem üzülüyor, hem de bazı eksiklikler olduğunu görüyoruz. Meslek odaları, çeşitli dernekler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızdan yükselen bu itirazlar bizlere göstermektedir ki, bu proje halka iyi anlatılmamış, kamuoyunda iyice anlaşılamamıştır. Milyonlarca liralık bu çalışma her ne kadar kurul onayına sunulsa da, İzmirliler bu projeye henüz gererken onayı vermemiştir. Bu proje daha başlamadan krize yol açmıştır. Demek ki, proje halka, meslek odalarına, vatandaşlara, dernek ve sivil toplum örgütlerine, yeterince iyi anlatamamış, görüş ve öneriler dikkate alınmamıştır. Reklam afişleri, göstermelik toplantılar, içi boş anketlerden bahsetmiyoruz” dedi.

REFERANDUM ÖNERİSİ!
Doğan, “Kültürpark'ın değerleri Kültürpark'ta kalsın. Halk belediyeye güvensizlik duyuyor ve projeye ilgi göstermiyor. Katılımcı bir anlayış gösterilmeli. İstanbul Bakırköy Belediyesi ilçede yapılacak marina projesi için referanduma gitti. Katılımcı, şeffaf ve hesap verilebilir yönetim anlayışı gereği, halkın yanında, halka el ele bir çalışma yapmanızı önereceğiz. Kültürpark için halkımızın ortak akıl, çoğulculuk ve katılımcılık açısından iradesini sandığa yansıtması için bir fırsat yaratın. Gelin bu inadınızdan vazgeçin. Kültürpark için referandum düzenleyelim. Projeye ‘Ben yaptım oldu’ gözüyle bakmak yerine, halk istiyorsa, halka birlikte hayata geçirin. İzmirliler istemiyorsa, bu projeyi zorla, dayatmayla yapmanın da bir anlamı yoktur. Eğer kendinize ve projenize güveniyorsanız, sizi seçen, size oy veren vatandaşlarınızdan onay isteyin. Halkın evet demediği bir uygulamaya imza atmayın” diye konuştu.

PROJEYE KARŞI ÇIKAN YOK!
Doğan’a cevap veren CHP’li Sırrı Aydoğan ise, “Dinin yarısı insaf… En çok tartışılan, en çok açıklanan konulardan biri Kültürpark’tır. Beğenmeyebilirsiniz, ama ‘Kimsenin haberi yok. Tartışılmadı’ derseniz olmaz. Bu konu çok tartışıldı. Kendi kafamıza göre referandum yapamayız. Genel hatlarıyla bu projeye karşı çıkan yok. Bir tasarımı yüz mimara sunun kalıp çıkmaz. Kuruldan izin çıkarsa uygulamaya geçeceğiz. Sizin öneriniz her yerde olacak şey değil” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ’DEN YİĞİT’E ORTAK KINAMA
Öte yandan, meclis oturumunun ardından AK Parti grubu ortak bir basın açıklaması düzenledi. CHP Milletvekili Ali Yiğit’in İzmir’le ilgili sözlerini değerlendiren AK Parti’li Meclis üyeleri adına ortak açıklama yapan Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Kendisinin “İzmir Türkiye’den ayrılsın Avrupa’ya girsin” şeklindeki talihsiz açıklamasını kınıyoruz. İzmir Türkiye’nin en güzel ve en gözde kentlerinden bir tanesidir. İzmir’le ilgili olarak yeteri kadar bilgisi yok. Sayın Yiğit bilmelidir ki, İzmir düşman işgalinde milli mücadelenin başladığı, düşmana ilk kurşunun atıldığı ve işgalcilerin denize döküldüğü kenttir. İzmir vatanın birlik beraberliği için büyük fedakarlık yapmış bir kenttir. Bu kent Türkiye’nin bölünmez bir parçasıdır. CHP bugün böyle ayrılıkçı ve HDP’ye yakın mesajlar veriyor. CHP’nin son günlerde izlediği bu politikayı kınıyoruz. Bu açıklamalar bir CHP İzmir milletvekiline yakışmamıştır. Aynı şekilde CHP’li meclis üyeleri, il teşkilatı ve parti genel merkezinin de bu açıklamayı kınamasını bekliyoruz. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz böylesine bir dönemde yapılan bu açıklamalar manidardır” şeklinde konuştu.

 
Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın yönetici olduğu dernekten o önergeye itiraz!
 
EKK: Hareketlilik küresel kaynaklı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 19 Kasım 2016 Cumartesi 12:19

Bu tip projeleri önce bu işin uzmanlarının süzgecinden geçirdikten sonra birkaç proje olarak halka sormak mantıklı olabilir. Ama ortada seçenekler yokken halka sormak bir mana ifade etmez, pratik de olmaz, doğru da olmaz.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa A. 19 Kasım 2016 Cumartesi 01:30

Konak tünelleri yapılırken referandum mu yapıldı?

Yorumu oyla      11      5  
İmam Hatipler için de yapalım. 19 Kasım 2016 Cumartesi 01:02

İmam Hatip Lisesi yapılan Fatih Koleji ve Maliye Meslek Lisesi için de Sandık kuralım. İsterseniz Diyanete verilen Özel İdare arazisi için de İzmir Halkına sandık kuralım. Ağaçlı yolda Bakanlık tarafından imar ruhsatı verilen Karayolları arazisi için de sandık kuralım.

Yorumu oyla      11      5  
Orada başka burada başka 19 Kasım 2016 Cumartesi 00:43

Mavişehir' de herkesin bildiği dev bir AVM yapıldı. Bölgedeki vatandaşlar , belediyeler dava açmışlardı ancak BAKANLIK planları değiştirip yani AKP projenin önünü açmıştı. Şimdi burada "halka soralım" diyenler o zaman neredeydi ?

Yorumu oyla      11      5  
volkan bayır 18 Kasım 2016 Cuma 21:36

herşeye referandum olurmu biz izmir olarak aziz başkanı seçmişiz zaten ozaman seçimler neden yapıldı ..siz sn yiğiti kınayacağınıza izmir kızları güzel değil diye ak partiliyi kınayın

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem gerçeği Bornova’da masaya yatırıldı
TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Odası’nın düzenlediği “Diri ...
Buca'da çözümün adresi TİM ve çağrı merkezi
Buca Belediyesi, Buca Toplumsal İletişim Merkezi (Buca TİM) ve çağrı merkezi ...
Büyükşehir'in 'çözüm masası' bu kez Çiğli'de kuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, bu kez Çiğli'deki 26 muhtarla ...
 
Urla Belediyesi'ne çifte proje onuru
Urla Belediyesi, Postane Sokak ve Zafer Caddesi Sokak ve Cephe Sağlıklaştırması ...
‘Kart yenileme ücreti’nde iki ilçede iki farklı karar!
Konak Tüketici Hakem Heyeti’nin İzmirimkarta geçişte Büyükşehir tarafından ...
Üretici kazanacak, Karşıyaka çiçek açacak!
Yıl boyunca kenti mevsime uygun bitkilerle süsleyen Karşıyaka Belediyesi, ...
 
O ilçede park sorununu bitiren yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi, ilçeye görselliği ve ...
İzmir metrosunda 'özel tasarım' dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni araçlardan 5 vagonluk ilk tren setini ...
Ödemiş Belediyesi'ne 4 ödül birden!
Ödemiş Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin 2015 Yılı Özendirme Yarışması’nda ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva