HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2024 Pazartesi - 15:19

Cumhur İttifakı Karşıyaka adayı Çiftçioğlu'ndan 'ikinci bahar' projeleri!

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu’nun kentin yaşayan tecrübelerinin hayatını kolaylaştıracak projeleri kapsamında Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek, Zübeyde Hanım Huzurevi sağlıklı yaşam alanına dönüştürülecek ve İkinci Bahar Sosyal Destek Hizmetleri ile akıllı bilekliklerle evde bakıma muhtaç büyüklerin sağlık durumlarının takip edilmesi gibi birçok proje hayata geçirilecek.

Cumhur İttifakı Karşıyaka adayı Çiftçioğlu ndan  ikinci bahar  projeleri!

Cumhur İttifakı Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, yediden yetmişe tüm Karşıyakalıların hayatını kolaylaştıracak projelerini bir bir açıklamaya devam ediyor. Karşıyakalıların yoğun ilgiyle takip ettiği projelerine bir yenisini daha ekleyen Çiftçioğlu, kentteki yaş alan nüfusa yönelik ‘Büyüklerimiz İçin Doğru Projeler’ başlığı altında yeni dönemde hayata geçecek projelerini anlattı. Karşıyakalı büyüklerin yüzünü güldüren projeler kapsamında Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi inşa edilecek, depremde hasar alan Zübeyde Hanım Huzurevi sağlıklı yaşam alanına dönüştürülecek ve İkinci Bahar Sosyal Destek Hizmetleri ile Karşıyaka’nın yaşayan tecrübelerinin hayatı kolaylaşacak.

Yamanlar’a Karşıyaka Geriatrik bakım ve sağlıklı yaşam merkezi geliyor
Yaş alan nüfusun Karşıyaka’da sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak projelerini aktaran Çiftçioğlu, Yamanlar bölgesinde kapsamlı  ve nitelikli bir Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni inşa edeceklerini söyledi. Çiftçioğlu, “Belediye başkanı olarak göreve geldiğimizde kentimizde yaşayan tüm büyüklerimizin faydalanabileceği sağlıklı, güvenli ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlayacak, kapsamlı hizmetleri bir arada sunabilen Karşıyaka Geriatrik Bakım ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Her türlü ihtiyaç düşünülerek tasarlanacak merkezimizde; sağlık hizmetleri, psiko-sosyal destek, kişisel bakım, beslenme hizmetleri, hastane sonrası bakım hizmetleri, aktif yaşam ve sosyal aktiviteler alanlarında kapsamlı hizmetleri sunacağız. Konaklama alanları, teras, kafeterya ve restoran alanları, bahçe ve yeşil alanlar, spor salonu, kuaför ve güzellik salonu, fizik tedavi ve rehabilitasyon odası, hobi bahçeler, sinema salonu, aktivite odaları, dinlenme salonu, revir, hemşire ve doktor odası bulunacak bir merkez olacak.  Merkezimiz, alanında uzman insan kaynağıyla tüm Karşıyaka’nın ve büyüklerimizin hizmetinde olacak.” diye konuştu.

Karşıyaka Zübeyde hanım huzurevi sağlıklı yaşam alanına dönüşüyor
30 Ekim İzmir depremi sonrası ağır hasar alan Zübeyde Hanım Huzurevi’nin, yaş alan nüfusun hizmetine tekrar sunulabilmesi için gerekli yıkım-yapım çalışmalarının tamamlanacağını da aktaran Çiftçioğlu, “Yaklaşık 15 bin metrekare proje alanında inşa edilecek yeni merkez Sağlıklı Yaşam alanı olarak tasarlanacak. Mevcut kapasite artırılarak yaşlı bakım ve sağlık hizmetleri yanında misafirlerin de keyifli vakit geçirebileceği sosyal donatıları ekleyeceğiz. Eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak genç-yaşlı buluşmalarına olanak sağlayacak şekilde yeniden organize edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İkinci bahar sosyal destek hizmetleri ile büyüklerimizin sürekli yanında olacağız
İkinci Bahar Sosyal Destek Hizmetleri Projesi çerçevesinde ise Çiftçioğlu, “Karşıyakalı büyüklerimize sağladığımız sosyal ve maddi desteklerle her zaman yanlarında olacağız ve ikinci baharlarını yaşamalarını sağlayacağız. Bu çerçevede; belediye olarak evde bakım hizmetlerini güçlendireceğiz. Mobil sağlık tarama hizmeti sağlayacağız. Evden çıkamayan büyüklerimize fiziksel destek vereceğiz.

Büyüklerimiz ve dezavantajlı vatandaşlarımız için kısmi zamanlı ve 3 günlük refakat hizmeti vereceğiz. Yakınlarının gün içinde işlerini ve tatillerini yapabilmeleri için refakat hizmeti sağlayacağız. Hem fiziksel hem de sosyal beceriler için aktiviteler düzenleyeceğiz. Kültür ve sanat etkinliklerinden indirimli yararlanmalarını sağlayacağız. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz evde tamir hizmeti vereceğiz. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz hasta nakil hizmeti vereceğiz. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz gıda, yakacak, nakdi ve ayni yardımları sağlayacağız. Sosyal İzmirimKart ile yıllık 10 bin TL nakdi destek ve 50 metreküp doğal gaz desteği sağlayacağız. Akıllı bileklikler ile evde bakıma muhtaç büyüklerimizin sağlık durumlarını takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 
CHP'li Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya yapay zeka yanıtı: Anlamamaları çok doğal!
 
İzmir'in utancı molozla örtüldü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selo 18 Mart 2024 Pazartesi 18:43

Emekliye ne guzel 10 bin lira aylik baglayip hepsini aclikla sefaletin icine ittiniz. Hala kalkmis masal anlatiyor

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya yapay zeka yanıtı: Anlamamaları çok doğal!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, mevkidaşı Adalet ...
Cumhur İttifakı Bornova adayı Çayır'dan çocuklar için Dahiler Kampüsü vaadi!
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır, hiçbir mahalleyi unutmadan, ...
Torbalı’da ‘İzmir Marşı’ istifası… Bando şefi oturma eylemi başlattı!
18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü sebebiyle Torbalı’da yapılan ...
 
CHP adayı Duman: Buca İttifakı 31 Mart akşamı sandıklara yansıyacak!
CHP Buca Belediye Başkan adayı Görkem Duman, hafta sonu yoğun seçim temposunda ...
Bayındır’da ‘bankamatik memuru’ tartışması!
Yerel seçimlere günler kala kent meydanlarındaki mitingler devam ederken ...
Özgür Özel'den, Bahçeli'ye tebrik telefonu
 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP 14'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde yeniden ...
 
İntegral’den seçim öncesi çarpıcı araştırma… İzmir’de yüksek ‘kararsız’lık!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü, Gazeteci Ümit Yaldız, yaptıkları ...
Erdoğan: Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ...
Bakan Bolat'tan İzmir mesajları: 13 gün sonra zafer telefonu bekliyorum
AK Parti teşkilatına seslenen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Son 13 gün. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva