HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ocak 2013 Çarşamba - 10:18

‘Çöp’te Bornova planı hazır: Yargıya mı taşınacak?

Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’da yapmayı planladığı Katı Atık Tranfer İstasyonu’nun yeni planı askıya çıktı. Bornova Belediyesi ve vatandaşlar yeni plana itiraz ederken projenin ayrıntıları da belli oldu. Büyükşehir gelen itirazları ciddiye almazsa süreç mahkemeye gidecek. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise, “Projenin belirlenen alanda uygulanamayacağını defalarca söyledik. Belediye meclisinde sorunun çözülmesini istiyorum. Yargı yolunu konuşmak bile istemiyorum” dedi.

‘Çöp’te Bornova planı hazır: Yargıya mı taşınacak?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’ni karşı karşıya getiren Bornova Işıklar ve Egemenlik Mahalleleri’nin kesiştiği bölgeye yapılması planlanan Katı Atık Transfer İstasyonu Projesi’nin yeni planı askıya çıktı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve bölgede yaşayanların karşı çıktığı hatta AK Parti’nin bile ret verdiği projenin ayrıntıları da netleşti. Askıya çıkan plana göre alan ikiye ayrılırken bir bölümüne geçici depolama yeri yapılacak. Bu geçici depolama alanında elektronik eşyalar, buzdolabı, çamaşır makinesi ve televizyon gibi hurda malzemeler yığılacak. Plan değişikliği yapılması düşünülen alanın ikinci bölümünde ise katı atık transfer istasyonu yer alacak. Buraya İzmir’in tüm ilçelerinin çöpleri gelecek ve buradan Halkapınar’da olduğu gibi daha büyük çöp taşıma araçlarına nakliye edilecek. Bornova Belediye Başkanı Sındır’ın ‘başka yerlerden de geleceği’ gerekçesiyle karşı çıktığı çöp transfer istasyonunun askıya çıkan plan notunda ‘diğer ilçelerden gelen’ ibaresi konuldu. Bu da Bornova dışından diğer ilçelerden de çöplerin bölgeye geleceğini doğruladı.
 
ÇED OLUMLU RAPORU GEREKİYOR
Askıya çıkartılan planlara Bornova Belediyesi başta olmak üzere tüzel ve kişisel olarak yapılan başvurular belediye meclisinde görüşülecek. Daha sonra ilgili komisyonlarda tartışıldıktan sonra yeniden meclisin onayına sunulacak. İtirazların kabul edilmesi halinde projede revizyon yapılacak ya da iptal edilecek. Eğer meclis itirazları ret eder çalışmaları devam ettirirse belediyenin projeyi bir adım ileriye götürmesine olanak sağlayacak. Yasa gereği Çevresel Etki ve Değerlendirme (ÇED) raporu alınması gereken çalışmada işlemi yapan belediyenin bölgede toplantı yapıp, halkı bilgilendirmesi gerekiyor. Daha önce bu tesisi istemediklerini ifade eden vatandaşlar bu toplantıda da aynı şekilde davranacak.
 
Ayrıca, yasalara göre 1/5 bin ölçekli imar planı Büyükşehir tarafından yapılacak projenin alt ölçekli planı ilçe belediyesi tarafından yapılacak. Burada da belediye yukarıdan baskı görmesi durumunda bu planı onaylamayacak. Büyükşehir’in yapmaya direnmesi halinde ise yargı yoluna gidilecek.

 
VATANDAŞ İSTEMİYOR
Bölgede yaşayanların projeyi istemediğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Ben daha önce ‘konu Bornova’nın çöpü ise yer bulurum’ dedim. Şimdi görüyoruz ki plan değişikliği ile diğer ilçelerin de çöpü getirilmek isteniyor. Buna karşı çıkarız. Bu transfer istasyonu konut alanlarına yakın olduğu gibi okulun da hemen dibinde bulunuyor. İnsanlar zaten orada yıllardır çevre sorunları yüzünden sıkıntı çekiyorlar. Bir de bu durum oluştuğunda sorun daha da derinleşecek. Bu tesis ulaşımın da kilitlenmesine neden olacak. Günde yüzlerce aracın girip çıktığı bu alan yoğunluğu kaldırmaz” dedi. Başkan Sındır, projenin ilerlemesi halinde başvurulması beklenen yargı yolunu tercih etmediğini de söyledi. Sındır, sorunun meclis kararları ve karşılıklı görüşme ile çözülebileceğine inandığını da dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ak KILLI OLACAZ ARTIK. 3 Ocak 2013 Perşembe 00:51

bu bornovada azizin ve cehepe nin bitişidir. ordular ilk hedefiniz yerel seçimler..

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 2 Ocak 2013 Çarşamba 22:04

Aziz Başkan kendi ilçesi için ileride övünebileceği bir hizmet yapmak istiyor.Bunu esirgemeyelim.

Yorumu oyla      14      5  
bornovalı 1 Ocak 2013 Salı 20:05

bornava belediye başkanısan aziz başkanda büyükşehir bld ye bşknmız sayın bornova belediye başkanı milleti yanıltmayın konuya vakıf olun orası bornovaya bağlı ışıkkent birde orası aktarma yeri syglar

Yorumu oyla      24      12  
izmirli 1 Ocak 2013 Salı 19:10

Helal baskan..arkandayız..

Yorumu oyla      17      23  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır, meclis üyeleri ve muhtarlarla yeni yılı kutladı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, belediye meclis ...
Başkan Tartan yeni yıla Ayşe Teyze ile girdi
Yeni yılı Ayşe Teyze ve komşularıyla birlikte karşılayan Konak Belediye ...
Kocaoğlu yılbaşını 9 çocuklu aileyle kutladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yılbaşı gecesini Erzurumlu ...
 
Çalkaya yeni yılı kapı kapı gezerek kutladı
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya bu yılda geleneği bozmayarak ...
İzmir yeni yıla coşku ve umutla girdi
İzmirliler yeni yıla Cumhuriyet Meydanı’nda “merhaba” dedi. İzmir Büyükşehir ...
Cennetçeşme'de dönüşüm sürprizi: By-pass mı müjde mi?
Bakanlar Kurulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yazısı üzerine İzmir ...
 
Kocaoğlu’ndan yıl sonu raporu ve 2013 planları...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarihi belediye davasının ...
Tartan’dan adaylık için önseçim resti!
Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağına dair güçlü sinyaller veren ...
STK'lardan Başkan Durak'a teşekkür ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a sivil toplum örgütlerinden anlamlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva