HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2019 Salı - 09:56

Temiz Buca için farkındalık hamlesi: İz bırakma, temiz bırak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan “Temizlik Seferberliği”ne en etkin desteklerden birini veren Buca Belediyesi, bir yandan “yaz hijyenine” yoğunlaşırken diğer yandan da çevre için halk bilinçlendirmesine yönelik kampanya başlattı. Bu kapsamda özel bir video ve duyurular hazırladıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu anlatmalıyız çünkü hiçbir teknoloji, hiçbir ekipman insanlara bilinç aşılayamaz” dedi.

Temiz Buca için farkındalık hamlesi: İz bırakma, temiz bırak

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 11 ilçe belediyesinin katılımıyla gerçekleştirilen Temizlik Seferberliği’nin en çok yankı bulduğu ilçelerden biri Buca oldu.

Resmi olarak 500 bin, gayri resmi rakamın da 700 bini geçtiği söylenen nüfusu ile Türkiye’deki pek çok ilden fazla insana ev sahipliği yapan ilçede “İz bırakma temiz bırak” ve “Küçük bir atık/ Büyük bir batık” sloganlarıyla yürütülen kampanya kapsamında bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı. Açık hava reklam alanları ve sosyal medya mecralarında Bucalılarla buluşacak olan kampanyaya özel tasarımlar hazırlanarak çevre bilincinin artırılması hedefleniyor. Öte yandan Hasanağa Bahçesi’nde çekilen özel kısa film ile de bir çocuğun gözünden çevre kirliliği çarpıcı bir şekilde anlatılırken, video sosyal medyada büyük ilgi gördü.

“ÜZÜM KOKAN SEMT OLARAK KALACAK”
İzmir’de çevre temizliği bilincinin artırılması için Büyükşehir Belediyesi ile el ele vererek çok özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Tüm Türkiye’ye örnek olacak bu güç birliğinin içinde olmak bizleri mutlu ediyor. Buca, belleklerde ‘üzüm kokan semt’. Bunun böyle kalması için Belediye ekiplerimiz gece gündüz demeden mesaide. Yaz ayları ile birlikte konteyner temizliği, park bahçe bakımları gibi pek çok hizmeti basit dokunuşlarla daha aktif hale getirdik. İhale süreçlerimizin tamamlanmasıyla ekipman konusunu da halledecek ve bu konuda atağa geçeceğiz” diye konuştu.

“EN İYİ TEMİZLİK KİRLETMEMEK”
Çevre temizliğinin önce bilinçli yurttaşlarla tesis edilebileceğini, 7’den 70’e herkese bu bilincin kazandırılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Biz de ortak projemizden güç alarak etkinliğini kentimizde arttırmak için kolları sıvadık. Özel tasarımlarımız ve video çalışmamızla çok önemli konulara dikkat çektik ve özellikle sosyal medyada önemli geri dönüşler aldık. En iyi temizliğin kirletmemek olduğunu anlatmalıyız çünkü hiçbir teknoloji, hiçbir ekipman insanlara bilinç aşılayamaz” dedi.

 
Bornova'da çocuklara havuz müjdesi
 
Narlıdere'de her kahvehaneye bir kitaplık
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Spor 30 Temmuz 2019 Salı 11:17

Buca Belediyesi kendi bünyesindeki branşlara tam sahip çıkamıyor. Ben bir sporcu velisiyim, Tekvando branşında her şey bir anda değişti ve rezalet ötesi bir durum söz konusu oldu. Malesef tekvando sahipsiz kaldı ve iş bilmez birisini antrenör olarak bıraktınız. Altyapı antrenörü olan biri ile bu iş yürümez.Görevden alınan hocalar ise cocuklarımızı uluslararasında mücadele edecek hatta şampiyonluklar çıkartacak güçte antrenörlerdi ve kariyerli başarılı disiplinli idiler. Şuan gelin görün ki herşey felaket sporcular da disiplin kalmadı antremanlar doğru dürüst yapılamıyor, hele ki müsabakalara katılacak sporcular yeterli antreman alamadıklarından antremanlara dahi gelmiyor .. alt yapıda da var olan hocanın azarları bağırmaları tehditkar konuşmaları yüzünden yeni gelen veliler bie çocukalrını geri alıyor. zaten yer yer pislik ve koku artış durumda. Önceden temizlik vardı h,iç olmazsa şimdi herşey berbat ötesi.. Başarıya gelince son dönemlerde diplerde yiz.. Avrupa Kulüplerde derece yapan takım şimdi ilde bile sürünür hale geldi.. Bir an önce eski hocalarımızın gelmesini istiyoruz. Yöneticiler geldi söz de dinlediler ve sizlerin isteği önemli demelerine karşın hala bu hata düzeltilmedi. İlgisiz kalındı. Biz veliler yakında tüm mercilere başvurumuzu yapacağız. her nereye gerekiyorsa.. seçimde destek verdik şimdi sonuç olarak çocuklarımızı yetiştiren hocalarımızı görevden alarak bizlere zarar verdiniz. bir daha düşünün bir daha düşünün ..

Yorumu oyla      7      5  
Bucalı 30 Temmuz 2019 Salı 10:46

İnş. en ücra yerlerdeki tüm mahallelerdeki çöp konteynerleri hijyenik olur. sadece ana arter yollar ve göstermelik olmasın da. Buca da Asfalt sorunu var yollar köstebek yuvası ve her yerde birsürü yamalı yerler restgele yapılmış üstelik. çevreye bakın önce arabaya binin çıkın gezin sokak sokak sorunları o zman görebilirsiniz. Göstermelik iş yapmayın Buca Belediyesi....

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da çocuklara havuz müjdesi
Bornova Belediyesi ve EÇEV işbirliğiyle başlatılan sosyal sorumluluk projesi ...
Bayraklı'da asfalt seferberliği
Bayraklı Belediyesi, ilçenin ihtiyaç duyulan sokaklarında sıcak asfalt ...
İzmir'in o ilçesinde 12 saatlik su kesintisi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde 31 Temmuz günü 12 saatlik su kesintisi uygulanacak.
 
Foça'da Başkan Gürbüz'den muhtarlar zirvesi
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve Foça’da görev yapan 16 muhtar, Temmuz ...
Başkan Kayalar'dan 'şirket müdürü' açıklaması: Maaş almıyor
İzmir'de, Menderes Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Kayalar, göreve geldikten ...
Soyer'den kongre mesajı: Tuzağa düşmeyeceğiz
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, katıldığı radyo programında parti içine ...
 
ÇİBEM'den üniversite adayları için tercih desteği
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi ÇİBEM tarafından üniversite tercihlerinde ...
Başkan Tugay dünya gençleriyle buluştu 
Karşıyaka Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Uluslararası Öğrenci Değişim ...
Bornova'da miniklere temel spor eğitimi
Bornova Belediyesi minik bedenleri geleceğe hazırlamak için  Hareket Eğitimi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva