HABERLER>EGE
13 Eylül 2014 Cumartesi - 13:20

Bodrum’da korkunç cinayet: Otomobilde infaz!

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, otomobilinin önü kesilen 44 yaşındaki Mehmet Ecim, iki ayrı otomobilden inen kişilerin silahlı saldırında yaşamını yitirdi.

Bodrum’da korkunç cinayet: Otomobilde infaz!

MUĞLA -  Bodrum İlçesi'nde, iki otomobille önünü kesen kişilerce öldürülen ve üzerinden Ahmet Genç ismine düzenlenen sahte kimlik çıkan kişinin 44 yaşındaki yat kaptanı Mehmet Ecim olduğu saptandı.

Ecim'in katil zanlısı olarak insan kaçakçılığı organizatörü oldukları ileri sürülen 3 Suriyeli ve 1 Türk gözaltına alındı. Ecim'in, saldırganlarla Suriyeli kaçakları Yunan Adaları'na götürmek için anlaşmalarına rağmen vazgeçtiği, parayı da geri ödemediği için öldürüldüğü iddia edildi.
 
Bitez Mahallesi'nde Pınarlı Sokak'ta bugün saat 08.00 sıralarında, 34 KY 9795 plakalı beyaz renkli Mercedes marka otomobilin önü, iki ayrı otomobildeki kişiler tarafından kesildi. Önünü kestikleri otomobilin iki kapısını açan saldırganların direksiyon başındaki üzerinden Ahmet Genç adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan kişiye kurşun yağdırıp, kaçtı.
 
Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahaleyi yapmak istediği kanlar içindeki yaralı, yaşamını yitirdi. Polisin yaptığı incelemede üzerinden çıkan kimlik sahte olduğu belirlenen ölen kişinin yat kaptanı Mehmet Ecim olduğu ortaya çıktı.
 
Savcı ve polisin olay yerindeki incelemesinin ardından Mehmet Ecim'in cesedi önce Bodrum Devlet Hastanesi morguna ardından da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.


 
OTOMOBİLLER KİRALIK VE EMANET
Polis, görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan polis Mehmet Ecim'in katil zanlılarının yakalanması için çalışma başlatıp, olay yeri ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı.
 
Öldürülen yat kaptanı Mehmet Ecim'in kullandığı otomobilin emanet alındığı, saldırganların kullandığı iki otomobilin de kiralık olduğunu belirlendi. Ecim'in, Mercedes marka otomobili "Hastam var İzmir'e götüreceğim" diyerek ödünç aldığı ve olaydan kısa bir süre önce 155 Polis İmdat ihbar hattını arayıp, takip edildiğini belirtip, yardım istediği ortaya çıktı. Polis, olayın ardından kiralık otomobillerin sahibi oldukları ileri sürülen 3 kişiyi gözaltına alıp, ifadelerine başvurdu.
 
Öte yandan, Konacık Mahallesi, Pedasa Yaylası'nda durdurulan, olayla ilgili olduğu tahmin edilen ve üzerinde kan izleri bulunan 34 GU 550 plakalı bir otomobil incelenmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.
 
OPERASYON DÜZENLENDİ
Olayın ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nden 30 polis takviye olarak Bodrum'a gönderildi. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş başkanlığında yapılan toplantının ardından Kumbahçe Mahallesi'ndeki bir pansiyonda kaldıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.
 
Operasyonda insan kaçakçılığı organizatörü oldukları ileri sürülen 3 Suriyeli ve 1 Türk gözaltına alındı. Ecim'in gözaltına alınan şüphelilerle Suriyeli kaçakları Yunan Adaları'na götürmek için anlaşmalarına rağmen vazgeçtiği, parayı da geri ödemediği için öldürüldüğü iddia edildi.
 
Soruşturma sürerken, şüphelilerin polisteki işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

ÖTEKİ OTOMOBİL DE BULUNDU
Ordulu kaptan Mehmet Ecim'i önünü keserek öldürülen şüphelilerin kullandığı iki otomobilden biri daha terk edilmiş olarak bulundu. Saldırganların kullandığı ve kiralık olduğu öğrenilen 06 KB 13 plakalı otomobilde yapılan aramada bir tabanca ele geçirildi. Tabancaya olayda kullanılıp, kullanılmadığını tespiti için balistik inceleme yapılmak üzere el konuldu.
 
Muğla İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da Bodrum'a gelerek İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş'tan olayla ve şüphelilerin gözaltına alındığı operasyonla ilgili bilgi aldı. Gözaltına alınan 3'ü Suriyeli, biri Türk insan kaçakçılığı organizötürünün üyesi olduğu çetenin daha önce de Yunan Adaları'na kaçakları götürmeleri için üç kaptanı tehdit ettikleri belirlendi. Çetenin tehdit ettiği üç kaptandan birinin kaçakları götürdüğü Yunan Adaları'ndan dönerken Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurşunlanarak öldürüldüğü öğrenildi. Yaklaşık iki yıldır bölgede faaliyet gösteren organizatörlerin İstanbul ve Hatay bağlantılı çalıştıkları, Didim, Marmaris, Datça ve Bodrum'da 20'ye yakın kaptan ile anlaşıp borçlandırarak ve tehdit ederek insan kaçakçılığı işine sokmaya çalıştığı öğrenildi.
 
Olayın ardından gözaltına alınan dört organizatörün ifadelerinde, Ecim'e tekne bulması ve kaçakları Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na götürmesi için 120 bin dolar verdikleri ancak buna rağmen vazgeçip, parayı da iade etmediği için öldürdüklerini söylediği iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken gözaltı sayısının 12'ye yükseldiği bildirildi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum’da plaj kavgası yargıya taşındı
Bodrum’da denize girmek için gittiği 5 yıldızlı bir otelin önündeki halk ...
Uyurgezer mucize: 4. kattan düştü…
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 4. kattaki evlerinin balkonundan toprak ...
Uyuşturucu tacirlerinden polisi şaşkına çeviren yöntem
Bugüne kadar benzin deposunda yedek lastiğe hatta insan midesine kadar ...
 
Aydın’da utanç! 2 kıza taciz iddiasına gözaltı
Aydın'da, biri çocuk iki kişiye elle cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen ...
Çanakkale seramiğine İtalya’da büyük ilgi
İtalya'nın Faenza şehrinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Argilla Seramik ...
Akhisar'da stat tartışması: 'Önümüzdeki sezon bile zor'
Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD) Başkanı Özkan Kalın, 23 Ocak ...
 
Uşak'ta kaçak sigaraya büyük darbe!
Uşak'ta, polisin durdurduğu 2 TIR'da yapılan aramada toplam 137 bin paket ...
Denizli Valisi'nin 'merkez talebi' için kim ne dedi?
Denizli Valisi’nin ‘Beni merkeze alın’ dilekçesi sonrası kentte gündem ...
Türkiye'nin bisiklet tutkunları Köyceğiz'de buluştu
Köyceğiz’de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kaunos Bisiklet Buluşması, başta ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva