HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2023 Cumartesi - 12:25

CHP'de gözler 4 Ocak'ta: Kritik kentler açıklanacak

2024 yılının ilk haftasında, 3 ve 5 Ocak'ta Parti Meclisi’ni toplaması beklenen CHP, 4 Ocak’ta tek Parti Meclisi kararı aldı. CHP’de, 4 Ocak saat 11.00’deki MYK’nin ardından PM’nin, “Adaylık” gündemiyle toplanacağı bildirildi

CHP de gözler 4 Ocak ta: Kritik kentler açıklanacak

CHP’de yoğun aday mesaisi 4 Ocak'ta devam edecek. CHP, Perşembe günü ilk önce MYK’yi ardından ise Parti Meclisi’ni toplayacak. Toplantıda, İstanbul’un ilçelerinin yanı sıra önemli bazı büyükşehir belediyeleri ile ilçelerin adayları da belirlenecek.

Daha önce 3 ve 5 Ocak tarihlerinde iki ayrı Parti Meclisi toplantısı ile adaylarını büyük oranda belirlemeyi planlayan CHP, bunun yerine tek toplantıda karar kıldı. 5 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenleyeceği lansmanı dikkate alan parti yönetimi, bu tarihten önce toplantıların tamamlanması kararını aldı.

ADAY ADAYLARI OYLANACAK
4 Ocak Perşembe günü önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurmayları ile bir araya gelecek ve aday adayları arasında öne çıkanları tartışacak. Ardından toplanan Parti Meclisi’nde ise memnuniyet anketleri, örgüt gözetimindeki yoklamalar, milletvekillerinin saha gözlemleri ve raporlar ele alınacak. Tüm değerlendirme sonuçlarının havuz sistemi ile birleştirileceği ve kesin adaylara bu yolla karar verileceği öğrenildi. Parti Meclisi üyeleri ayrıca, ihtiyaç duyulan aday adaylarını tek tek oylayarak adayı belirleyecek.

PROPAGANDA İÇİN 70 GÜN
Edinilen bilgiye göre, 4 Ocak Perşembe günü CHP yönetimi, en az 150 seçim çevresindeki adayını kesinleştirecek. Aydın, Mersin ve Adana gibi büyükşehirlerin ve bu şehirlerin ilçelerinin adaylarının da bu toplantılarda belirlenmesi bekleniyor. Ancak parti kaynakları tüm adayların belirlenmesini ay ortasını bulabileceğini kaydediyor. Buna göre, CHP tüm adaylar ile birlikte Ocak ayının sonunda sahada olacak. Adaylar, propaganda için en az 70 güne sahip olacak. (Birgün)

 
Suudi şirket, Hande Erçel’in sözleşmesini feshetti
 
İZBAN'da 1 yılda 80 bin sefer yapıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aydın ili adayı kesin değil miydi . 30 Aralık 2023 Cumartesi 13:34

Mevcut belediye başkanları tekrar aday gösterilirse neyin propagandasını yapacaklar. Geçmişte yaptıkları , yapacaklarımın teminatı değil mi . Bir dönem başkanlık yapanları bir kenara bırakıyorum , özellikle 10 - 15 - 20 yıldır belediye başkanlığı yapanlar ne propagandası yapacaklar . CHP eski genel başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu Ankara , İstanbul , Aydın il adaylarını ilan etmişti . Aydın ilinde halk mevcut belediye başkanından memnun . Genel merkez neden direniyor . Aydın ‘da değişiklik olursa , sözünüzün arkasında durmamış olursunuz . Bunu bilesiniz . Sakın ola ki sayın Özlem Çerçioğlu’nu İzmir’e aday yapalım falan demeyin . Bu seçim , milletvekili seçimlerine benzemez . Kaybedersiniz . “ İzmir’in seçmeni ince eler sık dokur “ Tunç Soyer - İzmir BB Başkanı - Sayın Tunç Soyer ‘de kendisi için , halk tarafından yapılan haklı eleştirilerden ( toplu ulaşım aktarmaları , belediyeye personel alımında liyakat , trafik akışına öncelikli önlemler , en önemlisi de İzmir BB’nin kaynaklarının adil dağıtılması “ size VAR. Size YOK gibi “ ve İSRAF tan kaçınmak ) dersini çıkarmıştır . Çıkarmazsa 2029 ‘da zaten yok.

Yorumu oyla      5      1  
Ankara kulisi 30 Aralık 2023 Cumartesi 13:13

Bu yerel seçimler CHP için biraz zor süreç bekliyor,şu anda Ankara'da ve Istanbul'da bir çok belediye başkan aday adayları üs kurmuş durumdadır,uzun süre önce bakanlık ve belediye başkanlık yapmışlar torpil yapmak için çaba sarf ediyorlar ayrıca mevcut milletvekilleri kendi yakınlarını ve yandaşlarını belediye başkanı yapmak için PM üyeleri ile görüşmek için dişe diş mücadele yapıyorlar,halk ön seçim olacaktır diyen Özgür ÖZEL'den umudunu kesti,şu gerçek şayet halkın ilgisi olmayan adaylara kesinlikle tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık resim böyle görünüyor,çünkü insanı yok saymak en büyük hakaret olduğunu gösterecektir resim böyle görünüyor kendileri bilir...

Yorumu oyla      9      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal ANADOL yazdı... 2023’e veda ederken
Kemal ANADOL yazdı... 2023’e veda ederken
AK Parti İzmir Kadın Kolları’nda devir teslim töreni
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanan Emel Dalkıran, görevi ...
Akşener: Partimize uzanan elleri kıracağım
İyi Parti ile CHP arasında karşılıklı suçlamalar devam ediyor. İyi Parti ...
 
Bakan Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Darbeciler tarafından yazılmış olan bir anayasadan ...
Kayalar’dan İçişleri’ne 6 Ocak çağrısı: Beni göreve iade edin!
Menderes Belediye Başkanı iken rüşvet soruşturması sebebiyle görevden ...
CHP Buca Aday Adayı Özreçber: Oyumuzu artırırım, Büyükşehir'e katkı sağlarım
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, "Aday olursam Buca'da ...
 
Mahkemeden karar... Kayalar'a ne ceza verildi?
Menderes Belediye Başkanı iken rüşvet iddiası ile görevden uzaklaştırılan ...
Aday Adayı Atila sendikalarla buluştu!
İlçe ziyaretleri ile sivil toplumun nabzını tutan İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Polat İsrail ile ihracatı gündeme getirdi: Söylemle eylemleriniz uyuşmuyor!
TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İsrail’e ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva