HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2019 Salı - 11:16

Çiğli'de bir ilk: Büyük kent sempozyumu başlıyor

Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcıları Yunus Emre ve Yıldırım Kaya ile 33 uzman ve akademisyenin katılımıyla 2 – 4 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Çiğli de bir ilk: Büyük kent sempozyumu başlıyor

Çiğli Belediyesinin “Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Bir Yaşam” temasıyla düzenlediği Çiğli Belediyesi Kent Sempozyumu 2 – 4 Ağustos tarihlerinde Çiğli Belediyesi konferans salonunda düzenlenecek. Sempozyumda İzmir’in farklı üniversitelerinden akademisyenler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından uzmanlar, Çiğli’nin kentsel, ekolojik, sosyal ve ekonomik sorunlarına yönelik bilimsel sunum ve konuşmalar yapacak.

AÇILIŞ KONUŞMASINI TUNÇ SOYER YAPACAK
2 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yapacağı sempozyumda 33 uzman ve akademisyen üç gün boyunca saat 10.00 – 17.30 arasında sunum yapacak. Çiğli’de ilk kez düzenlenecek kent sempozyumunda, kentsel dönüşüm, sürdürülebilir çevre, yenilenebilir enerji, Gediz Deltası ekolojisi, kooperatifçilik, kültür, sanat, eğitim ve spor gibi başlıklar altında bildiriler sunulacak. 


CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI YUNUS EMRE VE YILDIRIM KAYA GELİYOR
İklim, tarım, yenilenebilir enerji, eğitim gibi temel konuların anlatılacağı sempozyumun ikinci gününde CHP Genel Başkan Yardımcıları Yunus Emre “Yerel Yönetimlerin Eğitim ve Gençlik Politikası”,  Yıldırım Kaya da “Yerel Yönetimlerin Eğitim Politikası Nasıl Olmalı?” konularında konuşma yapacaklar.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: İLK KEZ DÜZENLENİYOR
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin kentsel, ekolojik, sosyal sorunlarına yönelik bilimsel sunum ve konuşmaların yapılacağı önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacaklarını söyledi.  Çiğli’nin geleceğini planlama konusunda çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Gümrükçü, “Çiğlimiz ilk kez bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Düzenleyeceğimiz sempozyumu, bilimsel ve katılımcı bir anlayışla ve birlikte yönetilen bir Çiğli yaratma yolunda önemli bir adım olarak görüyoruz. Sempozyuma İzmir’deki üniversitelerden akademisyenler, vakıf, oda, kooperatif ve derneklerimizden katılan konuşmacılar üç gün boyunca değerli birikimlerini bizlerle paylaşacaklar. Bizler inanıyoruz ki kentimiz, ancak ona sahip çıktığımız ölçüde doğru, sağlıklı, planlı ve güvenli bir şekilde gelişebilir. Çiğli’de kent bilincinin oluşması ve Çiğlillerin bu bilinçle kentlerine sahip çıkmalarının önem taşıdığını düşünüyoruz.   Çevre, yenilenebilir enerji, Gediz Deltası, eğitim, sağlık gibi çok temel konularda sunumların gerçekleştirileceği etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

 
Pençe Harekatı'nda PKK'ya bir darbe daha!
 
Folkart TSYD Ege Kupası'nda geri sayım
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yelız B. 31 Temmuz 2019 Çarşamba 11:04

Evet sayın Gumrukcu buyuk umutlarla sızı sectık 4 yıldır esentepe egekent arasındaki yol bır turlu bitmedi artık yeter bitsin ıstıyoruz bızde otobuse, dolmus,yesıl alan özellikle Çocuk parkı istiyor çoplugun kokusu olmasın istiyoruz bızde hizmet ıstıyoruz 16 senedır 880915 sokak esentepe mah. Oturuyorum inan bıraZ olsun bır hizmet gelmedı çok sey istemiyoruz bıraz hizmet ıstıyoruz eski ıstasyonaltı mah. Sımdıkı adıyla atasehıre yapılan hizmetin yarısını buralara yapsanız çok mutlu oluruz lutfen bıraz hizmet dıyoruz bizimde cocukları izin oynamaya yesıl alana ve parklara hakları var sesimizi duyun artık.....

Yorumu oyla      5      5  
Kürşat 30 Temmuz 2019 Salı 17:55

Harmandalı çiğli Balatçik yollar bakımsız.hurdacilari başka yerlere yonlendirin zehir soluyoruz.koltugu oturan hiçbir bel bsk halkın içind e göremiyoruz.temizligi önem verilebilir.sivrisinekten evlerimizde oturamıyoruz.daha çok ilaçlama yapılmalı.insanlarin gidebileceği güzel mekanlar yapılabilir.avm insanlar mavişehir gidiyor.aslinda sorunlar var.çözülurmu.neden çözülmesin.halkin içind e bel bsk daha çok dolaşması lazım.liyakata önem verilirse.hersey daha güzel ama malesef bu olmayacak biliyorum.Bakalim insallah herşey çokmu güzel olacak daha daha mi güzel olucak göreceğiz.

Yorumu oyla      4      5  
Çiğlili 30 Temmuz 2019 Salı 17:49

Utku Bey'i büyük umutlarla seçtik lakin boş işlerle uğraşmaktan henüz reel gündeme gelemedi.Bilmem farkındamısınız ??? Egekent ,Evka , Güzeltepe ... gibi semtlerin hiçbirinde 1 cm.kare yeşil alan yok.Yeşil alan diye ayırdığınız yerler hayvan otlama alanı gibi sarı ottan ibaret. Bilmem farkındamısınız ??? Çocuk parkı yok denecek kadar az ve bakımsız. Bilmem farkındamısınız ??? Yollar ve kaldırımlar çok delik deşik ve kırık dökük.Bilmem farkındamısınız ??? Çiğli 'ye girince hala o kasaba görüntüsünü üzerinden atabilmiş değil... Bilmem farkındamsınız ??? Doğru düzgün otopark yok.... Utku Bey insanlar sizi büyük umutlarla seçti lütfen artık günlük hayatı etkileyen ve insanların kapıdan çıktığı anda direkt fark edecekleri bazı çalışmalar yapın.

Yorumu oyla      5      5  
Mustafa Katmer 30 Temmuz 2019 Salı 17:43

Yapılsın artık bir şeyler 52 yaşındayım halen doğduğum Köyiçi mahallesi ndeki evde oturuyorum evler dökülüyor

Yorumu oyla      4      5  
Orhan Yılmaz 30 Temmuz 2019 Salı 14:47

Başkanımızdan Harmandalı dan yayılan çöp kokusuna acilen çözüm bekliyoruz

Yorumu oyla      4      5  
Uğur Toprak 30 Temmuz 2019 Salı 14:22

SÜPERSİNİZ CANLAR TANRIM SİZİ KORUSUN DİYE DUALARIMIZ SİZİNLE OLSUN

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça Belediye Başkanı Gürbüz'ün mutlu günü
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz baba olma mutluluğunu yaşadı. Gürbüz’ün ...
Narlıdere'de her kahvehaneye bir kitaplık
Kitap okumayı teşvik etmek ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüten ...
Temiz Buca için farkındalık hamlesi: İz bırakma, temiz bırak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Temizlik Seferberliği”ne ...
 
Bornova'da çocuklara havuz müjdesi
Bornova Belediyesi ve EÇEV işbirliğiyle başlatılan sosyal sorumluluk projesi ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği
Bayraklı Belediyesi, ilçenin ihtiyaç duyulan sokaklarında sıcak asfalt ...
İzmir'in o ilçesinde 12 saatlik su kesintisi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 31 Temmuz günü 12 saatlik su kesintisi uygulanacak.
 
Foça'da Başkan Gürbüz'den muhtarlar zirvesi
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça’da görev yapan 16 muhtar, Temmuz ...
Başkan Kayalar'dan 'şirket müdürü' açıklaması: Maaş almıyor
İzmir'de, Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, göreve geldikten ...
Soyer'den kongre mesajı: Tuzağa düşmeyeceğiz
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, katıldığı radyo programında parti içine ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva