HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2011 Çarşamba - 18:08

CHP'yi karıştıran Dersim açıklaması

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Dersim faciası karşısında Dersimli, Tuncelili yurttaşlarımızdan CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak özür diliyorum" dedi. Genel merkez yaptığı açıklamada: Değer, İl Başkanımız değildir!"

CHP yi karıştıran Dersim açıklaması

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, televizyonda yaptığı konuşmada devlet adına özür dilemesinin ardından CHP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, genel merkez tutumuna rağmen, yaşananlardan dolayı Tunceliler’den özür dilediğini söyledi.
 
Değer, şunları söyledi: "Son dönemde tartışılan Dersim olayları üzerine bugün Sayın Başbakan’ın Dersim’de yaşanan olaylarda binlerce insanın öldürülmesi, katledilmesini, binlerce Dersimlinin göç ettirilmesine dair Başbakan tarafından dört ayrı belgenin açıklamasını izledik. Dört ayrı belgenin okunması sırasında tüylerimiz diken diken oldu, gözlerimden yaşlar aktı. Biz CHP olarak geçmişimizle hesaplaşmamız gerekirken, yüzleşmemiz gerekirken, özür dilememiz gerekirken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapması gerekeni bir başka partinin yapması ve devlet adına özür dilemesini gördük. Dersim faciası karşısında Dersimli, Tuncelili, yurttaşlarımızdan CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak, il örgütüm adına Dersim’de yaşanan olaylardan dolayı Dersim ve Tunceli halkından özür diliyorum."
 
Katliamın yaşandığı dönemin İçişleri Bakanı’nın şu an CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın akrabası olup olmadığını soran Değer, "O dönemin İçişleri Bakanı CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın akrabası mıdır? Dersimli acılı Alevi kardeşlerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Biz CHP olarak geçmişimizle yüzleşmeliyiz ve özür dilemeliyiz" diye konuştu.
 
Yaptığı açıklamadan sonra, CHP Genel Başkanı veya genel merkezden özür dilenmemesi halinde istifa edip etmeyeceği sorulan Değer, "Partimizin adım atacağına inanıyorum. CHP kişilerin partisi değil, örgüt partisidir. Genel başkanımızın da buna yönelik adım atacağına inanıyorum" yanıtını verdi.
 
Genel merkezin savunmasını istemesi halinde nasıl bir tavır takınacağı sorulan Değer, bu soruya da, "Savunma istemeyebilirler. Ancak genel merkezin tasarrufunda olan bir karardır. Dersimde yaşananlar sadece Dersim’in ya da CHP’nin değil Türkiye’nin gerçeğidir" diye cevap verdi.
 
Bir gazetecinin, "Belgeleri açıklayan Başbakan haklıdır diyebilir misiniz?" şeklindeki bir başka soruyu yanıtlayan Değer, "Başbakan haklıdır demiyorum. Dersim olayları bir kaç belge ile sınırlı değil. Bütün arşivi açmalarını istiyor ve bekliyoruz" diye konuştu.
 
CHP GENEL MERKEZİ'NDEN FLAŞ AÇIKLAMA
Değer, bu konuşmayla CHP Genel Merkezi'ni karıştırdı. Genel Merkez'den yapılan açıklamaya göre, "Değer, bu konuşmayı yaptığı saatlerde CHP İl Başkanı değildi. Çünkü Genel Merkez tarafından açıklamasından önce görevden alınmıştı. İşte CHP'nin resmi internet sitesinden yapılan kısa ama önemli o açıklama:
 
"CHP Diyarbakır İl Başkanı olarak açıklama yapan Muzaffer Değer, Dersim konusunda özür dilediğini açıklamadan önce il başkanlığından alınmıştır. Değer açıklama yaptığında CHP İl Başkanı değildir.
 
Bilgilerinize sunarız"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
rahmi kara 23 Kasım 2011 Çarşamba 19:31

ya ne garip çelişki bu.chp sitesinde il başkanları listesinde muzaffer deger il başkanı.il başkanı değil açıklaması yine chp .org.tr sitesinde.bunlar iyice kafayı kırdı galiba ya.yeni chp yi beceremediler.eski chp ye geri dönülsün

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır : “Bu bir sindirme politikası”
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Büyükşehir Operasyonunu değerlendirdi. ...
'İzmir'de soruşturma Ankara ve İstanbul'dan az'
Bakan Yıldırım, İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 sunumu için bulunduğu Paris’te ...
Başbakan'dan İzmir operasyonuna ilk yorum
AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan ...
 
CHP'li yöneticilerden Başbakan'a jet yanıt
Başbakan Erdoğan’ın "Dersim" konusundaki açıklamalarına CHP'li yöneticiler tepki gösterdi.
Başbakan Dersim belgelerini açıkladı
Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu'na yüklendi, ...
EXPO’ya operasyon darbesi!
İzmir’in aday gösterildiği EXPO 2020’nin ilk sunumu öncesi gerçekleştirilen ...
 
Erdoğan'dan Almanya Başbakan'ı Merkel’e uyarı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Türklere ...
CHP'lilerin yüzde 54'ü lider değişsin istiyor
CHP’ye oy veren sol seçmen üzerinde yapılan araştırmadan tartışılacak ...
AK Parti İzmir’de 3 ilçeyle daha devam
Kongre süreci devam eden AK Parti İzmir’de Bornova ve Bayraklı ilçe başkanlarının ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva