HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2024 Salı - 22:20

Cumhur ittifakı adayı Dağ’dan logo eleştirilerine cevap: Başkan seçilirsem kullanmayacağım!

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, kampanya sürecinde logo kullanmamasına dair gelen eleştirilere cevap verdi. Bunu sadece CHP'li yöneticilerin gündem yaptığını belirten Dağ, "AK Partililik ve görevlerimi İzmirliler biliyor. Gizlenmeye ihtiyacım yok. Başkan seçilirsem parti logosu kullanmayacağım. Türk Bayrağı rozeti takacağım" dedi. Ayrıca İzmir'in Ege Bölgesi'nin ağabeyi olduğunu vurgulayarak, "Manisa ile birlikte çalışmak zorundayız. Raylı sistem yapma noktasında da beraber çalışmalısınız. Oradaki belediye başkanları ile irtibatlı ve planlı yapmalıyız" dedi.

Cumhur ittifakı adayı Dağ’dan logo eleştirilerine cevap: Başkan seçilirsem kullanmayacağım!

EGEDESONSÖZ – Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Candaş Tolga Işık’ın TV100’de sunduğu Az Önce Konuştum programında açıklamalarda bulundu.

‘LOGO KONUSUNU CHP YÖNETİCİLERİNİ GÜNDEM YAPTI’
Kampanya dahilinde AK Parti’nin logosunu kullanmadığına yönelik olarak gelen eleştirilere cevap veren Dağ, “Bu bir yerel seçim. Yerel seçimde İzmir’de herkesi kucaklayacağız diyoruz. CHP yöneticileri gündem yaptı. Sonra hemşehrilerim teşekkür etti logo kullanmadığımız için. Partide de bir problem yok. Şehri emini olmaya talibiz, kampanya ve sonraki dönemde herkesi kucaklamaya ihtiyacımız var. Kampanyamızı bu yüzden böyle yapıyoruz. Zaman zaman gündem yapılıyor ama hemşehrilerimde bir problem yok” dedi.

‘CHP DE LOGO KULLANMASIN DİYORLAR’
Kampanyalarında logo kullanmadığı için vatandaşların kendisine teşekkür ettiğini belirten Dağ, “Seferihisar’da bir esnaf logo kullanmadığımız için teşekkür etti. Esnaf arkadaşımız CHP de kullanmasın dedi. Niye kullanmadınız demediler. Zaten hemşehrilerimiz bizi tanıyor ve biliyor. Diyalog noktasında karşıtlık olarak bir problem yok. CHP’li yöneticiler dile getiriyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKAN SEÇİLİRSEM PARTİ LOGOSU KULLANMAYACAĞIM’
AK Partili kimliğini zaten herkesin bildiğini ve gizlenmeye ihtiyacı olmadığını belirten Dağ, başkan olduğundan da parti logosu kullanmayacağını ve Türk Bayrağı rozeti takacağını belirterek, “AK Partililik ve görevlerimi İzmirliler biliyor. Gizlenmeye ihtiyacım yok. Bir logoyla olmuş olsa samimiyet geçişi olmasa tek başına anlam ifade etmez. Sadece bir seçim stratejisi değil. Gelin hep beraber yönetelim diyorum şehri. İzmir sorunlarını 5 yıl daha öteleme lüksümüz yok. Başkan seçilirsem parti logosu kullanmayacağım. Türk Bayrağı rozeti takacağım” dedi.

CHP’LİLER AYRIMCILIK YAPMADI YAPMAYACAK DİYOR
Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde ayrımcılık yapmadan CHP’li belediyelerin taleplerini çözdüğünü belirten Dağ, CHP’li yöneticilerin ‘Ayrımcılık yapmadı yapmayacak’ dediklerini belirterek şunları söyledi:

Bugüne kadar bize bir talep geldiğinde siyasi görüşü hiç sormadık. CHP’li belediyelerden merkezi yönetimle ilgili bir talep gelmişse çözülebilir ise çözdük. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 2019’da göreve geldiğinde Yeşillik Caddesi’ni Büyükşehir ağına alırsak battı çıktı ve köprülü kavşak yapacağız dedi. Karayolları ile büyükşehir ağına geçmesini sağladık. Buca Metrosu yatırım programına alınması gerekiyordu. Çiğli Tramvayı’nın borçlanması talebini yaptık. Çiğli Arıtma’nın dördüncü faz borçlanması vardı bunu yaptık. Soyer’in bize defalarca teşekkürü vardır. Soyer kendisi destek oldu der bana. Sosyal medyadan da mecliste de televizyonda da teşekkür etti. Konak Belediyesi’nin depremden sonra yeni bina yapmasıyla ilgili borçlanma talebi oldu. Onu da çözdük. Buca Cezaevi’ni belediye başkanı ve milletvekili ile beraber çözdük. Yaptığımız işleri görüyor ve takdir ediyorlar. Bunları yaptığımız için logo konusu rahatsız ediyor. Ayrımcılık yapmadı yapmayacak diyorlar. CHP’nin içinde aktif siyaset yapanlar bunları konuşuyor. Engel için ne yapabiliriz onun derdine giriyorlar. Kendimizi anlatmaya devam edeceğiz.

İZMİR KÖRFEZİ İÇİN KOCAELİ ÖRNEĞİ
İzmir Körfezi’ni temizleme çalışmaları için Kocaeli Körfezi’ni örnek göstererek, “Körfezde yüzülebilir demedim. Yüzülebilir noktasında bir vaadim yok. Turkuaz hale getireceğimi söyledim. Çiğli arıtmanın ilk 3 fazı modernize edilmeli. Dördüncü fazın hayata geçmesi hızlandırmak gerekiyor. Çamur büyük oranda araziye dökülmüş ve başka şehirlere götürülmüş, çamuru kurutmak lazım. Yeşillendirmeye ihtiyacımız var. Denizin dibinde 1,5 metre balçık var. Tunç Bey de yüzeceğim dedi. Güzelbahçe’den denize girdi. Müsilaj zamanında Kocaeli’de temizliği gördüm aday olmadan önce. Benzer veya başka bir uygulama ile temizlenmesi mümkün. Kocaeli’de 3 yıllık ihale süreci oldu. Belki bizde 2 yıl diyecekler ama görev sürecimizde bitireceğiz” dedi.

‘SOYER SULARIN AYRIŞTIRILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPTI’
İzmir’de yağışlardan sonra sel basması durumuna karşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in son dönemde buna dair çalışmaları olduğundan bahseden Dağ, “Yağmur suları ile kanalizasyon suları aynı borulardan geçiyor. Şu anda yüzde 18’deyiz. 3 sene içinde yüzde 95’e çıkarmamamız lazım. Son dönemde Alsancak’ta sel oldu. Kemeraltı’nda da Bayraklı’da da gerçekleşiyor. Deniz kabardı, İkinci Kordon’a kadar sel oldu, daha fazla gündem oldu. Suları ayrıştırmak gerekiyor, Soyer o konuda çalışma yaptı ona yoğunlaştı. Yapmamız gereken çok fazla iş var. Hepsine bir anda başlamak gerekiyor” diyerek bu konuya daha fazla yoğunlaşacaklarını belirtti.

‘YAĞIŞ AZLIĞINDAN DOLAYI OLAĞANÜSTÜ HAL DURUMUNDAYIZ’
Tarımsal sulama ile ilgili konuşan Dağ, bunun için özel olarak bir lansman yapacaklarını belirterek, “Tarımsal sulama ile ilgili olarak Bakırçay’da damlama sulamada önemli mesafe kaydettik. Küçük Menderes’te damlama sulamayı arttırmamız lazım. 1 Mart’ta sadece tarım lansmanı gerçekleştireceğiz. Damlama sulamayı arttırmamız lazım. DSİ’nin yeni yapacağı barajlarla ilgili olarak daha güçlü bir şekilde bakanlığın karşısına oturacağım. Tarımsal sulama sadece İzmir’e has değil. Yağış azlığından dolayı her yerde hızlıca olağanüstü hal durumuyla karşı karşıyayız. Buna dair hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Suyu boşa harcama lüksümüz yok. Tarım bakanlığı teşvik veriyor damlama sulama için ama ayrıca belediye olarak destek vereceğiz. Tarımı daha da öteye götürecek işler yapmak şart. Vazifem değil demeyeceğim hepsini birleştireceğim. Daha efektif ve organize olacağız” dedi.

‘ORKESTRA ŞEFİ GİBİ BU SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ’
İzmir’de doğalgaz, internet ve elektrik sorunlarını çözmek için ‘belediyenin vazifesi değil’ deyip kenara çekilmeyeceklerini belirten Dağ, “Doğalgaz İzmir Gaz’ın ama bazı yerlerde belediye meclis kararları gerekiyor. Gitsin diye karar alması lazım ama almıyorlar. O ilçelerde iddialıyız. Bu konudaki engeli kaldıracağız. Yüzde 69 doğalgaz kullanım oranı var. 5 yıl içinde yüzde yüze çıkaracağız. Şehrin emini olarak bu iş İzmir Gaz’ın işi demeyeceğiz. Hepsini bir araya getirip bir senkronizasyon içinde orkestra şefi gibi bu sorunları çözeceğiz. 5 sene içinde 10 senelik çalışmazsak İzmir’in geleceğini karartmış oluruz. Büyükşehir belediyemiz depremden sonra yıkıldı halen bina yok. Belediye çalışanları başka bir yerde. Bizim yavaş hareket etme lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

‘İZMİR EGE BÖLGESİ’NİN ABİSİ’
Ege Bölgesi’nde İzmir’in ‘abi’ rolü olduğunu belirten Dağ, çevre illerle de irtibatlı bir çalışma yapacaklarını belirterek şunları söyledi:

Göç sadece İzmir’de değil tüm ülkeye bakmak lazım. Son dönemde İstanbul’dan Urla’ya gelen göç çok ön planda. Biz ekosistemi oluştururken ve ekonomiyi büyütürken göçe dair yeni yapacağımız konutlarda İzmir’de ikamet etme mecburiyetimiz var. Bizim diğer şehirlerden farkımız şu; bir tarafımız körfez. Yarımada tarafı yemyeşil yer, bunların yeşiline dokundurtmayacağız. En büyük hayalim yapamasam da 25 yıllık plan yapmak. Toplu ulaşım planını yapabilirsek ben kendimi başarılı görürüm. Ege Bölgesi’nin abisiyiz. Manisa ile birlikte çalışmak zorundayız. Kemalpaşa’nın yanında Turgutlu. Beraber çalışmak zorundasınız. Kınık’ın yanında Soma var. Raylı sistem yapma noktasında da beraber çalışmalısınız. Cengiz Bey çok tecrübeli bir başkan, iddialı da. Oradaki belediye başkanları ile irtibatlı ve planlı yapmalıyız.

 
Navalny'nin avukatı Moskova'da tutuklandı
 
CHP adayı Tugay: Yapay zeka daire başkanlığı kurmayı düşünüyorum
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rant chp si 28 Şubat 2024 Çarşamba 09:45

CHP İl Başkan Aslanoğlu’nun Sahilevleri’nde eski bir binayı tamirat gibi göstererek villa yaptırdığı ortaya çıktı. Aslanoğlu, “İş müteahhitte. Hatası varsa gereken yapılır” diyerek akıllara zarar bir savunma yaptı. Skandal inşaata göz yumduğu iddia edilen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise, "Biz tadilat ruhsatı verdik. Bu şekilde sıfırdan bir inşaat yapıldığından benim haberim yok" diyerek işin içinden sıyrılmak istedi.

Yorumu oyla      4      3  
akpli 28 Şubat 2024 Çarşamba 09:37

bir akpli olarak maaşlara yaptığınız düşük zamdan dolayı gidip balans ayarı vermek için chpye vercem oyumu

Yorumu oyla      4      3  
Bulut 28 Şubat 2024 Çarşamba 09:19

Akp logosunu görünce aklıma her hafta sonu gelen akaryakıt zamları, %100 enflasyon, sürekli artan döviz kurları, sayıları artık 10 milyona dayanan mülteciler, liyakatsiz atamalar torpiller, işsizlik yoksullluk atanamayan milyonlarca üniversiteli genç, toplum baskısı, yobazlık geliyor. Bu yüzden logo arka planda bırakılıp isim her yerde insanların bilinç altına işlenip pusulada isimden oy koparmaya çalışacaklar.

Yorumu oyla      6      4  
Şiki Baba 28 Şubat 2024 Çarşamba 08:52

Menemen belediyesi ak partinizden sor bakalım hamza dağ battı çıktı inşaatındaki binlerce kamyon harfiyatı nereye döktüler.

Yorumu oyla      4      4  
KAYBETTİ SEÇİMİ 28 Şubat 2024 Çarşamba 08:05

1 nisanda görüşelim YÜZDE 23 GEÇEMEZSİN KAYBEDECEKSİN SEVİLMİYORSUN

Yorumu oyla      6      7  
ayşe 28 Şubat 2024 Çarşamba 01:50

inşallah!!!Kazanacaksınız

Yorumu oyla      5      8  
öz izmirli 27 Şubat 2024 Salı 23:04

HAMZA DAĞ İZMİRİN TEK KURTULUŞ REÇETESİ. CHP YE ARTIK OY VERMEYECEĞİZ.

Yorumu oyla      11      12  
İZMİR DEĞİŞECEK 27 Şubat 2024 Salı 22:50

Ankarada Mansur Yavaş ta altıok logosunu kullanmıyor bilinsin istedim.

Yorumu oyla      9      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan iktidara yaylım ateşi: İzmir'de hangi yüzle oy istiyorlar bilmiyorum!
Buca Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi ...
CHP Foça'da yeni yönetim kurulu göreve başladı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve 8 yönetim ...
CHP Torbalı adayı Demir'den 'afiş' tepkisi!
CHP Torbalı Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, son günlerde seçim afişleri ...
 
Başkan Tugay'dan Eren Erdem'e '5'li Çete' tepkisi: Ahlaksız, şerefsiz adam!
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, CHP'li Eren ...
Büyükşehir Adayı Tugay’dan dikkat çeken çıkış: İzmir'i siyasi hesaplarla asla kaybedemeyiz
Buca Gençlik Merkezi Seçim Ofisi açılışına katılan Cumhuriyet Halk Partisi ...
DEM Parti'nin Bitlis adayı değişti
DEM Partisi, Bitlis Belediyesi Eş Başkan adayı Enver Barin'in bir dava ...
 
CHP adayı Tugay'dan sporcu sağlık merkezi müjdesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
DEM Parti’den İzmit açıklaması: İddialar asılsız
DEM Parti, İzmit’te kendi belediye başkan adayını geri çekerek CHP’li ...
Büyükşehir adayı Tugay'dan Sporcu Sağlık Merkezi müjdesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva