HABERLER>EGE
12 Eylül 2014 Cuma - 14:28

Denizli Valisi'nin 'merkez talebi' için kim ne dedi?

Denizli Valisi’nin ‘Beni merkeze alın’ dilekçesi sonrası kentte gündem adeta sarsıldı. Vali Demir, yaptığı açıklamadı Bakan Zeybekçi’nin ‘Hayırlı olsun’ dediği belirtti. Öte yandan kentin önde gelenleri şok etkisi yaratan kararı yorumladı.

Denizli Valisi nin  merkez talebi  için kim ne dedi?

DENİZLİ – Denizli Valisi’nin olay yaratan talebi sonrası kentte gündem sarsıldı. İşte Denizli Valisi’nin talebi sonrası kentte yapılan ilk değerlendirmeler:

"BAKAN ZEYBEKCİ, 'HAYIRLI OLSUN' DEDİ"
Demir, bugün yaptığı açıklamada, "Bu kararımla ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Ben böyle uygun gördüm. Bu kararımın ardından başka şeyler aranmasın. Bugüne kadar başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere, diğer milletvekillerimiz ve bürokratlarla gayet uyumlu çalıştık. Bugün (Cuma), Bakanlığın bana dönüş yapmasını bekliyorum. Gerekli işlemleri yapıp merkeze alacaklardır. Bu kararımı Bakan Nihat Zeybekci ile dilekçeyi verdiğim gün paylaştım. 'Hayırlı olsun' dedi. Sayın Zeybekci'ye bize ve Denizli'ye verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ODA BAŞKANLARI NE DİYOR?
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de Vali Abdülkadir Demir'in göreve başladığı günden bu yana Denizli halkının ve iş dünyasının gönlünde taht kurduğunu söyledi. Necdet Özer, "Hiçbir siyasi ayrım yapmadı, devlet adamı nasıl olurun en güzel örneğini verdi. Tüm kesimleri kucakladı, eşit davrandı. İş dünyasının sorunlarının çözümünde aktif rol oynadı. Valimiz böyle bir kararı nasıl aldı, niçin aldı bilmiyoruz ama çok üzüldük. Halkın Valisini, Denizli halkı unutmayacak" dedi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, "Vali Bey'in bu kararı bizleri de şoke etti. Bana, 'Vali nasıl olmalı?' diye sorsalar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in ismini veririm. Denizli için büyük kayıp. Tam bir halk adamıydı. Ancak, kendi kararı olduğu için saygı duymak gerekiyor" dedi.

Müjdat Keçeci, 'Vali kalsın mı, gitsin mi' diye Denizli'de halk oylaması yapılsa, kalması için rekor oy alacağını sözlerine ekledi

SİYASİLER NE DİYOR?
AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Vali Demir'in merkeze alınmak için dilekçe vermesini basından öğrendiğini söyleyerek, "Şoktayım. Denizli Valisi'nin merkeze alınmak için dilekçe verdiğini dün akşam saatlerinde haber sitelerinden öğrendim. Niçin böyle bir karar verdiği konusunda bilgim yok. Benim için şok bir karar oldu" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise, "Vali Bey ile hükümet milletvekilleri olarak gayet uyumlu çalışıyorduk. Hiçbir sorun yaşamadık. Kendisinden de her Denizlili gibi gayet memnunduk. Aldığı karar hepimiz için sürpriz oldu. Denizli tarihinde ikinci kez böyle bir olay yaşanıyor. Daha önce de, eski valilerden Hasan Canpolat, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vermiş, kendi kararıyla merkeze gitmişti" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "Denizli Valisi'nin bürokraside farklı hedefleri olabilir. Bunun için merkeze alınmak istemiş olabilir. Ayrıca, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hemen her hafta sonu Denizli'de. Vali Bey, Ekonomi Bakanı'nı takip etmekten devletin işlerini aksatıyor olabilir. Bunların hepsi ihtimal. Vali Bey'in bu kararı gerçekten çok enteresan" yorumunda bulundu.

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki ise, "Konu hakkında bilgim yok. Henüz Vali Bey ile görüşmedim. Konuya vakıf olmadığım için açıklama yapmam doğru olmaz" dedi.

CHP Merkezefendi İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Yurtseven ise "İktidarın kıyım operasyonu üst düzey devlet görevlilerine yönelmiştir. Denizli'de bir süredir paralel yapıya yakın olduğu iddiasıyla görevden alınacağı konuşulan Vali Demir'in 'Beni merkeze alın' feryadı, bu çerçevede çok manidardır. Her Vali'nin görev yapmak istediği bir ilde Demir'in kamuoyundaki desteğine rağmen görevinden ayrılmak istemesi ve bunun gerekçesini açıklamaması vahim bir gelişmeye işarettir. Görevden alınmasını beklemek yerine kendi iradesiyle merkez valiliğine alınmasını istemesi belki de örtülü bir isyandır" dedi.

DENİZLİ'DE SEVİLİYOR
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, 30 Ağustos 2011 tarihinde Denizli'deki görevine başladı. İş dünyası başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesimiyle iyi ilişkiler kurdu. Kısa sürede adı 'Halkın Valisi'ne çıktı. Gezi eylemleri sırasında "Ben Denizli halkına güveniyorum" dedi ve dönemin Emniyet Müdürü Zeki Bulut'a talimat verip, polisi sokaklardan çekti. Kentte sevilen Vali Demir'in, beklenmedik bir şekilde, dün saat 14.00'te İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek, merkeze alınmak istemesi herkesi şaşırttı.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin bisiklet tutkunları Köyceğiz'de buluştu
Köyceğiz’de bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kaunos Bisiklet Buluşması, başta ...
Denizin ortasında akıl almaz kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde, iki zodyak bot çarpıştı. Türk asıllı Avusturya ...
Önce sevgilisini sonra pizzacıyı dövdü!
Fethiye’de İngiliz sevgilisi 39 yaşındaki Kirsty Chandler'i yol kenarında ...
 
Flaş! Ege Denizi yine sallandı!
AFAD’tan alınan bilgiye göre Ege Denizi'nde 3,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Denizli şaşkın: Vali neden merkeze alınmak istedi?
Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in, İçişleri Bakanlığı'na dilekçe vererek, ...
Okluk Koyu halka ve çöpe açıldı!
Marmaris'te 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı ...
 
Akvaryum Koyu'ndan bir traktör dolusu çöp çıktı!
Muğla'nın Datça İlçesi'nde, Hava Radar Mevzi Komutanlığı'nda görevli askerlerden ...
Alacak meseli kanlı bitti: Piyanist şantör...
Manisa'da, alacağını isteyen Ziya Dizim, tartıştığı oto kiralama işiyle ...
Orman'dan Bodrum çıkarması: Ne zaman...
Bodrum İlçesi'nde bir organizasyona katılan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva