HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2011 Çarşamba - 16:26

Bayır : “Bu bir sindirme politikası”

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Büyükşehir Operasyonunu değerlendirdi. Bayır “CHP ve İzmirliler baskı, tehdit ve iftiraya onurunu teslim etmez” dedi.

Bayır : “Bu bir sindirme politikası”

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyon ile ilgili ilk kez konuştu. Göz altıların yaşandığı sırada Ankara’da bulunan, operasyon haberini alır almaz İzmir’e geri dönen Bayır, baskı tehdit ve zorbalık ile İzmir’de başarı yakalanmasının mümkün olmadığını belirtti. CHP’nin ve İzmirlilerin, baskı, tehdit ve hukuk dışı iftiralara onurunu teslim etmeyeceğini ifade eden Bayır, korku imparatorluğu yaratıldığını söyledi. Bayır’ın açıklaması sırasında, il başkan yardımcıları Zeki Günen ve Metin Güler de kendisine eşlik etti.
 
“BİZİ SİNDİREMEZLER”
İl Başkanı Bayır “Önce aleyhlerinde yazanları çete diyerek topladılar, sonra terörle mücadele eden yüksek rütbeli subaylarımız aldılar. Hâkimlere, Savcılara talimatlar yağdırdılar. Bir günlük Hakimleri tayin ettirip, kendileri gibi düşünmeyenleri ya topluyor ya da sindiriyorlar. Anlamadılar anlamayacaklar. CHP ve İzmirliler baskıya, tehdide, iftiraya hukuk dışı eylemlere ne şehrini ne de onurunu teslim eder. Kafaları basmadı basmayacak da. İzmirli; yandaşa hizmete değil, vatandaşa hizmete bakar. Art niyetle, ayak oyunlarıyla, devletin tüm imkanlarıyla, bir hücre evine baskın yapar gibi, insanları evlerinden, eşinin ve çocuklarının gözü önünde gözaltına alarak, yaratılmak istenen korku imparatorluğuyla ne bizleri ne de işini yapan dürüst ve namuslu çalışanları sindirebilirler. Onlarca müfettişle sürekli incelemeye tabi tutulan İzmir Büyükşehir belediyemize yapılan son operasyonlar göstermiştir ki, müfettişler inceleme yapmak için değil zaten önceden planlanmış operasyonlara kılıf uydurmak için yollanmışlardır” dedi.
 
“YAPILANLAR FAŞİZANLIK”
Operasyonun zamanlamasına dikkat çeken Bayır “Bunları yeni atadıkları iki günlük İl Emniyet müdürü ile Büyükşehir Belediye Başkanımız EXPO için Paris de çalışırken yapmayı planlamışlardır. Bunu daha önce defalarca söylemiştik. Bu kadar müfettişle ne yapmaya çalışıyorsunuz. Hizmet yapmak isteyen bir Büyükşehir Belediye Başkanı var ama her birimde her odada müfettişlerin baskısındaki belediye personeli müfettişlere cevap vermekten, fotokopi yetiştirmekten iş yapamaz halde. Konu İzmir olunca, özellikle seçim zamanları düşman topraklarından söz eder gibi konuşan “İzmir’i teslim alacağız” diyen AKP zihniyetinden de başka bir şey beklemek zaten anlamsız olur. İzmir’de yerelde ve genelde seçimleri kaybeden AKP’ye halk geçit vermezken, onlar halka rağmen, İzmirliye rağmen nasıl İzmir’i teslim alırız, hangi dalavereyi çeviririz de İzmir kalesini düşürürüz anlayışındalar. Sandıkta İzmir’i alamayacaklarını anlayanlar, bu tip faşizan baskılarla yeni bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu anlayışa teslim olmayacağız, ‘dur’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“BU BİR SİNDİRME POLİTİKASI”
İl Başkanı Bayır, ard arda gerçekleştirilen operasyonlar ile İzmir’in algısının değiştirilmek istenildiğini ifade etti. CHP’nin ve partili belediyelerin şaibeli bir konuma getirilmeye çalışıldığını belirten Bayır, yaşananları ‘sindirme politikası’ olarak tanımladı. Bayır “İzmirli bilinçlidir, sorgular. Ama kafalardaki algıyı değiştirme gayretindeler, ‘sizi de alabiliriz’ imasını veriyorlar. İzmir ile ilgili olarak, ülke geneline verilmeye çalışılan bu mesajı reddediyoruz. Operasyonların EXPO süreçlerine denk gelmesi de manidar. İnsanın aklına ‘Acaba bu hükümet EXPO’yu istiyor mu? Yoksa İstanbul Olimpiyatları’nın önünü açmak için mi bu süreç baltalanıyor’ soruları geliyor”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yorumsuz 24 Kasım 2011 Perşembe 12:00

Bunların en iyi yaptıkları iş İftira onlara karşı gelenleri hemen bir iftira atıp kurtuluyorlar ve İşin Acı tarafıda bunu MÜSLÜMANLIK,ADALET ve DEMOKRASİ adına yapmaları Ülkeyi AYRIŞTIRIP BÖLMEK İÇİN her türlü Düzenbazlığı yapıyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
hüseyin ahmetoğlu 24 Kasım 2011 Perşembe 10:42

adalet bu adalet sn bayır,neden kaçıyorsunuz haltı yerken düşünecektiniz bu işin hesabını nasıl veririm diye.sonra sizin baskılara tahammülsüzsünüz ama teşkilatlara her gün baskı uygullamaktan da kaçınmıyorsun bugün görevden alıyorum yarın görevden alıyorum diye.hoş olmadığı gibi adalate de güveneceksin,suçsuzsa güle oynaya çıkarlar

Yorumu oyla      11      7  
metin 24 Kasım 2011 Perşembe 05:46

her yorumcunun şu kordon meselesini yazmasını anlayamıyorum.ya bu arkadaşlar kordonda çalışıyorlar.yada orada kafayı çekip sarhoş olarak yazıyorlar.kordon gibi şehirdeki bütün bar ve pavyonlar şehir dışına taşınmalı o zaman hiç bir proplem kalmaz.çoğu anadolu şehrimiz sorunu böyle çözmüş.hem gençler bara pavyona alışmaz.hemde insanlar çoluk çoçuğunun nafakasını oralarda bir gecede yemez.

Yorumu oyla      12      7  
24 Kasım 2011 Perşembe 05:26

chplilerin yıllardır söylediği tek şey baskı baskı başka hiç bir şey yok. yıllardır izmirliye türkiyenin en pahalı suyunu satıyorsunuz bu baskı değilmi*metro üçretiniz 5km yol için kaç para bu baskı değilmi*başkan üçkuyular metro hattı için zaman veremem diyor bu baskı değilmi.gece 24den sonra ulaşım yok.büyük alışveriş yerleri şehrin ortasında trafiği kilitliyor.yolların ortası demir ızgaralarla dolu.yağmurlarda şehrin en işlek caddelerinden geçilmiyor.bunlar baskı zülum değilmi*

Yorumu oyla      12      8  
koray can 24 Kasım 2011 Perşembe 04:48

Bas bas bağıracağına de ki hukuk karar verecektir. Eğer bu insanlar suçsuzsa daha onurlu çıkarlar dışarıya ve açarsın davanı bu yaşadıklarının hesabını sorarsın. Ama denilenler doğruysa aranızda ki pislikler temizlenmiş olur. Bırakın da hukuk işini yapsın.

Yorumu oyla      11      6  
hakan 24 Kasım 2011 Perşembe 00:21

ciddi anlamda cumhuriyet halk partisini bitirdiniz ne söylediginizi bile bilmez haldesiniz çok acil koltuk sevdasını bırakıp bir doktora gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Yorumu oyla      11      7  
özbucalı 23 Kasım 2011 Çarşamba 19:40

bu açıklama tamamen niyet okuma olmuş..başkada birşey söylemeye gerekyok..."ülke geneline yayılmaya çılışılan sindirme politikasıymış"..bak bak bak..vaybeeee

Yorumu oyla      14      12  
ercüment şahin 23 Kasım 2011 Çarşamba 19:39

nerde CHP ÖRGÜTLERİ NEREDE 100000 KİŞİLİK MİTİNGLER. bu işler basın toplantısı ile degil meydanlarda mücadele ile olur.parti içi oyunların örgütü nasıl gerilettigini anlamak için ila başınıza bir kazamı gelmesi lazım.

Yorumu oyla      12      9  
23 Kasım 2011 Çarşamba 19:38

HİZMET ÜRETEMEZLİĞİNİZİ, BU OPERASYONLARA BAĞLADINIZ YA PES...SAYIN BAŞKAN PES...ÇOK ÇALIŞIYORSUNUZ ÇOK...BRAVO SİZE

Yorumu oyla      12      12  
saadet gürsoy 23 Kasım 2011 Çarşamba 19:21

siz birbirinizi yiyin akp de sizi yesin

Yorumu oyla      13      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir'de soruşturma Ankara ve İstanbul'dan az'
Bakan Yıldırım, İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 sunumu için bulunduğu Paris’te ...
Başbakan'dan İzmir operasyonuna ilk yorum
AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Başbakan ...
CHP'li yöneticilerden Başbakan'a jet yanıt
Başbakan Erdoğan’ın "Dersim" konusundaki açıklamalarına CHP'li yöneticiler tepki gösterdi.
 
Başbakan Dersim belgelerini açıkladı
Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda Kılıçdaroğlu'na yüklendi, ...
EXPO’ya operasyon darbesi!
İzmir’in aday gösterildiği EXPO 2020’nin ilk sunumu öncesi gerçekleştirilen ...
Erdoğan'dan Almanya Başbakan'ı Merkel’e uyarı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e Türklere ...
 
CHP'lilerin yüzde 54'ü lider değişsin istiyor
CHP’ye oy veren sol seçmen üzerinde yapılan araştırmadan tartışılacak ...
AK Parti İzmir’de 3 ilçeyle daha devam
Kongre süreci devam eden AK Parti İzmir’de Bornova ve Bayraklı ilçe başkanlarının ...
Büyükşehir Operasyonu, görevden almaları erteletti
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve yönetim kurulunun, ilçe örgütleri ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva