HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2012 Pazartesi - 11:49

Tartan’dan adaylık için önseçim resti!

Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olacağına dair güçlü sinyaller veren Konak Belediye Başkanı Tartan, Kocaoğlu’nun ön seçim isteğine destek vererek, ‘Ön seçime hazırım’ dedi.

Tartan’dan adaylık için önseçim resti!

EGEDESONSÖZ - Ege Tv’de Güne Bakış Programı’nın konuğu olan Konak Belediye Başkanı Tartan, kentin siyasal gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sayıları altıyı bulan butik müzeler ve daha çok kültür-sanat faaliyetlerine ağırlık veren uygulamalar nedeniyle yapılan eleştirilere ‘el insaf’ diye yanıt veren Tartan, İzmir’in kalbi olarak tanımlanan Konak’ta belediyenin madalyonun her iki yüzüyle de ilgilendiğini vurguladı.

Son süreçte Gültepe’den Yeşildere’ye Halil Rıfat’a kadar pek çok alanda ciddi yatırımlarının, sosyal belediyecilik uygulamalarının olduğunu söyleyen Tartan, Alsancak’ın da Gazze’yi andıran ara sokaklarının olduğunu belirterek, 3,5 yılda sadece okullara ayırdıkları 10 milyon TL bütçeyle dikkat çektiklerini söyledi. Tartan, “Büyükşehir Belediyesi 8,5 yılda tüm İzmir’de okullara 20 milyon lira ayırırken biz 3,5 yılda 10 milyon ayırmışız. Bu okulların önemli bölümü kenar semtlerdeki okullarımız. Bizi eleştirenler bunları görmüyor” dedi.
 
Siyasi geçmişinde vekillik, bakanlık olan bir başkan olarak Konak Belediyesi’nin ona der geldiği yönünde değerlendirmelerin olduğu hatırlatılan Tartan, “Bana Konak da dar gelmez İzmir de… Şu anda Konak Belediye Başkanıyım ve işimi severek yapıyorum. Yaptığım her işe sevgi katarak, sevgiyle yoğurarak yapıyorum. 30 yıldır siyasetin içindeyim. Her görevi severek yaptım. İnsanları severek yaptım” dedi.

KONAK ANKETİNDE YÜZDE 60’IN ÜZERİNDEYİM
Sohbet sırasında konu Büyükşehir adaylığına gelince son derece içten yanıtlar veren Tartan, “Bana Büyükşehir adayı olmak istiyor musun diye soruyorlar. Ben de bu soruya soruyla yanıt veriyorum. Söyleyin bana Büyükşehir belediye başkanı olmayı kim istemez? Tabi ki şu anda kulislerde değerlendirilen 14 potansiyel aday arasında en güçlülerinden biri olduğunu biliyorum. Bunu ben değil anketler söylüyor. Şu anda İzmir’in önünde Bakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ben varım. Yapılan tüm araştırmalar bunu gösteriyor. Genel merkezimizin yaptığı Konak anketinde yüzde 60’ın üzerinde olduğumu öğrendim. Tabi ki tüm bunlar önümüzdeki süreç için farklı görevler için beni yüreklendiriyor” dedi.
 
ÖN SEÇİME HAZIRIM
Büyükşehir adayı olmak için genel merkezin izleyeceği rotayı kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Tartan, “Genel Başkan Kılıçdaroğlu adayları kamuoyu yoklamaları ve örgüt yoklamaları ile belirleyeceğini açıkladı. Ayrıca genel başkanımız güvendiği isimlere de sorabileceğini söyledi. Hem kamuoyu yoklamalarına hem de örgüt yoklamalarına hazırım” dedi. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Büyükşehir adayının ön seçimle belirlenmesinden yana tavır koyduğunun hatırlatılması üzerine de konuşan Tartan, “Tabi ki CHP bir örgüt partisidir. Eğer ön seçim olursa ben de buna hazırım” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Ocak 2013 Cumartesi 14:25

başarının sırrı önseçim tüm üyelerle hakim gözetiminde yapılacak önseçim chp sini yerel seçimlerde şaha kaldıracaktır üyesine güvenmiyen yerel seçimlerde nasıl başarılı olur herkes aday olsun takdiri üyenin olsun atamaya hayır önseçime evet chp ilçe delegesi

Yorumu oyla      18      5  
3 Ocak 2013 Perşembe 12:32

hala chp sinin niye iktidar olduğunu anlayamadınızmı gerek belediye gerek milletvekili seçimlerinde hep atama üyesine güvenmiyen nasıl iktidar olur önce kendi üyene güveneceksin sonra iktidar olacaksın önseçim önseçim önseçim başka birşey yok herkes aday olsun takdiri üyenin olsun bak görün o üyeler seçimde nasıl çalışır

Yorumu oyla      15      5  
Gürcan KAraman 1 Ocak 2013 Salı 06:01

Hakan tartan Ağar'ı ziyaretle siyasi yaşamına kendisi nokta koymuştur.ne işi var Mehmet Ağar ile önce onu açıklamalı.Kendisine Yakışan siyaset sahnesinden sessizce çekilmektir

Yorumu oyla      17      6  
1 Ocak 2013 Salı 04:13

Hakan başkan, ön seçimde Kocaoğlu'nu ikiye katlar.

Yorumu oyla      13      12  
bayraklılı 31 Aralık 2012 Pazartesi 21:44

aziz kocaoğlu ile chp seçime girsin görelim bakalım örgütmü? kazanacak vatandaşmı ?kazanacak bakacağız izmirde kaybedilirse chp örgütü diye bir şey kalmaz

Yorumu oyla      17      8  
kendinize gelin 31 Aralık 2012 Pazartesi 20:58

hakan tartan aday olursa izmir ak partinindir

Yorumu oyla      15      11  
31 Aralık 2012 Pazartesi 20:32

muzaffer tuncag zamanındaki maaşla şuanki personellerin zam ' ı hala yerinde sayıyor büyükşehir olursa vay halimize muzaffer tuncag olsaydı maaşımız suanda çok iyi olurdu

Yorumu oyla      16      7  
31 Aralık 2012 Pazartesi 15:35

Bazıları hakan tartan izmirli diye sevmiyorlar keşke mezhebide farklı olsaydı bak gör o zaman nasıl sevilirdi

Yorumu oyla      26      22  
yaşarken 31 Aralık 2012 Pazartesi 13:49

Solculara kan kusturan Mehmet ağara ziyaretinden başka bir yerde görülmeyen başkan.Hangi yüzle solun kalesine aday oluyorsun hakan tartanın şahsına oy verecek izmirli mumla arasan bulamazsın.

Yorumu oyla      39      13  
kendi yorumumdur. 31 Aralık 2012 Pazartesi 13:35

Ben Aziz Kocaoğlu sempatizanı filan değilim ve değişmesi gerektiği kanısındayım.Ama yıllarca partili ve Konaklı olarak Konak'ta gördüğüm gelmiş geçmiş en başarısız belediye başkanısın Hakan Bey.İlçeye uğramazsın,Aydın Erten'e anmaya gelmezsin,etkinliklerde gözükmezsin.Sadece Alsancak civarı etkinlikler,yurtdışı temsilcileri ve sosyetik alanlarda görüyoruz.Çizme ile görmedim,gecekondu da görmedim.Sosyal belediyecilkte yoksun.Bırak Bşehiri Konakta bile önseçim olsa ilk bese giremezsin.

Yorumu oyla      42      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
STK'lardan Başkan Durak'a teşekkür ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a sivil toplum örgütlerinden anlamlı ...
Güzelbahçe'de çifte yeni yıl kutlaması
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, gündüz spor okullarında kurs ...
Cumhuriyet Semt Evleri’nde yılbaşı coşkusu
Sürpriz çekilişlerle 100’den fazla hediye dağıtılan yeni yıl kutlamasıyla ...
 
Çiğli’den ‘Peyzaj tasarımlı okul’a destek
Çiğli’deki okulların eksiklerini gidermede önemli katkılar sunmaya devam ...
Hayali gerçekleşen Umut'tan teşekkür ziyareti
Kısa bir süre önce evlerindeki koltukların çok eskidiğini ve eve arkadaşlarını ...
Başkan Kocaoğlu 2012’yi böyle uğurladı
Yılın son Pazar gününü Kemalpaşa’nın köylerinde geçiren İzmir Büyükşehir ...
 
Karşıyaka'da 7'den 70'e yeni yıl kutlaması
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Gizli kahramanları” kadınlar ...
Kürüm yeni yılı vatandaşlarla kutladı
Karabağlar Belediyesi, yeni yılı sokakta vatandaşlarla kutladı. Hatay ...
Ve Günay kabul etti: İnciraltı planları değiştirilmiş!
Bakan Yıldırım ile Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getiren İnciraltı plan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva